Izvorul Tamaduirii

0

In calendarul crestin-ortodox, prima sarbatoare mai importanta dupa sarbatorile pascale este Izvorul Tamaduirii, sarbatorit astazi, 20 aprilie, reprezentand totalitatea minunilor savarsite de Maica Domnului asupra credinciosilor. Sunt numeroase bisericile care poarta acest hram. In judetul Neamt acest hram este purtat de manastirea Bistrita (al doilea hram dupa Sf. Ana) si de manastirea Horaicioara, care isi serbeaza an de an intr-un mod specific aceasta manifestare.

Mii de credinciosi, foarte multi veniti din judetele vecine judetului Neamt (Suceava, Bacau, Iasi, Botosani), parcurg un traseu spiritual, participand dimineata la Sf. Liturghie in biserica manastirii Horaita, iar ulterior, impreuna cu soborul de preoti, uneori chiar si episcopi, pornesc in procesiune spre manastirea Horaicioara, unde ajungand se savarseste Taina Sfantului Maslu si slujba sfintirii apei. Aici, la manastirea Horaicioara, se afla un izvor care, din spusele calugarilor si ale pelerinilor, poseda calitati vindecatoare.

Sunt multi locuitori ai municipiului Piatra Neamt care merg la aceasta sarbatoare in fiecare an. In anii din urma au fost prezente chiar si televiziunile locale care au imortalizat momentele principale ale acestui eveniment.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate