Izolarea, bat-o vina! România, în topul locuințelor supraaglomerate din UE

0

În Uniunea Europeană (UE) , 17,2% din populație locuia în case supraaglomerate în 2019, ceea ce înseamnă că nu dispun de suficiente camere în comparație cu numărul de membri ai familiei. 

Locuințele supraaglomerate se pot simți și mai mici, cu copiii care se joacă în aceeași cameră cu părinții care lucrează de acasă în timpul izolării din cauza pandemiei. Mai mult, mediile supraaglomerate pot prezenta un risc mai mare de răspândire a virusului, precizează Eurostat într-un studiu publicat ieri, 5 ianuarie 2021.

Pe de altă parte, să rămâi singur acasă zile în șir aduce și propriul set de provocări. În UE, aproape una din trei persoane (32,7%) locuiau în locuințe subocupate în 2019, ceea ce înseamnă că locuințele erau considerate a fi prea mari, în ceea ce privește excesul de camere și mai precis dormitoare, pentru nevoile familiei.

Rata supraaglomerării scade ușor în țările cu cele mai mari rate

Dintre statele membre UE, aproape jumătate din populația din România (45,8%) trăia în locuințe supraaglomerate în 2019.

A fost cazul și pentru aproximativ două din cinci persoane din Letonia (42,2%), Bulgaria (41,1%), Croația (38,5%) și Polonia (37,6%). Comparativ cu anul precedent, ponderea populației care locuiește în locuințe supraaglomerate a scăzut ușor în toate aceste țări, cea mai puternică scădere înregistrându-se în Polonia (-1,6 pp).

La capătul opus al scalei, cele mai scăzute rate de supraaglomerare s-au înregistrat în Cipru (2,2%), Irlanda (3,2%), Malta (3,7%) și Țările de Jos (4,8%).

Statistics-_-Eurostat

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate