Iulian Bulai: „Papa Francisc scrie istorie.”

4
FOTO: Facebook IULIAN BULAI

În 2018, referendumul pentru redefinirea căsătoriei a fost invalidat din lipsă de cvorum în România. Demersul a avut la bază o inițiativă cetățenească demarată de Coaliția pentru Familie la sfârșitul anului 2015. Inițiativa a strâns numărul de semnături necesare pentru a iniția un proiect de lege constituțională și a fost sprijinită activ de Biserica Ortodoxă.

Inițiativa a vizat definiția căsătoriei și înlocuirea sintagmei „între soți” din art. 48, alin. (1) al Constituției cu una mai restrictivă, „între un bărbat și o femeie”. Întrucât referendumul nu a fost validat, Constituția nu s-a modificat.

România este una dintre țările europene care nu acordă niciun fel de recunoaștere legală cuplurilor de același sex.

La 2 ani de la acest referendum, se redeschide subiectul. Deputatul USR de Neamț, Iulian Bulai, creștin catolic practicant, a postat astăzi pe pagina de facebook următorul mesaj: „Wow. Nu am cuvinte. Papa Francisc scrie istorie. Respectele mele, dragă papa Francisc! PS: așteptăm confirmări din mai multe surse pentru această știre. Biziday&Digi și-au asumat stirea.”. Mesajul său vine ca urmare a apariției în presa internațională a unei declarații a Papei Francisc prin care își arată susținerea pentru parteneriatul civil între persoanele de același sex.

„Persoanele homosexuale au dreptul să fie într-o familie. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu are dreptul să fie alungat sau făcut să se simtă vinovat pentru aceasta. Ceea ce trebuie să creăm este o lege a parteneriatului civil. În acest fel ei sunt acoperiți din punct de vedere legal. Am susținut acest lucru.”, spune Papa Francisc în filmul documentar FRANCESCO, a cărui premieră a avut loc miercuri, 21 octombrie, la festivalul de film de la Roma, conform theguardian.com. Știrea apare în cele mai importante publicații media ale lumii.

Afirmațiile Papei au stârnit nemulțumiri în aripa conservatoare a Bisericii Catolice. Însă pentru comunitatea LGBT+ susținerea parteneriatului civil din partea celei mai importante voci a Bisericii cu siguranță este considerată o victorie.

Această declarație ne aduce aminte de controversata expunere a deputatului Iulian Bulai, de Crăciun.

Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți. Nașterea lui arată extradordinarul dar și limitele societății în care a apărut.

Acum 2000 de ani s-au întâmplat cele scrise mai sus. Soarta lui este astăzi împărtășită de mulți copii din România, dar care nu au avut alături părinți atât de iubitori. Avem peste 50.000 de copii în grija statului. Peste 3000 de copii anual dați spre adopție. Mai mult de o treime din cei 3000 nu își găsesc o familie. Anual aprox. 2000 de copii sunt declarați greu adoptabili-nimeni nu îi vrea în România. Peste 1000 de copii români au fost traficați doar în UK până în 2007.”

Mesajul a stârnit numeroase reacții negative la momentul respectiv, însă atenția a fost concentrată doar asupra ideii de „mamă surogat” cu referire la Maica Domnului și mult prea puțin pe situația absolut dramatică a copiilor abandonați în clădirile statului.

Probabil că nu va trece mult și apărătorii familiei tradiționale îl vor pune din nou la zid pe deputatul Iulian Bulai. Iată însă că o viziune la fel de puțin conservatoare o are chiar Suveranul Pontif.

Dacă e să punem în balanță nenumăratele cazuri de violență domestică și abandon de copii din rândul familiilor tradiționale și cel mai important mesaj al cărții de căpătâi a creștinismului, porunca iubirii, „să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.”, voi ce ați alege?

Creștinismul este supranumit religia iubirii, însă latura conservatoare a Bisericilor se opune de foarte multe ori, din inerție, tocmai iubirii și acceptării aproapelui nostru.

Papa Francisc a făcut, în mod evident, o declarație riscantă, dar este, poate, cea mai aplicată formă a poruncii iubirii. Și ca să îl parafrazăm… „cine suntem noi să judecăm?”

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
  1. Nu conteaza spune

    Domnule Bulai, nu mai imbratisati toate deseurile morale emise de Occident si girate astazi de papa ! Nicaieri in lume minoritatea nu conduce majoritatea ! Poporul roman e un popor cuminte si decent iar strabunii nostri au fost oameni cu constiinta prezentei lui Dumnezeu in viata lor.
    Ma intreb cui stapan slujiti, caci sigur lui Dumnezeu nu !

  2. Andy spune

    Ba antihristilor nu voi îl considerați pe ereticul vostru de papă vicarul lui Hristos pe pământ?
    O să vedeți când veți fi întrebați de ce ați făcut la a doua venire a Domnului nostru Iisus Hristos.
    Anatemelor ce sunteți!

  3. Stefan spune

    Asa cum am mai spus, dl. Bulai face o gafa imensa!Papa a facut aceste afirmatii cu privire la parteneriatul civil intr-un documentar!Pozitia oficiala a Bisericii Catolice este foarte clara, de sustinere a familiei traditionale!

  4. Stefan spune

    Este un mesaj foarte bun pentru votantii d-lui Bulai!Va rog sa il popularizati si catre ceilalti cetateni!Ca sa inteleaga si cititorii, acest mesaj a fost dat de papa Francisc intr-un documentar, NU este pozitia oficiala a Bisericii Catolice, si nu cred ca va fi vreodata!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate