ITM Neamț: 8 accidente de muncă înregistrate în luna ianuarie

0

În perioada 01.01.2016 – 31.01.2016, inspectorii de la ITM Neamț au efectuat 273 controale și au aplicat 154 de sancțiuni contravenționale în valoare de 106.900 de lei, se arată într-un comunicat remis de ITM Neamț.
În urma acestor controale, inspectorii au constatat deficiențe în domeniul relațiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă.amenzi
Tot în luna ianuarie au fost realizate 115 vizite de control și evaluare la diferite unități economice. Cu ocazia controalelor s-au aplicat un număr de 140 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 36.500 lei.
Totodată, au fost depistați și 6 angajatori la care lucrau 6 persoane fără forme legale de angajare. Suma amenzilor aplicate pentru munca la negru a fost de 60.000 de lei.
Inspectorii au mai descoperit și 132 persoane pentru care angajatorii au înregistrat contractele individuale de muncă după termenul legal prevăzut (cel mai târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii de către salariatul în cauză). În urma acestor controale au fost dispuse 87 de măsuri pentru remedierea neconformitătilor și totodată au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, din care 4 amenzi în valoare de 5.900 lei și respectiv 1 avertisment.
De asemenea, în luna ianuarie, la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Neamț au fost inregistrate 8 accidente de muncă soldate cu incapacitate temporară de muncă, se mai precizează în comunicat.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate