Îți iubești comuna? Fii cetățean responsabil!

9

Unele comune din România oferă astfel de recomandări localnicilor pentru o mai bună administrare a zonei rurale. Recomandări precum desfundarea podețelor, igienizarea șanțurilor și spațiilor din fața proprietății, toaletarea și văruirea pomilor din dreptul gospodăriei, repararea și igienizarea gardurilor, păstrarea curățeniei pe spațiul public sunt de bun simț și reprezintă un exemplu de bune practici administrative la nivelul comunelor din județul Neamț.

Sperăm ca autoritățile locale din Neamț să urmeze acest exemplu și să educe/îndrume populația să participe la îngrijirea mediului în care locuiește și să nu aștepte administrația publică să facă niște activități care sunt responsabilitatea proprietarului unei gospodării. Fiecare cetățean trebuie să participe la buna administrare a zonei în care locuiește. Așa da!
igienizare

dolinex
9 Comentarii
 1. Iulian Popa spune

  Si comuna ce face pentru tine ???

  1. Vasile spune

   „Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, întreabă ce poţi face tu pentru ţară”. KENNEDY

 2. Cristina Moldovanu spune

  Fa și ce ar trebui să facă aleșii

 3. FLORIN spune

  Daca te duci in zonele locuite de minoritarii maghiari poti observa ca satele si comunele lor arata ca in Austria,fara sa le spuna nimeni ce sa faca sau cum sa faca.Curatenia,ordinea si bunul simt elementar le au in gene,fara sa astepte nimic de la nimeni.

  Daca te duci in zonele locuite de romani,nu vezi decit mizerie,boschetareala,paragina si indiferenta totala.

  Bineinteles,din cauza unor personaje ca cele de mai jos care asteapta guvernul sa vina sa-i curete mizeria din fata casei invocind tot felu de motive despre taxe si impozite si functionarii care nu-si fac treaba……..

  Deci,in loc sa dea de pamint cu cei de la Primarie care vezi tu doamne nu-si fac treaba,votati iresponsabil tot de ei,…se razbuna traind in mizerie si boschetareala,asteptind la circiuma sa vina cineva sa le faca treaba.

  De aia suntem gunoaiele Europei.

  1. domnu' dan spune

   Prietene, daca ai fi avut ceva experiente cu cei din administratia publica, cum am avut eu, ai fi ajuns si singur la concluzia ca cel mai lenes, incompetent si nesimtit asistat social din Romania este functionarul public.

 4. Iuliana Mihaes spune

  Da corect eu curăț și solul public, dar nu mai plătesc taxe!… Corect!?!

 5. domnu' dan spune

  Oho, numai atat?

  * Trage-ti apa potabila si canalizare;
  * Extinde reteaua de gaz pana la locuinta ta;
  * Asfalteaza-ti drumurile din comuna; daca ramai fara bani, macar plombeaza toate gropile;
  * Du-ti gunoiu’ sortat, direct la depozitul de la Girov; Daca ai loc, ia-l si pe cel al vecinilor;
  * Schimba becurile din toata comuna;
  * Cand iti platesti taxele, din proprie initiativa da dublul sumei cu care esti dator ca sa marim salariile functionarilor din primarie, primarului si consilierilor;
  Noi, cei care frecam menta-n primarie ocupandu-ne cu nimic, iti multumim!

  1. Vasile spune

   La obiect domnule , felicitari !

  2. Gabriel spune

   Si mai da-i si cu oleaca de voluntariat prin alte comune!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate