ISU spune că a luat foc de la un scurtcircuit, proprietarul că nu avea curent de patru ani

6

Comunicat ISU Neamț

În data de 19.10.2017 la ora 01:30, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă în oraşul Roznov, satul Slobozia.

În urma evenimentului au ars: cca. 80 mp acoperiş din lemn cu învelitoare din tablă, cca. 10 mp acoperiş cu învelitoare din azbociment, cca. 5 ml gard din lemn, tâmplărie din lemn şi obiecte de mobilier din bucătăria locuinţei, haine şi bunuri personale.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit la un cablu electric defect”.

Declarație proprietar casă arsă

Curentul a fost decuplat de mai bine de patru ani de zile pe motiv de neplată și în acest interval de timp nu prea am locuit aici. Niciodată nu am avut nicio instalație improvizată, foloseam o lanternă. Contorul și tot sunt sunt sigilate de EON.

Lămuriri ISU 

ISU cunoaște faptul că la acea casă nu era curent de mai mult timp și localizarea probabilă a producerii curentului este un cablu ce mergea de la contor la consolă.

Apel către autorități

Deoarece proprietarul casei este un om cu foarte putine abilități de comunicare, școală și capacitate de a se descurca în astfel de situații, dacă ”cauza probabilă” constatată de ISU rămâne și cauza finală, acest om trebuie ajutat să își recupereze paguba de la firma de distribuție a curentului electric ce avea în proprietate acel cablu.

În astfel de cazuri trebuie să se implice cu adevărat în interesul cetățeanului instituțiile care au competență în a ajuta acest om.

Așteptăm cu interes să vedem care este concluzia finală din partea Poliției și ISU, deoarece există și o suspiciune de provocare a incendiului si apoi să vedem cum se implică autoritățile care pot și trebuie să ajute astfel de oameni care nu se pot ajuta singuri. 

Citește și:

”Mi-a dat foc la casă astă noapte … de acum… să muncesc undeva cu ziua numai să am unde sta”

6 Comentarii
 1. Felicia Cojocaru spune

  Asa este

 2. Sescu Felix spune

  Cand aud de specialisti.. ma duc in padure!

 3. Paralescu Lacramioara spune

  Poate n-avea acte pt curent de 4 ani..se obisnuieste prin unele locuri

 4. Marian Geana spune

  DOAMNE FERESTE!

 5. Mirel Andrisoaei spune

  Mai ramasese ceva curent uitase geamul deschis

  1. florin spune

   Clar

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate