ISU Neamt va informeaza

0

Incendiu în comuna Girov
(16.07.2010)

La ora 11.32, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 10 subofiţeri şi 2 autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la adăpostul pentru animale dintr-o gospodărie (aparţinând lui Constantin C.) din satul Turtureşti, comuna Girov.
Proprietarul a luat o oală încinsă de pe aragaz şi a aşezat-o pe o bancă din lemn, acoperită cu materiale textile, sub acoperişul adăpostului de animale, după care s-a deplasat în grădină. Datorită efectului termic (căldură prin contact) materialele combustibile s-au aprins, focul propagându-se cu repeziciune la furajele (fân) depozitate în pod. Au ars cca 2,8 mp din acoperişul adăpostului (construit din asterială lemn cu învelitoare ţiglă), cca 500 de kg de fân, 3 uşi din lemn şi cca 8 mp din peretele bucătăriei (din lemn).
La faţa locului s-a deplasat şi echipajul SMURD, nefiind însă nevoie de intervenţia paramedicilor. Valoarea aproximativă a bunurilor distruse este de 8000 de lei, iar cea a bunurilor salvate de 80.000 de lei.

Misiune de asanare pirotehnică
(16.07.2010, ora 09.06)

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ a executat o misiune de asanare pirotehnică în curtea unei societăţi comerciale din comuna Girov.
Un angajat al societăţii, care săpa un şanţ pentru racordarea la reţeaua de apă, a descoperit o lovitură de aruncător calibru 120 mm. Echipa pirotehnică a cercetat zona cu detectorul de metale, pe o suprafaţă de 200 mp, descoperind încă două lovituri de aruncător calibru 82 mm şi trei carabine tip ZB.
Muniţia şi armamentul provin din cel de-al doilea război mondial. Muniţia prezintă pericol la manipulare şi transport, carabinele fiind într-o stare avansată de degradare.

Incendiu în localitatea Buruieneşti
(16.07.2010)

La ora 19.30, Detaşamentul de Pompieri Roman a fost alertat şi a intervenit cu 4 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la furajele depozitate în grădina unei gospodării (aparţinând lui Emilian C.), din satul Buruieneşti, comuna Doljeşti.
Copilul proprietarului (Marian C., 4 ani) s-a jucat cu chibriturile în apropierea stogului de furaje, provocând incendiul care s-a propagat la gardul din lemn, din imediata apropiere. Au ars 4 tone de furaje şi s-au deteriorat 15 ml de gard.
Valoarea aproximtaitvă a bunurilor distruse este de 500 de lei, iar cea a bunurilor salvate de 80.000 de lei.

Incendiu în localitatea Rotunda
(17.07.2010)

La ora 06.54, Detaşamentul de Pompieri Roman a fost alertat şi a intervenit cu 6 subofiţeri şi 2 autospeciale pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie din gospodăria lui Francisc B, din localitatea Rotunda, comuna Buruieneşti.
Incendiul a fost declanşat de scurtcircuitul electric provocat de un conductor electric defect, amplasat în magazie. Au ars 60 mp din acoperişul magaziei (din asterială lemn cu învelitoare plăci de azbociment), 1000 de kg de fân şi s-au deteriorat 0,5 mc de cherestea şi podul magaziei.
Valoarea aproximativă a bunurilor distruse este de 3000 de lei, iar cea a bunurilor salvate este de 50.000 de lei.

Incendiu în comuna Tupilaţi
(17.07.2010)

La ora 17.59, Detaşamentul de Pompieri Roman a fost alertat şi a intervenit cu 5 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje (fânărie), aparţinând lui Florin V., din localitatea Tupilaţi.
Incendiul a fost cauzat de jarul provenit de la o ţigară nestinsă, aruncată neglijent. Au ars 5 tone de fân şi depozitul de furaje (construit din lemn), pe o suprafaţă de 36 mp.
Valoarea aproximativă a bunurilor distruse este de 3000 de lei, iar cea a bunurilor salvate este de 30.000 de lei.

Misiune asistenţă persoană în municipiul Piatra Neamţ
(17.07.2010, ora 19.46)

Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost solicitat de către Serviciul de ambulanţă şi a intervenit pentru transportarea unei persoane supraponderale (Elena D., 85 de ani).
Echipajul de pompieri militari a preluat pacienta din locuinţa personală (situată pe str. Zorile) şi au transportat-o la ambulanţă, pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate la Spitalul Judeţean Neamţ.

Incendiu în municipiul Piatra Neamţ
(17.07.2010)

La ora 20.20, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 4 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit în curtea unui depozit dezafectat, situat pe str. Constantin Brâncoveanu din municipiul Piatra Neamţ.
Au ars deşeuri combustibile (4 anvelope), din cauza utilizării focului deschis în spaţii deschise.

Intervenţii SMURD
(16-18.07.2010)

Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al Neamţ au fost solicitate în 34 de cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat (22 Piatra Neamţ, 10 Roman, 2 Târgu Neamţ).

Misiune de descarcerare şi prim ajutor pe E 85, în comuna Tupilaţi (18.07.2010)

La ora 05.34, Detaşamentul de Pompieri Roman a fost alertat şi a intervenit pentru descarcerarea şi acordarea primului ajutor calificat victimelor unui accident rutier produs pe E 85 (DN 2), pe raza localităţii Tupilaţi.
În urma coliziunii dintre un autoturism (condus de Tiberiu S., 28 de ani) şi o autoutilitară (conducător auto Mihăiţă G., 37 de ani), aflată în staţionare, conducătorul autoutilitarei a decedat, în ciuda eforturilor medicilor şi paramedicilor de a-l resuscita. Conducătorul autoturismului a rămas captiv între fiarele contorsionate, fiind necesară intervenţia echipajului de descarcerare al pompierilor militari pentru a-l scoate.
Impactul deosebit de puternic dintre cele două maşini a provocat încă 6 victime, în turism existând 4 pasageri (Virgil S., 24 de ani; Gheorghe S.; Leonora S.; Ionel S.), iar în autoutilitară 2 pasageri (Gavril S., 38 de ani; Gabriel S., 11 ani). Toate cele 7 victime au fost transportate cu cele 6 ambulanţe ale SMURD şi Serviciului de Ambulanţă la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Roman.
La faţa locului au fost mobilizate importante forţe de intervenţie (echipajul de descarcerare, echipajul SMURD Roman, echipajul SMURD Piatra Neamţ, 4 ambulanţe de la Serviciul de ambulanţă Roman, încadrate cu medici şi asistenţi medicali şi echipaje de la IPJ Neamţ).

În ziua de 16 iulie, ora 09.29, echipajul SMURD Târgu Neamţ a fost alertat şi a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor lui Petru A. (42 de ani). Pacientul a fost găsit în curtea gospodăriei personale, prezentând un traumatism toracic ca urmare a unei agresiuni (lovit cu un corp dur în zona toracelui). Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale, l-au imobilizat cu ajutorul tărgii din dotare şi l-au transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Orăşenesc din Târgu Neamţ.
Echipajul SMURD Piatra Neamţ a fost solicitat în ziua de 17 iulie, la ora 20.27, pentru a acorda primul ajutor unui pacient (Gheorghe M., 50 de ani), domiciliat pe str. Mihai Eminescu din municipiul Piatra Neamţ. Pacientul prezenta insuficienţă respiratorie şi etilism acut. Paramedicii l-au monitorizat EKG, i-au administrat oxigen şi l-au transportat la Spitalul Judeţean Neamţ.
În dimineaţa zilei de 18 iulie, la ora 04.04, paramedicii pietreni s-au deplasat în localitatea Borleşti pentru a acorda primul ajutor victimei unui accident rutier. Victima, Marius Z. (18 ani), prezenta politraumatisme. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale, i-au administrat oxigen, l-au imobilizat cu ajutorul gulerului cervical, al atelelor şi al tărgii din dotare şi l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ.
Paramedicii romaşcani au intervenit în ziua de 19 iulie, ora 00.14, pentru a-i acorda primul ajutor lui Adrian B. (22 de ani), din localitatea Făurei. Pacientul, aflat în sufrageria locuinţei personale, prezenta politraumtisme ca urmare a unei agresiuni. Echipajul de prim ajutor i-a evaluat funcţiile vitale, i-a aplicat pansamente şi l-a transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Roman.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate