ISU Neamț: Înaintări în grad de Ziua Internațională a Protecției Civile

0

inaintari--in-grad

Astăzi a avut loc o şedinţă festivă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, organizată în Sala „Ion Creangă” a Palatului Administrativ Judeţean pentru a omagia ziua de 28 februarie – Ziua Protecţiei Civile din România, dar și ziua de 1 martie – Ziua Internațională a Protecției Civile.

În cadrul acesteia au fost evocate reperele istorice a celor 84 de ani de protecție civilă din România și totodată ținând cont de faptul că pe data de 4 martie se împlinesc 40 de ani de la cutremur din 1977 – moment de grea încercare pentru națiunea română și, implicit, pentru forțele de protecție civilă – a fost prezentat un material intitulat „Remember 4 martie 1977”.

La finalul festivității, inspectorul șef al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, colonelul Nițică Ioan a dat citirii Ordinului ministrului afacerilor interne prin care căpitanul Gheorghiță Iulian a fost înaintat în gradul militar de maior, înaintea expirării stagiului minim și locotenentul Matei Gheorghiță a fost înaintat în gradul militar de căpitan, înaintea expirării stagiului minim, Ordinului ministrului afacerilor interne prin care subofițerii Huțu-Ailoaie Ioan-Cătălin și Rotaru Adrian-Gheorghe au fost trecuți în corpul ofițerilor cu gradul militar de sublocotenent, ca urmare a promovării concursului organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ și Ordinului inspectorului șef prin care subofițerii plt. maj. Grigore Costel, plt. maj. Grecu Mario-Ciprian și plt. maj. Moraru Iulian au fost înaintați în gradul de plutonier adjutant, înaintea expirării stagiului minim în grad.

Înmânarea gradelor militare s-a făcut de către domnul Iulian Jugan, subprefectul județului Neamț, care a ținut să felicite activitatea tuturor cadrelor militare din inspectoratul județean cu privire la modul profesionist în care au executat misiunile.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate