ISU Neamț a dus la Suceava o tabără mobilă cu personal, în contextul situației critice de la granița cu Ucraina

0

În după amiaza zilei de 24 februarie 2022, conform ordinelor primite, ISU Neamț a deplasat un modul format din tabără mobilă și personalul de deservire aferent la ISU Suceava.

ISU Neamț are în dotare o tabără mobilă pentru persoane sinistrate/evacuate în sistem containerizat și o bucătărie rulantă auto achiziționată prin intermediul proiectului MULTIRISC – Programul Operațional Infrastructură Mare.

Echipamentele sunt achiziționate cu scopul de a crește nivelul de siguranță al populației, prin dotarea tehnică eficientă şi modernă, pentru a asigura un răspuns mai bun în situații de urgență.

Tabăra mobilă este compusă din trei containere identice și o bucătărie rulantă auto, care poate fi utilizată în situațiile în care se impune dislocarea cât mai aproape de locul unui eveniment de amploare. Bucătăria rulantă auto poate asigura prepararea porțiilor de mâncare pentru persoanele din tabără.

În fiecare container sunt:
• 10 corturi destinate cazării persoanelor (suprafață de 25 mp),

• un cort care poate fi folosit ca bucătărie sau sală de mese cu o suprafață de 96 mp,

• 10 sisteme de climatizare,

• un sistem de iluminat,

• 67 paturi pliante,

• 67 saci de dormit,

• 10 seturi de mese cu bănci.

Tabăra mobilă poate asigura cazarea a 201 persoane afectate de diferite situații de urgență sau cazarea personalului propriu în misiuni speciale pentru perioade lungi de timp, dar şi facilităţi de asigurare a hrănirii pe o perioadă de mai multe săptămâni.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate