Istoricul infracțional al bărbatului care a tâlhărit o femeie în Piatra-Neamț, eliberat înainte de termen

0

Pe 6 mai, polițiștii au reținut un bărbat, de 34 de ani, din localitatea Gârcina, bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie.

La data de 3 mai, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 63 de ani a fost victima unei tâlhării. În baza activităților investigative complexe realizate în cauză, s-a reușit identificarea și depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei, care ar fi acostat persoana vătămată în timp ce se afla pe o stradă din Piatra-Neamț, iar prin exercitarea de acte de violență, i-ar fi sustras geanta în care se aflau documentele personale, o sumă de bani și telefonul mobil.

La data de 7 mai, bărbatul de 34 de ani, a fost prezentat de polițiști Judecătoriei Piatra-Neamţ, față de acesta fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Puteți citi decizia judecătorilor aici (click).

În cadrul unui briefing de presă, prefectul județului Neamț, domnul George Lazăr, a precizat astăzi că instituția deține date din care reiese că în 2015 acest individ suspect în cazul tâlhăriei a fost condamnat pentru fapte de tâlhărie și furt, având resturi de pedepse din 2010.

Potrivit declarațiilor prefectului, acesta a fost eliberat la începutul anului 2020.

Atrag atenția că în 2017 a apărut legea 167, legea recursului compensatoriu și raportat la încadrarea juridică a faptelor și a condamnării se presupune rezonabil că între 2015 și 2020 a fost condamnat pentru fapte similare grave, antisociale și acest individ a fost eliberat în baza legii recursului compensatoriu înainte de termen. (s-au cerut date și de la Ministerul Justiției în acest sens n.r.) O astfel de legislație îi încurajează pe cei din penitenciar, recidiviști, ca imediat cum au ieșit înainte de termen să comită fapte abominabile. Dacă acest individ nu ar fi beneficiat, din presupunerile mele, de recursul compensatoriu, ar fi fost și astăzi încarcerat și fapta nu ar mai fi avut loc. După faptă și răsplată, trebuie să stea în detenție în urma condamnării definitive și irevocabile, dar și legiuitorul român trebuie să aibă în vedere bunul mers al societății și siguranța cetățenilor. Nu poți moral să eliberezi un tâlhar înainte de termen.”, a declarat George Lazăr.

Întregul material video cu declarația prefectului poate fi văzut aici (click). – minutul 18.00.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate