Irisofescu, noul consilier de imagine al Tovarasului Culita Tarata

18

Nascut in familia lui Năzărel, publicand sub pseudonimul de Irisofescu, pe numele sau adevarat Balint Mihael, noul consilier de imagine al tovarasului Culita Tarata este sotul doamnei Simona Tarna, jurnalista, care, pe numele ei adevarat Simona Balint, lucreaza la Monitorul de Neamt.BALINT-MIHAIL
Personal, Balint mi-a atras atentia in calitatea lui de redactor sef la www.neamtinvest.ro, un site ce acum este inchis, dar pe vremuri, adica pana la constituirea aliantei APEL, s-a ocupat in special cu a arunca cu rahat in Gheorghe Stefan, si mai mult de atat, cu singura campanie pe care am vazut-o eu de denigrare a unei persone prin reclame de Google platite cu bani grei. Desigur ca totul s-a facut la acea vreme la umbra anonimatului, domnul Balint neavand barbatia sa isi asume ceva, cam la fel cum face acum nu stiu ce director de la EST TV cu un site pe care il detine si, stand pitit dupa o tastatura, arunca cu dejectii in stanga si in dreapta.
Ca opinie personala, consider ca domnul Balint este putin nepotrivit pentru a se ocupa de imaginea cuiva, atat timp cat dupa o viata intreaga nu a reusit sa isi gaseasca locul la vreo publicatie, dar aceasta este doar o consideratiune personala, iar repulsia mea fata de acest domn este una instinctuala si subiectiva, deoarece la una dintre primele intalniri accidentale cu el cand ne aflam in sediul politiei, sarmanul neindemanatic a scapat pe jos „tehnica”, imprastiindu-se in bucati pixul cu camera de vederi incorporata ce il detinea pe persoana fizica. Asadar, nu luati foarte in serios opiniile mele care decurg dintr-o repulsie cu implicatii gastrice pe care o am fata de cei care poseda „tehnica” pe persoana fizica.
Revenind la noul facator de imagine, se pare ca mai multi oameni de afaceri din Neamt pun pe seama lui tot felul de dezvaluiri mincinoase facute in mediul online cu intentia de a denigra in special pe site-ul antitepari.ro unde, la fel, sub protectia anonimatului apar tot felul de informatii care mai de care mai … neasumate de nimeni, cu toate ca pe pagina de facebook Balint isi asuma faptul ca este redactor sef si la antitepari.ro.
Il felicitam pe tovarasul Culita Tarata pentru decizia de a-l numi pe Balint Mihael fauritor de imagine… e ghini, ghini di tăt.
Asadar, zambiti cand vedeti pixul consilierului de imagine al Tovarasului  Culita Tarata, ca poate sunteti in direct. Hai pa!

Iosub Robert

COMPLETARE ARTICOL :
Un cititor ma facut sa imi aduc aminte, tarziu in noapte, de un e-mail primit la redactie , a dracului coincidenta chiar pe la vreo 15 ianuarie dar in 2012 si in care ce sa vezi, alta coincidenta, se prezentau date culita-tarata copyce au fost publicate prima data, adica inainte de 10.01.2012, unde? Chiar la neamtinvest.ro. Unde cine era redactor sef pe persoana fizica ? Chiar Balint care la acea vreme la executat pe Tovarasul Culita Tarata fara sa publice si opinia celui incriminat, ba mai mult de atat il lua peste picior spunand ca este deputatul „independent” de Neamt, cuvantul independent fiind pus intre ghilimele ca sa inteleaga lumea  …  Si chiar daca neamtinvest.ro nu mai e ce sa vezi … smecherie. Ia ca avem si poza de la acel articol si oare de cine e semnata poza ? Nu se poate… chiar de Balint ?
Ia sa ne delectam impreuna recitind articolul publicat de noi la vreo 10 zile dupa neamtinvest.ro adica pe 20.01.2012 si intitulat „Parlamentarul Culita Tarata incompatibil sau tinta unor atacuri mediatice?”. Articol in care ce sa vezi, asa rai cum suntem, am citat si punctul de vedere al Tovarasului Culita Tarata dandu-i ocazia sa se discuple, lucru de care nu s-a bucurat si in publicatia unde Balint era redactor sef…

ARTICOL 2012 :
Mai multi cititori sau poate un grup de rauvoitori aflati in conflict de interese cu domnul Parlamentar Culita Tarata ne-au reclamat ca acesta ar derula afaceri, daca nu ilegale, macar imorale cu autoritatile nemtene si in special cu DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI NEAMT .
Noi nu suntem de la ANI ca sa ne dam cu parerea , motiv pentru care va vom prezenta una dintre aceste sesizari , apoi datele certe pe care le-am verificat si putem certifica ca sunt reale 100%  , dupa care va prezentam si punctul de vedere al domnului parlamentar ,  urmand ca dumneavoastra sa trageti singuri concluziile.

Venit pe adresa ziarului :
Cu grânele din Insula Mare a Brăilei, Culiţă Tărâţă “hrăneşte” asistaţi sociali, bolnavi din spitale şi puşcăriaşi

Firme controlate de deputatul de Neamţ Culiţă Tărâţă sunt favorizate să încheie contracte de furnizare produse agro-alimentare (carne de vită şi porc, preparate din carne, legume, etc) cu mai multe instituţii ale statului. Pentru a nu intra în vizorul Agenţiei Naţionale pentru Integritate, parlamentarul a renunţat la calitatea de administrator/asociat la mai multe firme, transferându-şi imperiul financiar soţiei şi celor trei fii. În acest fel, Culiţă Tărâţă are acces nestingherit la banii publici, aprovizionând cu produse agricole şi alimentare spitale, instituţii de protecţie socială sau penitenciare.
Modelul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ Vasile Pruteanu – care, prin firma fiicei sale a vândut medicamente persoanelor instituţionalizate din Neamţ – este preluat şi extins la nivelul judeţului de Culiţă Tărâţă.
Astfel, firme înfiinţate/administrate de parlamentar şi, ulterior, transferate familiei sale, au încheiat contracte de furnizare produse agro-alimentare de miliarde de lei – în perioada 2008 – 2011 – cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Neamţ, precum şi cu mai multe unităţi sanitare datorită inflenţei pe care Culiţă Tărâţă o are la nivel naţional şi judeţean.
    SC T C E 3 Brazi SRL Piatra Neamţ, firmă la care acţionari sunt Elvira Tărâţă şi Mihai Tărâţă (soţia, respectiv unul dintre fiii deputatului) a derulat contracte de furnizare de produse agro-alimentare instituţiilor statului, astfel:
–    contract în valoare de 153.635 lei încheiat în anul 2010 cu DGASPC Neamţ;
–    contract în valoare de 94.203 lei încheiat în anii 2008 şi 2009 cu Spitalul de Psihiatrie Tulgheş;
–    contract în valoare de 108.717 lei încheiat în anul 2009 cu DGASPC Neamţ;
–    contract în valoare de 153.355 lei încheiat în anul 2011 cu DGASPC Neamţ;
–    contract în valoare de 5.400 lei încheiat în anul 2010 cu Complex Servicii pentru Persoane Adulte cu Handicap Roman;
–    contract în valoare de 64.536 lei încheiat în anul 2008 cu DGASPC Neamţ;
–    contract în valoare de 88.000 lei încheiat ăn anul 2010 cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor.
SC T & S Impex SRL Zăneşti – firmă la care asociat unic este George Tărâţă, un alt fiu al deputatului, a încheiat următoarele contracte de furnizare produse agro-alimentare unor instituţii ale statului:
–    contract în valoare de 146.297 lei încheiat în anul 2008 cu DGASPC Neamţ;
–    contract în valoare de 35.061 lei încheiat în anul 2008 cu Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani;
–    contract în valoare de 2.031.238 lei încheiat în anul 2008 cu Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Neamţ;
–    contract în valoare de 155.097 lei încheiat în anul 2009 cu DGASPC Neamţ;
–    contract în valoare de 10.821 lei încheiat în anul 2009 cu SJU Piatra Neamţ;
–    contract în valoare de 57.863 lei încheiat în anul 2009 cu Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani;
–    contract în valoare de 204.874 lei încheiat în anul 2010 cu DGASPC Neamţ;
–    contract în valoare de 1.168 lei încheiat în anul 2010 cu SJU Piatra Neamţ;
–    contract în valoare de 247.400 lei încheiat în anul 2009 cu Spitalul de Psihiatrie Tulgheş;
–    contract în valoare de 165.626 lei încheiat în anul 2010 cu Spitalul de Psihiatrie Tulgheş.
“Efortul” depus de Culiţă Tărâţă pentru a asigura hrana asistaţilor social din judeţ a fost răsplătit, prin angajarea norei deputatului – Elena Adina Tărâţă – pe un post călduţ la DGASPC Neamţ, loc bun de prezentare a maşinilor şi vestimentaţiei de lux şi mai puţin de inters pentru sărmanii beneficiari de servicii sociale.

  Date verificate de noi si care sunt reale 100% .

Contractele firmelor vizate cu DIRECŢIA GENERALĂ DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ ŞI PROTECŢIA COPILULUI  NEAMT

Datele celor doua firme .

T & S IMPEX SRL Zanesti : Obiect principal de activitate: Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase
Sediu: Sat ZANESTI, Comuna ZANESTI, judetul Neamt
Actionari/Asociati:
¤ TARATA GEORGE (03.04.1982) – 100%
Administrator(i):
¤ TARATA GEORGE (03.04.1982)

T C E 3 BRAZI SRL Piatra Neamt : Obiect principal de activitate: Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase
Sediu: PIATRA NEAMT, judetul Neamt
Actionari/Asociati:
¤ TARATA ELVIRA (15.09.1954) – 10%
¤ TARATA MIHAI (12.11.1985) – 90%
Administrator(i):
¤ BUZDUGAN GHEORGHE LUCIAN (05.07.1947)

Domnul Parlamentar Culita Tarata a declarat:Sunt acuzatii total neadevarate. Pe prim plan trebuie pusa respectarea legalitatii si legislatia in vigoare . Daca depistati nerespectarea legilor va rog sa nu menajati pe nimeni pentru ca nu e normal .
Important este sa faci productie, dar sunt multi care nu au pic de productie si sunt lucratori cu gura ceea ce este fooarte trist.

Dar haideti sa mai vedem un articol publicat pe 30 iulie 2013 la antitepari.ro unde noul consilier de imagine al Tovarasului Culita Tarata este redactor sef.

Articol antitepari.ro – „Romsilva” sare în ajutorul unei firme în dificultate a familiei preşedintelui CJ Neamţ, Culiţă Tărâţă

„TC Compilimpex” a încheiat anul 2012 cu pierderi de peste 2,2 milioane lei şi are datorii la stat, inclusiv stopaj la sursăCulita-Tarata

Direcţia Silvică Neamţ s-a oferit să o ajute, la licitaţii publice, cu contracte în valoare de peste 1,8 milioane lei

– Cea mai cunoscută firmă a familiei lui Culiţă Tărâţă, „TCE 3 Brazi”, a obţinut în 2012 un profit record, cifrat la peste 80 milioane lei.

– Deşi a realizat profit de peste 200 milioane lei în ultimii ani, la 31 martie 2013 „TCE 3 Brazi” era în evidenţele ANAF cu datorii de peste 15 milioane lei, din care peste 1,7 milioane lei reprezintă stopaj la sursă, pentru care a făcut însă cereri de compensare

Culiţă Tărâţă, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, este „curat” în declaraţia de avere semnată la 10 iunie 2013, neavând de înşiruit firme la care să fie asociat/acţionar. Cea mai mare şi mai cunoscută dintre firmele lui, „TCE 3 Brazi” SRL (J27/1958/1994, CUI 6571316) a fost trecută pe numele fiului care poartă exact acelaşi nume ca şi el.

Firma a realizat în 2012 cel mai mare profit din ultimii 10 ani, aproape dublul celui din 2011, adică a ieşit cu un plus de 80.757.699 lei, după ce în anul anterior profitul fusese de 49.741.849 lei. Diferenţa de profit este obţinută în condiţiile în care cifra de afaceri a crescut de la 402.400.692 lei la 461.181.974 lei, iar numărul mediu de angajaţi a scăzut de la 912 la 910. Totodată, „averea” firmei, dată de capitalurile proprii, a crescut spectaculos, de la 164.957.304 lei la 248.248.712 lei.

Toţi ultimii 9 ani au fost încheiaţi cu profit, suma ultimilor 5 ani fiind de 213.423.539 lei.

Cu toate acestea, firma este trecută în evidenţele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală – ANAF cu datorii importante la 31 martie 2013: 15.529.844 lei, din care 1.780.180 reprezintă stopaj la sursă, fiind compusă din impozit pe venit din salarii şi alte contribuţii reţinute de la angajaţi, dar nevirate către bugetele corespunzătoare. ANAF face menţiunea că există cereri de compensare a acestor datorii în curs de soluţionare.

„TC Compilimpex” a intrat pe pierderi

În declaraţia de interese a preşedintelui CJ Neamţ nu apare „TCE 3 Brazi” SRL, în schimb sunt menţionate contracte încheiate cu „Romsilva” de altă firmă din portofoliul familiei Tărâţă: „TC Compilimpex” SRL Piatra Neamţ (J27/1817/1993, CUI 4880498). La această firmă sunt asociaţi soţia preşedintelui CJ, Elvira Tărâţă, şi Mihai Tărâţă.

Societatea comercială specializată în exploatarea forestieră a încheiat anul 2012 cu pierderi de 2.211.460 lei, după 3 ani în care a avut profit. Averea ei este negativă, adică are datorii mai mari decât activele, cu 5.668.411 lei.

Şi această firmă figurează în evidenţele ANAF cu datorii la stat de 47.342 lei la 31 martie 2013, din care stopajul la sursă este de 9.985 lei. Menţiunea ANAF nu mai este că există cereri de compensare, ci că „s-a început procedura de executare silită”.
Ceea ce nu a împiedicat Direcţia Silvică Neamţ să sară în ajutorul acestei firme. Începând cu sfârşitul lunii noiembrie  2012, „Romsilva”, prin direcţia judeţeană şi prin licitaţie publică, îi acordă mai multe contracte de „furnizare masă lemnoasă”, astfel:

 • 1.348.231,60 lei, pe 1 an, prin contractul stabilit la data de 29.11.2012;
 • 89.838 lei, pentru 2 luni, prin contractul stabilit la data de 11.04.2013;
 • 432.774 lei pentru 7 luni, prin contractul stabilit la data de 22.05.2013.

În total, deci, sunt contracte în valoare de 1.870.843,6 lei, sumă încă mai mică decât pierderile din 2012, dar anul mai are încă destule zile...

Avere de latifundiar

Declaraţia de avere a preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, consemnează ca venit propriu indemnizaţia de 27.350 lei luată pentru ocuparea acestei funcţii. Cele mai importante economii ale lui Culiţă Tărâţă trecute în declaraţia de avere semnată la data de 10 iunie 2013 sunt plasate într-un cont din străinătate – 35.176,87 dolari americani, şi într-un cont la BRD – 134.648 lei.

Bijuteriile de familie au fost evaluate la suma rotundă de 20.000 euro, iar tablourile la valoarea de 5.000 euro.
Soţia lui, Elvira, a avut un „venit agricol” de 483.351 lei, la care se adaugă salariul de la „TCE 3 Brazi”, de 47.443 lei.

Cei doi soţi au casa de la Roman, de 105 mp, un apartament în Braşov, de 91 mp, o garsonieră în Piatra Neamţ, de 34,6 mp, şi o casă veche cumpărată la Taşca, de 100 mp. Totuşi, domiciliul lui Culiţă Tărâţă figurează în satul Traian din comuna Zăneşti, judeţul Neamţ!

Cei doi deţin mai multe terenuri, din diferite categorii: 8,2 ha teren agricol la Roznov, 25 ha teren forestier la Secuieni, 34,5 ha teren agricol la Secuieni, 10 ha teren forestier la Piatra Şoimului.

Si daca e sa ne gandim ca noul consilier de imagine al Tovarasului Presedinte Culita Tarata mai scrie si la financiarul.ro ne apuca dimineata asa ca pentru cei interesati va recomandam cateva articole de la financiarul.ro :

Familia Tărâţă se pregăteşte să treacă “pe curat” cabanele de pe Masivul Ceahlău
“TCE 3 Brazi” rămâne cu amenda uriaşă, de 1,5 milioane lei, primită de la Consiliul Concurenţei
Cum pierde statul şi câştigă Culiţă Tărâţă

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
18 Comentarii
 1. SASU spune

  toti sunteti pe linga PROBLEMA .Era nevoie de oricine linga domnul TARITA din cauza lui DAN CONSTANTIN care CERSESTE ZILNIC SI DE LA TARITA functia de vicepresedinte si mai nou vrea PREFECT

 2. feraru marcel spune

  Mi-aduc aminte, ca dupa disparitia lui Jean Constantin, intr-un interviu, o stea a actorilor a spus ca acesta cat a trait era desconsiderat de msrea majoritate a scolitilor, pentru simplul fapt ca „tiganul” n-avea IATC-ul. Omul avea in schimb talent nativ cu carul, o fizionomie simpatica si prindea la public in rolurile in care era distribuit. Si-si facea treaba de nota 10. O sa spuneti ca n-are legatura cu articolul iar eu o sa va spun ca asa-i, dar are legatura cu niste comentarii la care ma abtin sa reactionez. Ce-am scris acum, poate sa nu apara ca sa nu deranjez

  1. popa gheorghe adrian spune

   Maestre Feraru Marcel, Jean Constantin a fost un talent innascut, un geniu al actoriei. Sunt meserii pentru care nu-ti trebuie academia. Vedem, zi de zi, cum „academicienii” nostri cu diplome care mai de care nu au habar de limba romana dar au diploma. In spiritul comentariului dvs., „diploma nu canta” cum zicea Dem Radulescu in BD. Cu privire la articol, dl. Balint este un ziarist inzestrat, pararea mea personala. Fiecare dintre noi greseste, insa nu suntem noi in masura sa pedepsim ori sa aruncam primii cu piatra. „Va pup pe suflet”…ca tot mi-ati raspuns la comentariu sa pastram aceeasi nota ironica

 3. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Vazand ca este ”luat in balon” un gazetar, am simtit nevoia colegiala sa intervin. Nu-i vorba doar de minimul simt de solidaritate, obligatoriu. In breasla gazetarilor au nimerit tot soiul de oameni: unii mai inzestrati, altii mai bine platiti… Sunt convins ca o parte dintre cei care se considera jurnalisti au gresit adresa. In judetul Neamt exista vreo doua-trei specimene care merita sa fie infierate cu intransigență, apoi extirpate. Nu este cazul d-lui Mihael Balint si nu cred ca trebuie sa fie astfel tratat. Avand dreptul sa-mi exprim o opinie, asa cum au procedat si cei de dinaintea mea, sunt convins ca se comite o greseala. Dl. Balint nu merita asemenea balacareala. Nu cred ca este locul sa-i fie pomenit aici numele sotiei dumnealui. Pentru care greseli fundamentale? A fost prins praduind magazine sau a plantat porci infestati prin gradinile gospodarilor? A otravit fantani? A ucis mame cu patru copii? A fost prins in flagrant santajand primari sau persoane particulare? A devenit subiect de lucrari beletristice sau studiu de caz prin universitatile cu profil juridic? Nici pomeneala! Eu, personal, pot marturisi ca exista altcineva care are asemenea abilitati, spurcandu-se prin atacarea colegilor de breasla si atacarea sotiilor colegilor de breasla fara sa fie cazul. Cunosc persoane reclamate de nenumarate ori la CNA ca fiind specializate in linsaj mediatic, profitand de spatele gros al stapanului lor, procedand miseleste, dupa chipul si asemanarea stapanului vremelnic! Nu este cazul d-lui Balint! Atunci, colegial, ma intreb: la ce serveste asa ceva si cine se ingrasa din astfel de postari irelevante? A devenit breasla gazetarilor din judetul Neamt o armata de Cristosi si sfinti fara de prihana? Nici vorba! Cu toate acestea, din necunoastere, ori din motive nestiute, sunt trecuti sub protectie suspecta marii talhari si acuzatori publici, specializati in linsaj-mediatic, santaj etc. Oricum, administratorul acestui site nu este obligat de nimeni si nimic sa-mi publice un asemenea comentariu, in dezacord general cu tema afisata aici si unele comentarii ostile unui coleg de breasla. Este la fel de adevarat ca unii accepta sa-si castige existenta prin diferite mijloace mai mult sau mai putin discutabile, dar legale. Pana la urma, aici se discuta si asta este bine. Cand asociem partizanatul, prin schimbare de viteza si macaz doar unora, evitandu-i strategic pe altii nu cred ca vom dovedi ca ne indreptam pe caile corectitudinii absolute. Altfel spus: devenim sectari… si nu poate fi prea bine.

 4. feraru marcel spune

  Orice constiinta isi are pretul ei si implicit un cumparator pe masura. Plangaciosilor, le aduc aminte ca toti avem in dotare cate un stomac, pe care din cand in cand tre’ sa-l mai „furajam”. Ziaristul, in general e un colportor de stiri, barfe de pe „surse” si nicidecum un justitiar. E om al vremurilor si se da dupa ele. El isi asuma pasul pe care-l face facand referire la……BOU. NUMAI BOUL E CONSECVENT se spune. Q.E.D. Eu sper ca atat cumparatorul cat si „vandutul” sa „scrie” o noua pagina de maiestrie politico-jurnalistica si sa vina ziua cand dusmanii jupanului il vor pupa iar, din nou, inca o data, pe obrajorii bucalati si rozalii. In rest, rog respectuos babele sa nu mai blesteme. Oare ele nu stie ca azi lumea s-a emancipat si merge direct la Mama Omida ?? Sau la Mama Justitia, daca-o tine probele compromitatoare. Sarutari si salutari tutu-lor.

  1. feraru marcel spune

   Dezacoardele si erorile nu-s facute din greseala, asa ca nu mai bateti in tastaturi degeaba sa ma corectati. Va pup.

   1. feraru marcel spune

    Pă suflet, cum zice-un alt ziarist de exceptie.

    1. popa gheorghe adrian spune

     Ziarist de exceptie sau pupincurist de exceptie? Ca nea Florin l-a bagaat pe fiusu deputat si linge blidele la Diaconescu si acu…l-ai vazut la TV? MI-E SCARBA DE EL… la incepul il simpatizam cand facea emisiunile cu profesorii-doctori

     1. feraru marcel spune

      Spre osebire de mata, maestre, eu nu l-am putut inghiti niciodata si deobicei schimb programul atunci cand ii vad moaca pe undeva. Chestia asta cu pupatu’ pe suflet asa cum o spune el, mi se pare libidinoasa si-am folosit-o asa, doar ca sa completez ceva la pupaciunea mea, sa nu se fi gandit careva la alt loc. Io pe d-vs, va respectez maestre si nu va pup, ca-s homofob convins. Adica nu ma pup cu masculi. Da’ bezele pot pentru ca sa va trimit, ca sper ca papati dulce si n-aveti problemuri cu deabetu’ .

 5. janel iosub spune

  Este democratie si asta este!! Marele TUTEA spunea: „OMUL ESTE O FIINTA CARE SE MISCA ASIMTOTIC SPRE PERFECTIUNE”! Agresit PETRE TUTEA cand a afirmat acest fapt, sau, Mihael Balint ca a decis sa mearga langa presedintele CJ NEAMT?!

 6. Ancutza spune

  Stiu eu un articol vechi semnat de Balint pe care singur voi nu il stiti si atunci a fost scandal mare la noi in Roman pe acest subiect http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/decaderea-baronului-tarata-afaceri-cu-cartofi-pentru-spital-108440.html

  Fostul deputat
  PSD de Neamt Culita Tarata a ajuns sa faca
  tot felul de manevre la limita legii pentru a lua in plus 11 bani la kilogramul de cartofi livrat pentru hrana bolnavilor spitalului din Roman.

  Auditul comandat recent de Autoritatea de Sanatate Publica la Spitalul Municipal Roman a scos la iveala o neregula in derularea contractului de achizitionare a cartofilor de la firma fostului deputat PSD Culita Tarata. Contractul 12735/2006, incheiat cu societatea TCE 3 Brazi SRL, stabilea achizitionarea cantitatii de 80 tone de cartofi pentru consum la pretul de 0,44 lei/kg, fara TVA, dar firma lui Culita Tarata a livrat spitalului 40 de tone de cartofi la un pret majorat la 0,55 lei/kg, fara TVA. Factura a fost achitata de spital, la data de 15 decembrie 2006, integral, la valoarea de 26.180 lei, inclusiv TVA. Conform raportului de audit, prejudiciul adus, astfel, spitalului este de 5.236 de lei noi, iar „responsabil pentru aceasta paguba se face inginerul Adrian Pruteanu, care a acceptat nejustificat majorarea de pret”. Directorul executiv al Directiei de Sanatate Publica Neamt, dr. Lacramioara Ciobanu, s-a aratat contrariata mai degraba de faptul ca avem date dintr-un raport care nu poate fi facut inca public, conform procedurii de finalizare a auditului. „Spitalul Roman are un termen pana pe 15 octombrie sa formuleze obiectii la raportul intocmit de auditorul trimis de noi. In functie de aceste obiectii, constatarile din raport pot fi sustinute sau nu. Abia dupa epuizarea tuturor etapelor stabilite de lege putem face public acest document”, a declarat dr. Lacramioara Ciobanu. Culita Tarata a fost insa radical si a spus ca auditorul este „tampit”, pentru ca, de fapt, spitalul a fost avantajat prin pretul mai mic decat al pietei din acel moment si cu acceptarea platii dupa un an.

  1. feraru marcel spune

   Negustoreste vorbind, Culita a facut o afacere aproape cinstita, avand in vedere termenul de plata stabilit. A calculat o anumita dobanda pe care-a inclus-o in pret. Se obisnuieste si la „case” mai mari. Nimic anormal….poate, mai putin legal.

 7. Cititor anonim spune

  Acum ar trebui sa faca domnul Culita Tarata plangere penala si lui Balint.
  Mare pacat de acest jurnalist. Il cunosc si nu credeam ca poate sa se coboare atat de jos.
  Mergi acasa Mihaile nu te fa de ras pentru cativa lei aruncati de „baron”. Ramai la fel de demn cum te stiam eu. Da-ti demisia inainte de a rade toata lumea de tine pe la spate.

 8. AVOCATUL spune

  Inseamna ca nu ati vazut la Romanialibera.ro „Banii somerilor, in buzunarul baronului” de MIHAEL BALINT
  CITAT : „Baronul de Neamt Culita Tarata este protejat de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca dupa ce a beneficiat de credite subventionate, cu dobanda de doar 2% pe an, pentru care nu si-a onorat obligatiile contractuale. ANOFM tine la secret lista firmelor care au obtinut credite cu dobanda subventionata de stat din Fondul pentru plata ajutorului de somaj si au inselat statul, nerespectand conditiile impuse la creditare. Atat la AJOFM Neamt, cat si la ANOFM, prin vocea consilierului presedintelui, ni s-a spus ca numele acestor firme sunt confidentiale si ca vom primi intreaga legislatie care le da dreptul sa instituie aceasta secretomanie. Numai ca sub acest secret se afla nume mari, care si-au construit adevarate imperii cu bani publici.
  Unul dintre cei care au beneficiat de credite cu dobanda subventionata este baronul de Neamt Culita Tarata, care, prin una dintre firmele sale, TC Compilimpex SRL, a obtinut un credit de 9,99 miliarde lei. Prin contractul de creditare, TC Compilimpex SRL, al carei asociat unic este Culita Tarata, se obliga sa creeze 200 de locuri noi de munca, dintre care cel putin 100 sa fie ocupate de someri aflati in evidenta Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Neamt, si sa mentina aceste locuri de munca o perioada de timp stabilita. La data dobandirii creditului subventionat, TC Compilimpex, al carei obiect de activitate este productia de mobilier, avea doar 25 de angajati.”

  (http://m.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/banii-somerilor-in-buzunarul-baronului-4881.html)

 9. Ziar Piatra Neamt spune

  E’ na acu’ ce o sa faca o sa stearga articolele sau o sa inchida si antitepari.ro si financiaru.ro ?

 10. popa gheorghe adrian spune

  Mare pacat ca s-a ajuns aici. Vreau sa cred ca respectul pe care il port dlui Balint este reciproc. Este un profesionist si un om parolist. Este printre putinii ziaristi si oameni care si-a mentinut discursul cu privire la mizeriile facute de Pinalty in orasul Piatra Neamt. Ma bucur pentru dumnealui. Faptul ca faceti referite la Ghe. Stefan ma simt nevoit sa aduc in discutie un alt ziarist foarte bun si pe care il respect foarte mult, Catalin Naclad. Sa nu uitam ca acest distins ziarist a suferit foarte mult de pe urma „Despotului” urbei. DUMNEZEU SA DEA FIECARUIA DUPA INIMA SI ACTIUNILE SALE! SA NU INCHIDA NICI UNUL OCHII PANA NU TRECE PRIN RAUL PE CARE L-AU FACUT IN VIATA! ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

  ADMIN: E bine asta cu lupta contra Stefan dar ce o fi ramas din lupta aia? Oare cineva s-a vandut sau cumva neamtinvest.ro a fost inchis ca ruginise ? Oare dintre toti cei care am zis de rau de Stefan ale cui scrieri mai exista si ale cui au fost facute disparute ?
  Daca asi sterge acum toate articolele in care am aratat smecheriile facute de Stefan si PDL cred ca nici cainele meu de companie nu ar mai vrea sa mearga alaturi de mine la plimbare…
  Sa stii ca ai dreptate in legatura cu Balint a scris multe chiar si despre Culita Tarata … diferenta este ca eu voi sustine si imi asuma tot ce am zis de Stefan , Apa Serv, prmarie, PDL etc. indiferent de interesele pe care le am acum sau poate le voi avea pe viitor…
  Da bine ca ai adus vorba ca eu uitasem … ia sa vezi acum ce completare fac eu la articol 🙂

  1. popa gheorghe adrian spune

   Domnu Robert, stiti foarte bine ca va stimez si unde am avut posibilitatea am adus in discutie numele dvs. (ultima emisiune chiar la dl. Balint acum 2 luni) din respect pentru ceea ce ati facut si poate veti mai face. E bine sa ne aducem aminte de cei care au fost scosi din mocirca si care nu au adus in duscutie numele dvs. sau al altora. Este greu sa fi recunoscator persoanelor din jur care ti-au facut bine atunci cand caracterul ti-e vandut sau cum spune „Feraru Marcel” stomacul tre sa „furajeze”.
   Sunt oameni care cu greu se descurca dar nu abdica de la principiile lor. Poate intr-o zi cel de Sus va transa si aceasta nelegiuire. In perioada judecatorilor Falcone si Borsellino, la Palermo circula printre magistrati urmatoarea zicala ” La Palermo cand ramai singur se moare”.

   1. feraru marcel spune

    Romanul, are una si mai tare, aplicabila tuturor categoriilor sociale : Fereste-ma Doamne de prieteni, ca de dusmani ma feresc singur. La noi poti”muri” fara ca un singur prieten sa miste un deget. Se aplica principiul, „scapa cine poate”. Ca de aia ne numim Romani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate