IPJ Neamț: sute de amenzi pentru traversare neregulamentară, aplicate săptămâna trecută

1

În perioada 04-10.04.2016, polițiștii Serviciului Rutier Neamţ au acționat pentru combaterea nerespectării dispozițiilor legale privind acordarea priorității de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public și nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulația pe drumurile publice.
În cadrul acțiunii, au fost aplicate 289 de sancțiuni pentru traversare neregulamentară și au fost reținute 47 de permise de conducere pentru neacordare de prioritate pietonilor.
Reamintim că nerespectarea normelor legale de către pietoni se sancționează cu amendă de la 210 lei la 315 lei, iar neacordarea priorității de trecere pietonilor se sancționează cu amendă de la 420 la 525 lei și reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.
În primele trei luni ale anului 2016, din totalul de 46 de accidente grave, indisciplina pietonilor a generat 13 accidente soldate cu 6 persoane decedate și 7 rănite grav, iar pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor s-au înregistrat 9 accidente soldate cu 9 persoane rănite grav.
Astfel, primele trei cauze generatoare de accidente rutiere grave, în cursul anului 2016, au concentrat 60.8 % din total, pe primul loc situându-se indisciplina pietonală (28.3%), urmată de neacordarea priorității de trecere pietonilor (19.5%) și viteză (13%).

prioritatea p

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Kromm spune

    Vânătoare de oameni! Au ieșit la făcut planul la amenzi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate