IPJ Neamț: Rezultatele campaniei preventive „SPEED”

4

În perioada 18.04.2016 – 24.04.2016, polițiștii Serviciului Rutier Neamţ au acţionat pe linia combaterii excesului de viteză, în cadrul campaniei preventive SPEED, activitate coordonată de Organizația Polițiilor Rutiere Europene (T.I.S.P.O.L.).
Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conştientizarea opiniei publice, precum şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră.
Polițiștii rutieri au acționat pe parcursul întregii săptămâni, folosind toate aparatele radar din dotare, ocazie cu care au fost aplicate 856 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost reținute 19 permise de conducere pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise și au fost constatate 10 infracțiuni la regimul circulației.
Reamintim conducătorilor auto că limitele legale de viteză sunt următoarele :

 •  Limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h.
 • Limitele maxime de viteză în afara localităţilor sunt :  pe autostrăzi – 130 km/h;pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene (E) – 100 km/h;  pe celelalte categorii de drumuri – 90 km/h.

Serviciul Rutier Neamț recomandă conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, atât în localități, cât și în afara acestora, pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere.

 

sanctiuni

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. Razvan Loghin spune

  statistica dovedeste ca e imposibil sa mergi in 2016 cu 50 la ora in localitate….pentru ca NU avem autostrazi…pentru ca pentru a tranzita o zona trebuie sa intersectam toate satele cu 10 case dar cu limitare de viteza. A reusit sa mearga cineva cu 50 la ora fara sa i se opreasca motorul? :))

  1. mickey999 spune

   Dodge Challenger Hellcat ,V8, 6.2L, viteza 1 duce pina la 70-80 … e in regula , nu se opreste motorul dar ia o galeata de benzina in 10 KM.

   Pentru un drum de la Piatra Neamt la Bucuresti ar trebui sa opresc cam de 6-7 ori pentru benzina.

   As putea cunoaste „frumusetile Patriei” care mishuna prin benzinarii….

   🙂 🙂 🙂

 2. Razvan spune

  Abia am platit 900 ron o amenda ce am considerat a o contesta fara sa imi folosesc dreptul de a plati jumatate in 48 de ore.
  Sa nu ma intelegeti gresit; consider utile aceste campanii atat timp cat sunt in scopul de a preveni accidentele si nu a aduna bani. Concret, nu vad utilitatea echipajului din Tg. Neamt ce anunta prin statia CB de pe autospeciala „Liber colegu” urmand apoi a prinde „vitezomani” cu 70 in localitate; si cand spun localitate ma refer aici la satele noastre dispuse in lungul soselei, fara ramificatii, ceea ce duce la situatia ca un sat de 30 de case sa se intanda pe 10 km.
  Este adevarat ca sunt multi inconstienti, dar e absurd sa dai amenda daca merg pe dealuri cu 130, sau in localitate cu 70 deoarece NU avem autostrazi. Daca am de ajuns la Bucuresti sau Cluj si ar fi autostrada si trebuie sa ajung in timp util, aleg sa platesc taxa dar ajung in orar decent. Dar cum drumul e asaltat de pietoni, limitari 50, carute, caini, etc, in cat timp ajung eu in Bucuresti daca aleg sa respect limita de viteza pe absolut intreg traseul?
  Adaptata la aceasta situatie vine problema de bacalaureat: Din Neamt pleaca un autoturism cu destinatia Timisoara. Daca distanta e de aprox. 500 de km, a se calcula in cate zile ajunge autoturismul la destinatie.
  Cu lipsa de modestie, am circulat pe toate continentele dar carute nu am vazut in trafic decat in Vietnam si India.
  As putea sa va trimit filmulete cum merg in spatele masinilor de politie atunci cand nu sunt in misiune (un singur agent in masina, fara girofar) si sa vedeti cum depaseste 100 in localitate. Sa vina politistul care imi va dovedi ca el circula cu 50 in localitate si il voi vota primar.

 3. legio spune

  Serviciul de circulatie ia vreo masura de sanctionare a celor care gospodaresc drumurile judetului ,a primit vreun exemplar de acesta vreo amenda.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate