IPJ Neamț: Bărbat din Pipirig reținut pentru braconaj cinegetic

1

braconaj

În data de 23.12.2016, polițiștii Serviciului de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au reținut un bărbat de 42 de ani, din Pipirig, pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic. În urma unor perchiziții domiciliare efectuate de polițiști în baza mandatelor emise de instanță, la locuința bărbatului de 42 de ani au fost identificate următoarele bunuri: o armă de vânătoare cu două ţevi lise și o armă de foc cu o ţeavă, ambele fabricație de serie, 11 cartuşe de vânătoare cu capsa de iniţiere nepercutată, cartuşe de vânătoare confecţionate artizanal, circa 80 kg carne de vânat, trofee şi blănuri de animale sălbatice.
Bunurile au fost ridicate până la finalizarea cercetărilor. În urma investigațiilor efectuate a rezultat faptul că bărbatul împreună cu o altă persoană s-au deplasat pe raza unui fond de vânătoare cinegetică, având asupra lor două arme de vânătoare deținute ilegal pe care ocazional le foloseau la braconat. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic, constând în vânătoarea practicată de o persoană care nu posedă permis de vânătoare, vânătoarea fără respectarea condiţiilor înscrise în autorizaţia de vânătoare şi vânătoarea pe alt fond cinegetic dar şi pentru deţinerea, portul, confecţionarea, precum şi orice operaţiune privind circulaţia armelor letale, a muniţiilor, fără drept şi uz de armă letală fără drept.
Bărbatul reținut a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. FLORIN spune

    Cum dracu poti prinde pe cineva care vineaza ilegal si nu poti prinde/gasi mii de camioane care fura si devalizeaza padurile judetului/tarii.

    De aici tragem concluzia ca autoritatile statului mafiot IPJ/DIICOT/PARCHET/DNA sunt complice la distrugerea padurilor acestei tari.

    In rest,povesti cu lupta impotriva defrisarilor ilegale.

    Rizi si cu curu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate