IPJ Neamț: Activități preventive împreună cu tinerii aflați în tabăra “Vara Împreună”

0

În data de 13 iulie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tămășeni în colaborare cu Parohia Tămășeni au organizat și desfășurat o activitate de informare pentru prevenirea victimizării copiilor în perioada vacanței de vară, intitulată ”Stop delincvenței juvenile”.
1

La activitate au participat aproximativ 500 persoane aflați în tabăra ”Vara Împreună”. Activitatea s-a desfășurat pe stadionul din comuna Tămășeni, iar participanții au urmărit cu sufletul la gură demonstrațiile de prindere a unui posibil infractor realizate de câinele de serviciu din rasa ciobănesc german, ”Max” aflat în dotarea Poliției municipiului Roman.
De asemenea, cei mici au adresat întrebări și au primit răspunsuri de la specialiștii din cadrul Biroului Criminalistic Roman atât despre meseria de polițist în general, dar mai ales despre specificul muncii de polițist criminalist, putând observa îndeaproape și laboratorul criminalistic mobil, cu dotarea corespunzătoare. Adulții prezenți la activitate au primit sfaturi și recomandări utile pentru prevenirea implicării lor în comiterea de infracțiuni, dar și antivictimale , în sensul adoptării unei conduite preventive și luarea minimelor măsuri de siguranță.
Polițiștii au distribuit în rândul celor prezenți pliante cu recomandări utile pentru ca cei mici să poată beneficia de o vacanță în siguranță, iar cei care au răspuns corect întrebărilor adresate au primit drept recompensă câte o legitimație de ”polițist pentru o zi.”
La manifestare au participat, alături de organizatori și autoritățile locale care au felicitat inițiativa, mulțumind totodată polițiștilor pentru buna colaborare.

2

 sursa : IPJ Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate