Iphone 5C si 5S sub limita asteptarilor

0

appleNici nu au lansat bine noile iPhone 5S si 5C ca deja au aparut critici la adresa noilor telefoane Apple.Dupa numai doua zile de la lansare, un grup de hackeri din Germania au reusit sa sparga noul si controversatul sistem de securitate propus de Apple, scannerul pentru amprenta.

Mai exact, hackerii au reusit sa pacaleasca sistemul de Touch ID cu o amprenta falsa, demonstrand cat de usor poate fi spart sistemul, fata de vechiul sistem de parolare.

„Asa cum spunem de ani de zile, amprentele nu ar trebui folosite pentru a securiza nimic. Ne lasam amprentele peste tot si este foarte usor sa fie copiate si furate”, au spus hackerii germani.Nick DePetrillo, un expert in sisteme de securitate, a fost atat de convins de faptul ca noua tehnologie propusa de Apple este vulnerabila incat a lansat un concurs online cu un premiu de 10.000 de lire pentru cei care vor reusi sa sparga securitatea noului iPhone.

Un alt neajuns al telefoanelor este faptul ca sunt „foarte greu de reparat”, dupa cum sustin specialistii citati de The Register. Acest lucru este in contradictie cu promisiunile celor de la Apple, care susitneau ca de acum incolo posesorii de iPhone vor putea schimba componentele defecte ale telefoanelor, fara a fi nevoiti sa-si inlocuiasca direct mobilul.

Nici durata de viata a bateriei nu ii va multumi pe utilizatori. Wired scrie ca o baterie de iPhone tine doar pentru 400 de incarcari complete.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate