iPhone 13 vs. iPhone SE: Ce iPhone ar trebui să îți cumperi?

0

Seria iPhone 13 a fost lansată în septembrie 2021, iar iPhone SE (a treia generație) a urmat îndeaproape cu lansarea în martie 2022, la doar șase luni mai târziu. Deși iPhone SE (a 3-a generație) este cel mai recent model, acesta diferă net de gama iPhone 13.

Citește mai departe pentru a afla mai multe despre diferențele dintre iPhone 13 și iPhone SE și pentru a decide care să fie cea mai bună opțiune pentru tine.

Design

Diferențele de design respectă o regulă de bază: cumpără iPhone 13 dacă vrei un iPhone mai mare, mai trendy și mai modern; și optează pentru iPhone SE pentru un iPhone mai mic, în stilul iPhone-6, care îți va eradica nostalgia pentru iPhone-urile mai vechi.

iPhone 13 este dispozitivul mai mare, cu dimensiuni de 5,8 x 2,8 x 0,3 inci, iar iPhone SE fiind puțin mai mic, cu dimensiuni de 5,5 x 2,7 x 0,3 inci. O altă schimbare semnificativă va fi prezența unui buton Home pe iPhone SE.

iPhone 13 urmează cea mai recentă tendință în materie de iPhone-uri, cu un ecran crestat, fără buton Home și cu un ecran care se întinde pe tot dispozitivul. iPhone SE face parte din echipa de modă veche, având un buton Home, fără crestătură (deoarece nu este compatibil cu Face ID) și un ecran mai mic.

Afișaj iPhone

Diferența de mărime pentru afișaj este destul de remarcabilă. iPhone 13 are un ecran de 6,1 inci, în timp ce iPhone SE îl reduce la 4,7 inci. Un salt destul de mare, nu-i așa?

iPhone 13 are o rezoluție mai bună în comparație cu iPhone SE. iPhone 13 are o rezoluție de 1170×2532 pixeli, iar acesta din urmă are o rezoluție de 750×1334 pixeli.

Camera foto

Începând cu camera frontală, iPhone SE are o cameră de 7 MP, iar iPhone 13 are o cameră de 12 MP. Practic, acest lucru se traduce prin faptul că iPhone 13 are o rezoluție mai bună în camera frontală, permițându-ți să te bucuri de conversații video HD fără probleme.

Camera din spate vine cu modificări fizice, alături de cele funcționale. iPhone 13 are două obiective: un obiectiv cu unghi larg plus un obiectiv ultra-wide. Obiectivul cu unghi larg de pe iPhone 13 este mai bun decât cel de pe iPhone SE în aspecte minore care scot în evidență o diferență semnificativă de calitate. Lipsa unui obiectiv ultra-wide pe iPhone SE înseamnă, de asemenea, că nu poți avea prea mult fundal în fotografiile și videoclipurile tale.

De asemenea, camera foto a iPhone 13 se mândrește cu un Night Mode și Cinematic Mode, ceea ce îi lipsește lui iPhone SE.

Per total, iPhone 13 are, în general, o rezoluție și o calitate mai bună a imaginii pe partea din față și din spate, așa că, dacă ești o persoană care iubește să facă fotografii și videoclipuri de cea mai bună calitate, ar fi bine să investești în iPhone 13.

Stocare și performanță

Deși ambele oferă trei opțiuni diferite de stocare, iPhone 13 are o limită maximă mai mare, ajungând până la 512 GB, spre deosebire de 256 GB pe iPhone SE. Modelul de bază începe, de asemenea, mai sus pe iPhone 13, care îți oferă 128GB, față de 64GB pe SE.

Ambele telefoane oferă cipuri A15 Bionic și conectivitate 5G, ceea ce le pune pe picior de egalitate în ceea ce privește performanța. Cipul A15 Bionic este destul de puternic, așa că nu vei avea nicio plângere în ceea ce privește performanța cu niciunul dintre aceste două telefoane.

Baterie

Niciunul dintre cele două telefoane nu vine cu un încărcător. În plus, MagSafe pe iPhone este suportat doar de iPhone 13 și nu și de iPhone SE. Acestea fiind spuse, durata de viață a bateriei a iPhone 13 este extrem de bună, ceea ce face ca aceasta să fie una dintre cele mai bune caracteristici ale iPhone 13. Cu o putere de încărcare mai mare și o capacitate mai mare a bateriei, durata de viață a bateriei de pe iPhone 13 a fost cea mai mare în comparație cu toate modelele anterioare. iPhone SE oferă 15 ore de redare video, în timp ce iPhone 13 are o durată de redare de 19 ore.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate