Ionel Arsene a rezolvat asfaltarea drumului de la Ursuleț după ce alții s-au chinuit ani de zile fără succes

58

De ani de zile, intrarea în municipiul Piatra-Neamț dinspre Bicaz, mai precis zona Ursuleț, a fost o porțiune de drum distrusă pe care nimeni nu vroia să îl asfalteze. Primarul de la Alexandru cel Bun zicea că nu e a lui, primarul municipiului Piatra-Neamț zicea că e al Drumurilor Naționale, Drumurile Naționale că poate este al Consiliului Județean și tot așa, se pasa în continuu problema de la unul la altul.

Deși nu era treaba lui, nefiind vorba de un drum județean, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, s-a implicat în această problemă și a bătut pe la ușa tuturor instituțiilor luni de zile până ce s-a stabilit a cui este această porțiune de drum și s-a stabilit și reabilitarea lui.

Mâine, această porțiune de drum, care era un calvar pentru locuitorii din Piatra-Neamț și împrejurimi se va termina de asfaltat și, oricât ar încerca alții să tragă focul politic la oala partidului lor, reabilitarea acestui tronson de drum s-a făcut datorită insistenței cu care Ionel Arsene a cerut explicații tuturor instituțiilor și a insistat să se rezolve o problemă veche de ani de zile, problemă pe care nimeni nu a reușit până acum să o rezolve.

Impreuna cu directorul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Iasi, Ovidiu Laicu, am efectuat mai multe vizite de lucru pe drumurile nationale care strabat judetul Neamt si care provoaca probleme participantilor la trafic pentru a face impreuna o prioritizare si a stabili un program de interventie pentru repararea lor.

Asa cum le-am promis nemtenilor, tronsonul de drum de la intrarea in Piatra-Neamt dinspre Bicaz, in zona Ursuleti, a fost tratat cu prioritate si a intrat in reabilitare, problema regimului juridic a acestui sector de drum fiind rezolvata prin intrarea sa in administrarea Companiei Nationale de Drumuri. Ma bucur ca dupa ani de zile de discutii sterile purtate de diversi politicieni, mai mult, dar de cele mai multe ori mai putin conectati la realitate, am reusit sa rezolv aceasta problema care afecta atat participantii la trafic, cat si pe nemtenii care locuiesc in zona.

O alta lucrare ce va fi terminata in aceasta saptamana este cea de pe sectorul de drum din zona Ocol de pe DN 15 B, Piatra-Neamt – Tirgu Neamt si sper ca in cel mai scurt timp sa rezolvam si problemele in ceea ce priveste podul de la Straja care din pricina starii avansate de degradare impune restrictii de tonaj ce afecteaza in mod direct atat soferii cat si agentii economici din zona si care nu isi pot transporta marfurile.

Infrastructura rutiera din Neamt este in permanenta in atentia mea si ma voi implica in imbunatatirea ei indiferent daca vorbim de drumuri judetene, nationale sau comunale, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Dincolo de toate discuțiile iscate pe marginea acestui segment de drum, certificăm implicarea lui Ionel Arsene în rezolvarea acestei probleme deoarece de la începutul mandatului său am discutat de mai multe ori cu dumnealui această problemă și am fost la curent, pas cu pas cu toate demersurile pe care le-a făcut pentru ca azi să avem acest tronson de drum reabilitat. Și, ca să fim corecți până la capăt nici nu credem că s-ar fi rezolvat ceva dacă Ionel Arsene nu s-ar fi implicat deoarece este cunoscut faptul că în afară de președinte de Consiliu Județean, Ionel Arsene a ajuns un nume politic de nivel național având locul său la masa politică de unde se guvernează România.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
58 Comentarii
 1. Gabriel Lupu spune

  Exact….ne mandrim cu un act de normalitate

 2. Aurel Grumazescu spune

  Sa vedem câti ani va tine lucrarea

 3. Alexandra-Gabriela Marcu spune

  Dupa atâția ani

 4. burebista spune

  felicitari! dar mai avem de lucrat la drumuri, soseaua care duce la VASLUI prin ROMAN este jalnica, cum intri in jud.vaslui drumul mai arata a sosea pe care sa poti circula cu o masina. Cum aia au putut sa asfalteze si noi nu?

 5. Venera Bosculescu spune

  Da, asa este!

 6. Lucia Todosiea spune

  Felicitari !

 7. gigiduru spune

  Care pod de la Straja?

 8. Vlad Negru spune

  Bravo

 9. Dumitru Rusu spune

  Acum,pun bicicleta pe pilot automat si,pana la troleu,pot sa dorm.Au mai si largit-o putin.E super.Sa-i mai aud pe camionagii,ca ma claxoneaza,ca le arat…calea cea buna!

  1. Andrei Gosman spune

   Te claxonează ca sa stiu ca sunt aproape,sa mentii directia si sa nu faci manevre bruste. Asta înseamnă claxonul ala.

 10. Corina Cozma spune

  Bravo, felicitari!

 11. LUCIAN spune

  UN INCEPUT SPRE NORMALITATE, SE VEDE CAT SUFERA OAMENII DIN ZONA, DUPA NUMARUL DE POSTARI. AVEM NEVOIE DE MAI MULTE ASEMENEA INITIATIVE SPRE A DEVENI MAI BUNI.

 12. Ionut Irinel Pavalascu spune

  Serios? Va laudati cu atât? Dacă faceți o autostrada tre sa va facem statuie?

 13. Ioan Maftei spune

  Bravo,imi place !

 14. Cecilia Mihaies spune

  Complimenti per.Domnul ionel Arsene !!

  1. Cecilia Mihaies spune

   Felicitari !! Domnul ionel Arsene !!!

 15. Ana Magdalena spune

  EHE..ACOLO E PROMISIUNE VECHE…TOTI CARE AU VENIT LA PUTERE V-AU PROMIS ASTA SI…IATA CA SUNT 27 DE ANI SI TOT ASA ESTE…O ZI FRUMOASA!

 16. Razvan Dracea spune

  E bine că la făcut și pe acesta dar nu se gândește nimeni la drumul national de la barajul Bicaz până la poiana largului care e mai praf de cat cele din orase

 17. Cristian Corfa spune

  F bine…era și timpul de vreo 10 ani de când e așa…
  Acum…nu vreau sa fiu cârcotaș …e un lucru bun
  Dar dacă ne trebuie atâta timp pt o reabilitare la un drum de o lungime enorma de 500 de m…atunci e vai de noi…
  Și varianta Dimitrie Leonida pe când?
  Sau sa înțeleg ca aia nu face parte din oraș…e a Drumurilor Naționale…sau nu e nici a lor nici a primăriei …e a nimănui de aia nu se mai reabilitează
  Vorba aia consacrata: „lasă așa ca merge și așa”

 18. Dany Dany spune

  Da de asfalta lau asfaltat dar urmează sa al sparga ca au uitat guile de canalizare si tot în drag e

 19. Ioana Ioana Ioana spune

  Bravoooo

 20. Dumitru Tifui spune

  Daca se vrea se poate.Nu culoarea politica se implica in gospodarirea si infrastructura judetului si a municipiului.Primii gospodari ai judetului si municipiului sunt in masura sa ia decizii hotaritoare pentru bunul mers al societatii Nemtene.Mai sunt inca multe de facut dar cu rabdare speram sa le faca.Primind drept recompensa felicitarile Nemtenilor de buni gospodari.

 21. Neculai Anania spune

  Cred ca era si timpul,nu…..???

 22. Madalina Ghiurea spune

  Rezolvati si varianta!! Nu doar petece!! Imi vibreaza toata casa cand trec camioanele pe strada asta :(.

 23. ionut spune

  nu l mai laudati atat ca doar a facut ce trebuia facut de mult, pentru asta e platit si chiar bine

 24. Marioara Chirosca spune

  conteaza partidul ? bine ca s-a rezolvat

 25. Mihai Ciobanu spune

  Sau adus la nivel și capacele de canal ?

 26. Radu Marinescu spune

  L-a făcut din banii lui!
  Nu cumva ăia de la Strabag au de decopertat acolo cu mai mult de 10 ani în urmă.Nu ei trebuia să rezolve problema?

 27. Valentin Albu spune

  Dar in legatura cu podul de la intrarea in Preluca pe cand estimam un demers, pe care madat ???

 28. Claudiu Rabu spune

  Rabu Claudiu
  septembrie 15, 2017 la 8:51 am
  Este foarte interesant că cineva din Neamț face ceva pentru zona asta,parem uitați de lume in acest județ,in alte zone toarnă asfalt peste asfalt bun,iar aici nu vrea nimeni sa repare drumul Bicaz-Piatra Neamț,drum de legătură cu Ardealul,turismul scade văzând cu ochii din cauza infrastructurii,La Gura Izvorului este surpat drumul până la jumătate ,dar fatal e ca stă dobloul galben cu cameră pentru rovinieta stă 100de metri mai jos ,un pericol enorm pentru familii intregi,podul de la vaduri sta intr-o ață….nivelul strazii urca si coboară pe tot tronsonul si iti rupi masina nu ai 1m de drum lin, e creț tot….bolnavii mor in salvări până la spital…sperăm sa se implice domnul Arsene si in problema asta ..ca altcineva oricum nu se va implica….

  1. Claudiu Rabu spune

   Boss nu fac campanie la nimeni…dar cat au fost alții care ii idolatrizezi dumneata..nu au reparat acel drum…

 29. Ana Maria Magdici spune

  Ar fi ok trotuare … de ce nu și piste de biciclete. Am văzut destule accidente în zonă.

 30. Cosmin Gheorghies spune

  Sunteți zero pt că nu sunteți în stare să faceți un șanț in partea dreapta pe sensul spre Bicaz

 31. Rabu Claudiu spune

  Este foarte interesant că cineva din Neamț face ceva pentru zona asta,parem uitați de lume in acest județ,in alte zone toarnă asfalt peste asfalt bun,iar aici nu vrea nimeni sa repare drumul Bicaz-Piatra Neamț,drum de legătură cu Ardealul,turismul scade văzând cu ochii din cauza infrastructurii,La Gura Izvorului este surpat drumul până la jumătate ,dar fatal e ca stă dobloul galben cu cameră pentru rovinieta stă 100de metri mai jos ,un pericol enorm pentru familii intregi,podul de la vaduri sta intr-o ață….nivelul strazii urca si coboară pe tot tronsonul si iti rupi masina nu ai 1m de drum lin, e creț tot….bolnavii mor in salvări până la spital…sperăm sa se implice domnul Arsene si in problema asta ..ca altcineva oricum nu se va implica….

 32. Adrian Si Dana Psc spune

  Bravo..

 33. Culbece Alexandru spune

  Bravo d-lui Ionel Arsene,felicitările noastre cei din Diaspora…..asa oameni cu suflet mai rar,in zilele de astazi…..PS.

 34. Radu spune

  Sa lăsam cârcotașii sa vorbească,sunt doar simpatii politice.
  Este un lucru foarte bun ,e bine ca s-a întâmplat.
  Era rușinos pentru intrarea in oraș și rău pentru noi cei din trafic.
  Domnule Ionel Arsenie , eforturile s-au meritat.
  Mulțumim!

 35. Romeo Leonte spune

  POATE ȘI IEȘIREA SPRE SPERANȚA O REPARĂ C.J. DEȘI A FOST DISTRUSĂ DE PRIMĂRIE CU FONDURI UE

 36. Corina Corina spune

  Super sunt ani de zile in care nimeni nu a vrut sa isi ia raspunderea asta.

 37. Andrei Constantin Chirilă spune

  Revenind, nu e singura ieșire din oraș care este praf, întrebare este : Cine răspunde pentru greșelile din trecut ? aici mă refer la cei care nu au făcut proiectele corespunzător ca să se asfalteze complet drumurile. Drumul la care fac referire este ieșirea spre Tg. Neamț, care întâmpină aceeași problemă !

  ADMIN: Ieșirea spre Targ se asfalteaza tot azi …tot la interventiile lui Arsene.

 38. Figa RS spune

  In sfarsit a dat domnul….

 39. Bula spune

  Poate fac si podul de la Alexandru cel Bun. Asa ca idee.

 40. Addams Nancy spune

  Felicitari ! Mai trebuie si la Izvoare…drumul spre cartierul Speranta e de groaza

 41. Ovidiu Si Andreea Pascaru spune

  Chiar se rup masinile.. de ani de zile nici o miscare .. absolut niciuna..

 42. Rosu Claudiu Iulian spune

  Pana la urma cui apartinea raspunderea asfaltarii acestei bucati de drum? Stiu sigur ca a fost o treaba facuta din bani publici, dar nu sunt lamurit cine trebuia sa rezolve problema pana acum.
  „problema regimului juridic a acestui sector de drum fiind rezolvata prin intrarea sa in administrarea Companiei Nationale de Drumuri.” Ionel Arsene
  Ok, dar pana sa intre in administrarea CND, in administrarea cui era aceasta sosea?
  Vreau sa inteleg de ce a durat atat de mult rezolvarea problemei, cine sau care institutie platita de la Bugetul de Stat a lasat drumul in starea respectiva atatia ani.
  Nu poate sa ramana asa in plop, adica stim ca cineva gasit o solutie si e OK, chiar daca persoana respectiva este de la PSD, dar de ce acum si nu acuma 10 ani? Eu zic ca cineva trebuie sa ne lamureasca de ce am circulat atatia ani ca pe aratura la Ursuleti.

 43. Dan Andrei spune

  Oricum e bine față de alții care s-au perindat pe la conducerea județului ! Sâc !

 44. Ionut Cosma spune

  Alții s-au chinuit ani? Mai bine zis i-a durut in cur, așa pe românește.

 45. Monica Vlad spune

  Bravo,felicitări! !!

 46. Corfu Ionut Lucian spune

  In sfarsit a aparut cineva care face cv pentru oras…. BRAVO DOMNULE ARSENE

  1. Corfu Ionut Lucian spune

   Puteti sa zice-ti ce vreti, dar el macar si-a dat interesul si a facut cv pentru oras, nu ca restul, care stiu doar sa se duca la munca si sa doarma, fara sa isi bata capul cu nevoile nemtenilor…..

  2. Corfu Ionut Lucian spune

   Nu Codrin Ciprian nu am votat cu psd-ul, si indiferent din ce partid ar face parte, ma bucur ca face cv pentru oras 😉😉

  3. Vasile Tărăboanță spune

   Domnule Corfu Ionut Lucian , cand ziceti „in sfarsit a aparut cinrva care face ceva pentru oras” , cred ca ati omis asfaltarile din centru…eu zic sa va mai informati si sa ziceti „in sfarsit mai este inca o persoana care face ceva pentru oras”

  4. Ioan Olaru spune

   Corfu Ionut Lucian tinerete …..unul c are a facut ceva pentru orasul asta fuse stefan ….a furat cei drept si trebuie sa plateasca …insa a facut enormde mult

 47. Ioan-radu Surdu spune

  Daca nu asfalteaza in noaptea asta si pe celalalt sens ,maine iar e futere! Azi am mers pe la Agarcia, ca varianta ocolitoare, e belea ce blocaje se facuse si pe acolo nu mai zic ca iti zgarii toata masina prin tufele alea!

  1. Vlăduț Constantin Gavriluţă spune

   Dacă nu se face, nu e bine, dacă se face, nu putem suporta 2 zile, hai să fim serioși și eu am făcut 15 min. până la Fan Courier azi, dar prefer asta decât să merg prin gropi. 😉

  2. Dan Daniel spune

   Câteva zile nu moare nimeni…și-o săptămână să fie …dacă știm că e ok după….

 48. Gelu Isciuc spune

  Oare nu se putea lucra si noaptea cand nu e trafic?

  1. Mihnea Mihailescu spune

   A fost dezastru azi si acolo si la strand unde se stătea cu zecile de minute. Să lucreze noaptea era prea mult

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate