Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, prezent de Ziua Vânătorilor de Munte la Târgu Neamţ

0

La Târgu Neamț, joi, 1 noiembrie,  a fost sărbătorită Ziua Vânătorilor de Munte, componentă de elită a Armatei Române. Ceremonia s-a bucurat de participarea Batalionului 17 Vânători de Munte “Dragoș Vodă”, Vatra Dornei și a Brigăzii 61 Vânători de Munte “General Virgil Bădulescu”, Miercurea Ciuc, alături de care, comunitatea din Târgu Neamț și-a manifestat respectul față de eroismul și jertfa înaintașilor.

„Am rememorat astăzi cu drag momente din copilărie și adolescență, când urcam pe culmea Pleșului, unde domină uriașul monument închinat eroilor vânători de munte căzuți pe frontul de luptă și mi-am amintit de dascălii ce ne vorbeau despre eroismul și vitejia militarilor care și-au dat viața pentru patrie, și care sunt înhumați în acest mausoleu. Generație după generație, acest monument a însemnat și va însemna un reper al dragostei de țară și de cinstire a înaintașilor. Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toţi cei care au făcut parte din aceste trupe şi nu se mai află printe noi! <La mulți ani!> tuturor militarilor care duc mai departe tradițiile glorioase ale vânătorilor de munte!”a menționat Ionel Arsene, președintele  Consiliului Județean Neamț.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate