Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, anunță primul pas făcut pentru construirea autostrăzii Tîrgu Mureș – Tîrgu Neamț

16

Ionel Arsene, președinte CJ Neamț anunță primul pas făcut pentru construirea autostrăzii Tîrgu Mureș – Tîrgu Neamț.

Consiliul Județean Neamț a emis certificatul de urbanism pentru construirea autostrăzii Tîrgu Mureș – Tîrgu Neamț, solicitat de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere București. La momentul de față, legătura Moldovei cu Transilvania se desfășoară cu dificultate, prin două trasee dificile care nu pot prelua fluxurile sporite de trafic generate de dezvoltarea socio-economică.

Această autostradă va reuși să satisfacă cererea actuală și viitoare de trafic și totodată va crește gradul de atractivitate pentru traficul internațional de tranzit care se va desfășura între coridoarele PAN Europene IV și IX.

„Am preluat mandatul de președinte al Consiliului Județean Neamț cu gândul de a le îmbunătăți viața nemțenilor și de a transforma județul nostru într-un mediu favorabil investițiilor și afacerilor. Aceste deziderate încep să prindă contur, apelurile și demersurile repetate prin care am susținut nevoia de investiții și potențialul Moldovei la nivel central, conducând la realizarea unui pas important, respectiv, eliberarea certificatului de urbanism de către Consiliul Județean Neamț pentru autostrada Tîrgu Mureș-Tîrgu Neamț, la solicitarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere București. Acest proiect va reuși să conecteze județul Neamț la vestul țării și implicit la Europa asigurând zonei noastre o dezvoltare durabilă atât din punct de vedere economic cât și social prin îmbunătățirea condițiilor de infrastructură și a mediului de afaceri care susțin creșterea economică. Odată cu construirea autostrăzii Tîrgu Mureș-Tîrgu Neamț vom duce zona la un alt nivel, care ne va permite să nu mai discutăm doar despre potențial, ci despre oportunitate, care ne va permite să exploatăm la maxim resursele economice, turistice și intelectuale de care dispunem”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliul Județean Neamț.

Tronsonul de autostradă Ditrău-Tîrgu Neamț face parte din autostrada Tîrgu Mureș-Iași-Ungheni ce va face legătura dintre Autostrada Transilvania și Republica Moldova, asigurând o legătură rapida între estul și vestul țării. Lungimea traseului va fi de circa 118,8 km iar localitățile nemțene traversate de aceasta sunt: Grințieș, Ceahlău, Poiana Teiului, Pipirig, Vînători-Neamț, Agapia, Petricani, Urecheni, Timișești, Păstrăveni și orașul Tîrgu Neamț.

 

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
16 Comentarii
 1. vasyb spune

  Un demers normal, dar ce fac judetele Mures, Harghita si Iasi, ca doar no fi un tronson numai la Neamt?

 2. Pilug stefan spune

  Vorbe,Nu sunteti in stare sa reparați podul de la Preluca!!!

 3. popa george spune

  cata apa va trece pe ozana sa putem vedea asa ceva.eu nu cred ca se va face in secolul asta.poate iin mileniul urmator

 4. Mariana Larghere spune

  REPARAȚI BUCATA DE DRUM DINTRE ORAS SI ALEXANDRU-CEL-BUN,DUPA CATE MAI VORBIȚI DE AUTOSTRADA

 5. Budai Mihai spune

  Ha ha ha ce gluma buna
  Nu sunt in stare sa termine tronsonul de drum Poiana Teiului – Borca Lunca

 6. Cristian Gavrilescu spune

  Nu sunt in stare sa reabiliteze 391 METRI de drum la ieșirea spre Bicaz de ani buni…..cad parapeți la poduri…se macina structura de rezistenta la poduri….pietonii nu pot trece …..ei semneaza acte….. Oare ei cred in sinea lor de rezolvare promisiunilor ? Pun poze cu hartii care vor fi uitate undeva intr-un sertar ! Dar au semnat ! Si cand ei nu vor mai fi Va veti aminti Ca a fost odata………

 7. Katy Morosanu spune

  Doamne ajuta.

 8. Cercel Danut spune

  Eu, personal, le văd aduse până la Ditrău pentru legatura cu Moldova , Sibiu şi Braşov pentru celelalte provincii.

 9. Cercel Danut spune

  Deocamdată, în următorii 10-20-30 de ani, România nu va avea autostrazi care, să treacă munții dinspre Transilvania spre Moldova, sau Țara Romanească. Se vor construi, dar numai în Transilvania urmând să ne mulțumim aşa cum sunt ele făcute, vom trece munții
  cum putem, după care, ne continuăm drumul pe autostradă.

 10. Anton Andrei Gabriel spune

  Domnu’ Arsene nu pueti asfalta 2 km la ursuleti si vreti autostrada???

 11. Daniel Agache spune

  Bun asa ! .. sa o si vedem.

 12. Alina Manole spune

  Vrem fapte nu vorbe

 13. Liviu Craciun spune

  Felicitari pentru proiect domnule presedinte. Sa o vedem terminata.

 14. Dan Munteanu spune

  Au fost si vor fi facute sute de studii de fezabilitate si certificate de urbanism, cata frunza, cata iarba, autostrada va ramane un vis frumos.

 15. Cris Stina spune

  Primul pas… După o viață de copil, de la revoluție încoace. O fi un pas de furnica. Important ar fi să și meargă mai departe, că de promisiuni… Sunt sătulă.

 16. Aiurica spune

  Domnule Arsene, va trebui sa scumpiti rovigneta.Am incredere ca veti face demersuri sa treaca si prin Piatra, 45 de kilometri in plus n-ar fi multi, am putea s-o legam de autostrada Brasov-Bacau- Savinesti care-i aproape gata.Multumim!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate