Ionel Arsene, în vizită la școlile din Stănița și Văleni, printr-un proiect de prevenire a abandonului școlar

0

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene a efectuat marți, 19 martie, o vizită în unități de învățământ din comunele Stănița și Văleni, cuprinse în proiectul ȘTEFAN, prin care se urmărește ameliorarea riscului de părăsire timpurie a școlii.

Valoarea eligibilă a proiectului este de 4.486.583,40 lei, din care 3.813.595,89 lei finanțare din FEDR/FC/FSE/ILMT și 267.587,77 lei finanțare din bugetul național. Beneficiarul, Casa Corpului Didactic Neamț, dispune de un buget alocat de 2.428.215,93 lei, din care contribuție proprie 364.232,39 lei, iar partenerul, județul Neamț, de un buget în cuantum de 2.058.367,47 lei, din care contribuție proprie 41.167, 35 lei.

Scopul proiectului constă în prevenirea și diminuarea părăsirii timpurii a școlii pentru un număr de 505 copii din zona de circumscripție a Școlii Gimnaziale Stănița și a Școlii Gimnaziale Văleni, prin măsuri educaționale integrate, stimularea accesului egal și a participării active a copiilor la învățământul preșcolar, primar și gimnazial de calitate, în special a grupurilor cu risc de părăsire timpurie a școlii.

„Împreună cu Florentina Moise, directorul Casei Corpului Didactic Neamț, instituție beneficiară a proiectului, am distribuit pachete de rechizite pentru activitățile extracurriculare și pentru cele de tip Școală după școală, unui număr de 110 preșcolari și 395 de școlari, beneficiari ai facilităților oferite în cadrul proiectului. Sunt convins că aceste materiale vor reprezenta un real sprijin și vor stimula participarea elevilor la cursurile școlare.”, a precizat Ionel Arsene.

Prin beneficiile acordate în cadrul acestui proiect, oportunitățile a sute de copii din cele două comune vor crește substanțial, deoarece li se oferă o șansă spre studiu și, ulterior, la o viață mai bună.

„În același sens, se vor amenaja săli cu specific dedicat creșterii atractivității sistemului de învățământ, respectiv o sală pentru activități de tip Școală după școală la Stănița și una pentru activități extracurriculare la Văleni.”, a mai punctat președintele Consiliului Județean Neamț.


whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate