Ionel Arsene: Este cinic felul în care președintele se joacă de-a promulgarea cu banii românilor

7

Deputatul PSD Ionel Arsene, într-o declarație susținută astăzi în plenul Camerei Deputaților, și-a exprimat dezaprobarea față de modul în care președintele Traian Băsescu a procedat în ceea ce privește bugetul de stat.

“Preşedintele României se joacă de-a promulgarea bugetului de stat. Este inexplicabil cinismul cu care președintele se joacă cu speranțele cetățenilor. Într-o perioadă foarte scurtă ei au aflat mai întâi că șeful statului nu va promulga bugetul de stat pe 2014 și, prin urmare, nu vor beneficia de creșterile de venituri la care au dreptul conform proiectului de buget. După câteva zile însă, Traian Băsescu a revenit asupra deciziei și a anunțat că va promulga bugetul asigurărilor sociale, o decizie necesară de altfel. Este profund nedrept și imoral ca un ales al cetățenilor să se joace astfel cu soarta lor”, a declarat deputatul Ionel Arsene.

Deputatul social-democrat a mai precizat că pozițiile publice ale lui Traian Băsescu sunt motivate de conflictul pe care acesta îl are cu guvernul USL.

“Toate discursurile sale ținute la Palatul Cotroceni, cu steagul României în fundal, nu fac decât să fie noi piedici pe care preşedintele încearcă să le pună guvernării şi actualei majorităţi formate de USL. Nici eu, nici colegii mei nu am reușit încă să ne dăm în seama care este algoritmul pe baza căruia Traian Băsescu decide că este cazul să intervină în favoarea celor care l-au ales. De exemplu, pe toată perioada guvernelor PDL, Traian Băsescu nu a mai dat lecţii de moralitate, în ciuda faptului că se tăia continuu de la oameni. Acum se leagă de acciza la carburanți și face un joc absurd din creşterea pensiilor şi salariilor, doar pentru a le arăta românilor că el încă mai poate lua decizii pentru viitorul lor”, a afirmat parlamentarul social-democrat.

Deputatul Ionel Arsene a mai adăugat că “Traian Băsescu a sădit dispute politice şi continuă să o facă. Noi parlamentarii, prin statutul dat de funcţia pe care o ocupăm, aceea de reprezentanţi legitimi ai românilor, trebuie să tragem un semnal de alarmă atunci când cei care ne-au acordat încrederea pot fi afectaţi de decizii politice imprudente ale unor factori politici importanţi. Vreau să îi asigur pe locuitorii colegiului pe care îl reprezint în Parlament că de fiecare dată voi pune pe primul loc interesele lor şi că mă voi lupta că ei să nu mai sufere vreo nedreptate”.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
7 Comentarii
 1. un cititor spune

  Cand ai ceva personal cu un om se vede cu ochiul liber. Parerea mea e ca ar trebuie sa iti rezolvi personal, daca ai ceva de rezolvat,cu persoana in cauza fara sa arunci cu noroi in toti, e o tara libera in care fiecare isi exprima pro sau contra parerea, asta nu inseamna ca suferim de „linguseala” fii „legio” daca te intitulezi asa !!!

 2. legio spune

  Un proverb romanesc spune: dupa sac si petecul,vad ca nulitatea asta de Arsene mai are si lingai de serviciu.Tare ii mai deranjeaza Basescu pe hotii astea din guvern si parlament.

  1. Doru spune

   Hai, ma lasi! Ia uite unde statea aparatorul luiBasescu ala cinstit.

 3. Daniel spune

  Bine spus, domnule Arsene! Ar trebui, poate, sa mai cugete cei care-i tin partea presedintelui Basescu. Romanul de rand a demonstrat ca nu-l mai vrea pe domnul capitan de vas. Romania nu-i vapor! Domnul Basescu s-a ancorat de scaun, ignorand vointa alegatorilor. Eu cred ca a venit timpul sa-i lasam pe altii sa-si faca treaba. Poate se dovedesc a fi conducatori mai buni si, mai presus de toate, buni romani.

 4. feraru marcel spune

  Basescu, ales pe viata si-ar crapa fierea-n voi, ca nu va puteti face jocurile murdare. Dac-ati putea, ne-ati aduce inapoi in anii de pana-n ’89 cand partidul stat hotara cine-i bun si cine nu. Treaba cu Basescu, nu mai tine, ca se mai desteapta Romanul si vede cine-i baga mana-n buzunar cu nesimtire si aroganta ciocoiasca. Sa speram ca si cei aproape 30% care mai tin cu USL se vor dumiri in ce film „horror „jucam” cu totii. Si schimbarea inevitabila, va veni. N-ai sa mai fii tu Mos Nicolaie ci doar Niciolaie. Potoliti-va mai conducatori „iubiti” ca pregatiti tara asta de alt „decembrie ’89”. V-o spune unul care urmareste si alceva decat A3 si RTV.

 5. un cititor spune

  Bun demers domnule Arsene, ar trebuie ca si colegii dumneavoastra sa va urmeze exemplul, lupta in echipa da roade.

 6. Maria spune

  Un astfel de personaj care se joaca cu viata, viitorul si sorta romanilor ar trebuie sa plece in secunda zero de la presedintie. Cred ca ar trebui sa facem ceva in acest sens.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate