Ionel Arsene: Descentralizarea nu este un moft. Avem nevoie de reformă administrativă pentru o Românie modernă și europeană

3

Deputatul PSD Ionel Arsene, într-o declarație susținută în plenul Camerei Deputaților, și-a reafirmat susținerea pentru măsurile de reformare administrativă a României pe care dorește să le implementeze guvernul USL.

“Guvernul USL și-a asumat răspunderea pentru ceea ce reprezintă o reformă administrativă pentru România, anume descentralizarea. Actuala organizare a administrației trebuie să fie îmbunătățită și adaptată realităților perioadei în care trăim. Totodată, nevoia unei reforme administrative vine și ca urmare a aderării României la spațiul comunitar european. Avem nevoie de o adaptare a administrației la cerințele Uniunii Europene”, a declarat deputatul Ionel Arsene.

Deputatul social-democrat a precizat că autoritățile locale au nevoie de descentralizare pentru a putea pune în aplicare și gestiona mult mai eficient proiectele de dezvoltare atât de necesare comunităților locale.

„Transferarea majorității competențelor către autoritățile locale va conduce la o responsabilizare și mai mare a liderilor locali. Luarea unor decizii și măsuri importante pentru comunitate vor putea fi gestionate într-un mod mult mai operativ de o administrație care cunoaște probleme cetățenilor, creându-se în acest fel posibilitatea de a fi oferite soluții optime pentru rezolvarea lor. Prin procesul de descentralizare va avea loc o debirocratizare și eficientizare instituțională a administrației”, a afirmat parlamentarul PSD.
Deputatul Ionel Arsene a mai adăugat că „atât descentralizarea, care reprezintă aducerea deciziei mai aproape de cetățean, cât și regionalizarea, care înseamnă modernizarea definitivă a sistemului administrativ românesc, nu sunt mofturi, ele sunt o necesitate pentru o Românie modernă, membră a comunității europene. Acesta este, probabil ,cel mai important proiect care a avut loc în România după Revoluția din 1989. Românii ne-au acordat încrederea lor pentru a duce la capăt această reformă. Descentralizarea este un prim pas către regionalizare, dar și un semn că ne ținem de cuvânt față de milioanele de români care ne-au votat!”

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
  1. Mircea spune

    Descentralizarea este un lucru bun daca este aplicat in folosul cetateanului, asa cum este gandit prin noua lege. Pentru aceasta trebuie evaluat si personalul din institutiile descentralizate, din punct de vedere al competentelor (foarte important) dar si din punct de vedere al modului de interactiune cu cetateanul. Prin urmare, descentralizarea TREBUIE sa implice si o schimbare vizibila in atitudinea de „buric al pamantului” pe care o au ghiseistii institutiilor de stat. Daca se va intampla asa va fi foarte bine.

  2. Marius spune

    Este un proiect mare,care dupa parerea mea si a celor care au votat,trebuie pus in practica. Succes si putere de munca.

  3. x spune

    Despre descentralizare se vorbeste din 90 incoace,acum sa vedem ce va iesi,dar trebuie urmata imediat de reconfigurarea comunelor si a judetelor,sa nu mai fie comune cu 6-7 sute de locuitori care nu-si pot plati angajatii primariei si comune de peste 10 mii locuitori care nu au nici un fel de probleme si trebuie clonate,la fel judete sub 200mii locuitori pina la judete peste 800 mii locuitori.Regionalizarea este antinationala care va duce la destramarea Romaniei dorita din 90 incoace de multi ca este prea mare dupa gustul unora si nu prea poate fi stapinita ca poate ne va ajuta Dumnezeu sa nu mai avem unul de-al de Base cu sleahta lui de antiromini

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate