Iodul radioactiv, cea mai bună soluție în combaterea cancerului tiroidian

0

Cancerul  tiroidian este o afecțiune care apare atunci când celulele glandei tiroide se înmulțesc și formează o aglomerare pe care o simțim ca un fel de proeminență de diferite dimensiuni în zona gâtului.
În cancerul de tiroidă, celule din glanda tiroidă au, ca la orice cancer, capacitatea de a invada țesuturile vecine și trimite metastaze la distanță. Astfel, unele celule pot pleca pe cale limfatică sau sangvină, producând tumori la distanță, oriunde în organism.
Există două tipuri de cancer tiroidian: cancerul diferențiat de tiroidă și cancerul medular de tiroidă.
Cancerul diferențiat de tiroidă reprezintă forma cea mai frecventă și ușor de tratiroidătat, pe când cancerul medular de tiroidă are un prognostic mai rezervat.

Totodată există și posibilitatea moștenirii genetice a cancerului de tiroidă. În acest sens, specialiștii avertizează, dacă un membru al familiei este depistat cu cancer de tiroidă urmașii trebuie să se prezinte la medic pentru screeninguri periodice.

Una din cele mai revoluționare terapii în combaterea cancerului tiroidiane este considerată terapia cu iod radioactiv, cunoscută și sub denumirea de ,,tratament atomic’’
Acesta se utilizează in urma intervenției chirurgicale, având ca scop distrugerea rezidurilor de șesut, scoate în evidență metastazele ascunse și le tratează reducând recurența afecțiunii.

Cercetările efectuate au demonstrat că mai mult de 95% dintre pacienții cărora li s-a efectuat o intervenție chirurgicală adecvată, dupa tratamentul cu iod radioactiv, au fost vindecați, afecțiunea fiind eliminată în totalitate.

Tratamentul durează între 1 si 3 zile, într-o încăpere căptușită cu plumb special prin care nu trec materialele radioactive.
Capsulele cu iod radioactiv, administrate în timpul tratamentul nu au nici un gust sau miros neplăcut iar pacientul nu simte absolut nimic în timpul tratamentului. Totuși, doza administrată poate da uneori senzația de greață sau de disconfort al gâtului.

De asemenea, consumul de apa și dușurile zilnice facilitează îndepărtarea radiatiilor din organism si ajută la curățarea corporală a pacietului de secreția radiațiilor. Tratamentul cu iod radioactiv poate fi repetat ori de câte ori este necesar.

O mare parte din iodul radioactiv din organism se elimină prin urină, salivă și transpirație, pe când o parte importantă a cantității iodului administrat oral, este consumat de glanda tiroidă.

Cantitate de iod care se găsește în celelalte părți ale organismului este destul de scăzută, neexistând pericol pentru restul țesuturilor.

Acest tip de tratament se utilizează în cancerul tiroidian de aproximativ 50 de ani, fiind foarte popular în zilele noastre și singura metoda de tratament care prezintă siguranță.

surse: http://www.sanatateatv.ro ,www.info-sanatate.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate