Ioana Chicet-Macoveiciuc, creatoarea blogului Prințesa Urbană, la Piatra-Neamț

0

Miercuri, 28 decembrie, Ioana Chicet-Macoveiciuc, autoarea unuia dintre cele mai cunoscute şi iubite bloguri româneşti despre creşterea copiilor, www.printesaurbana.ro, a venit la Piatra-Neamț cu cele mai recente cărți lansate pe piață, romanul „Miercuri respirăm” și cartea pentru copii „Mami, e gata?”.

Evenimentul s-a desfășurat la Central Plaza Hotel, în fapt de seară,  și a fost unul extrem de emoționant pentru autoare. Pentru cei care nu știu, Ioana Chicet-Macoveiciuc s-a născut la Piatra-Neamț și are peste 15 de experiență în presă și comunicare. În prezent este mamă a doi copii, o fetiță și un băiețel, scrie cărți și continuă cu succes proiectul Prințesa Urbană.

Într-o atmosferă caldă, în fața unui public format din mămici, tătici și copii (care au fost mai mult atrași de jucăriile și figurinele de pictat aduse de Marina Bejan) autoarea a vorbit despre volumele lansate, despre copii, emoții și frici, despre mâncare sănătoasă, dar și despre nevoia de pauză.

La Piatra-Neamț am cele mai mari emoții, nu doar pentru că mama mea este aici, ci pentru că sunt mulți oameni din trecutul meu aici, colegi din generală, din liceu, prieteni. Îmi este greu să vorbesc despre cărțile mele, deoarece cred că am vorbit suficient când le-am scris. Eu scriu pentru că nu mă pot opri, scriu tot timpul. Cărțile pentru copii pe care le-am scris nu sunt cărți de povești, sunt cărți despre relația dintre părinte și copil. Nu este niciun pic de ficțiune în ele, însă conțin multe dialoguri, pentru că am observat că în viața de zi cu zi suntem foarte reținuți, ne este greu să vorbim cu copiii așa cum le-ar plăcea lor, ne este greu să spunem lucrurilor pe nume, ne este greu să le spunem <te iubesc>.” a declarat scriitoarea Ioana Chicet-Macoveiciuc.

Mami, e gata?”– este o carte de aventuri în bucătărie, plină cu rețete sănătoase și rapide care pot fi preparate de cei mici alături de mami și de tati, presărate cu glume și mesaje de iubire, pentru ca cei mici să capete poftă de mâncare. Autoarea își dorește să inspire cât mai multe familii să petreacă timp împreună și în bucătărie, în speranța că astfel copiii vor mânca mai bine și mai voioși, părinții se vor conecta mai ușor cu puii lor, glumind pe seama Emei și a lui Eric. Pe Ema o știți deja din „Te iubesc orice-ai face”, de data aceasta ea face minuni alături de Eric, fratele ei ceva mai mic.

Ambele cărți au apărut la editura Didactica Publishing House, cu ilustrații de Lavinia Trifan.

„Miercuri respirăm”–  este primul roman al Ioanei Chicet-Macoveiciuc.  Apărută la editura Univers, cartea aduce în atenție povestea a șase femei însărcinate care se întâlnesc la un curs Lamaze și ale căror vieți sunt date peste cap. E despre emoții, frică, soluții, nașteri și relații disfuncționale, dar mai ales despre puterea femeilor de a se ajuta una pe cealaltă.

De buna desfășurare a evenimentului s-au ocupat doamnele Antoanela Iftode și Irina Maria Mitrofan Bitca , publicul prezent fiind răsfățat cu bunătăți de la Rawissant și ALINE cake boutique și cu ceai cald oferit de Ceainăria Teaz.
Seara s-a încheiat cu o tombolă cu surprize pentru participanți și cu o sesiune de autografe oferite cu drag de autoare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate