Ioan Paraschiv, actor al Teatrului Tineretului Piatra Neamţ, desemnat cel mai bun actor la Gala Tânărului Actor HOP 2013

0

Ioan paraschivIoan Paraschiv, actor al Teatrului Tineretului Piatra Neamţ, a fost desemnat în acest weekend cel mai bun actor al Galei Tânărului Actor HOP 2013, reprezentaţia sa fiind evaluată şi apreciată de juriul format din Oana Pellea (actriţă, preşedintele juriului), Radu Macrinici (dramaturg), Marius Manole (actor), Ada Milea (actriţă, cantautor), Ion Rizea (actor). A fost premiat pentru A fi sau a nu fi bufon, un colaj de texte după Matei Vişniec, F.M.Dostoievski, A.P.Cehov, şi William Shakespeare, dar şi pentru întruchiparea lui Dorel Vişan în rolul “Gardianul Dumnezeu” din filmul Cel mai iubit dintre pământeni.
GalaTânărului Actor HOP a ajuns în acest an la cea de-a XVΙ –a ediţie, s-a desfăşurat la Vox Maris No.1 Club Grand Resort din Costineşti şi s-a încheiat în seara zilei de 7 septembrie.
Ioan Paraschiv a absolvit Facultatea de Litere şi Arte ,,Lucian Blaga“ Sibiu, secţia: Actorie (profesori: George Ivaşcu şi Marian Râlea) în 2011. În vara acestui an a finalizat cursurile unui masterat la aceeaşi facultate, specializarea: Arta interpretarii caracterelor dramatice, cu teza „Intâlnirea cu Osip şi eroii lui Dostoievski”.
Este angajat al Teatrul Tineretului Piatra Neamţ din ianuarie 2012 şi a jucat în piesele: Cu dricu’ la nuntă (regia Louise Dănceanu), Karaoke (regia Alexandru Dabija), Dragonul de aur (regia Cristian Ban), Subpământeanul (un spectacol de Tudor Tăbăcaru). La începutul stagiunii 2013-2014, publicul pietrean îl va putea vedea în premiera Gărgăriţele se întorc pe pământ, în regia lui Alexandru Măzgăreanu.
Chiar şi în condiţii improprii desfăşurării actului artistic, actorii Teatrului Tineretului fac dovada performanţei la cel mai înalt nivel. Prin acest premiu, Teatrul Tineretului continuă să dovedească calitatea sa de pepinieră a talentelor în mişcarea teatrală românească.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate