Ioan Păcală, responsabil de repararea avariei de la Apa Serv, și-a dat demisia din Consiliul Județean

6

Luni, 14 martie, la Consiliul Județean Neamț a fost convocată o ședință extraordinară pentru a se aproba un proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special reprezentanților Consiliului Județean Neamț în Adunarea Generală a Acționarilor Companiei Județene ApaServ S.A.. Ședința a fost legal întrunită, cu 31 de consilieri prezenți din 32.  Practic, proiectul de hotărâre inițiat de președintele Consiliului Județean, Emilia Arcan, are ca scop identificarea cauzelor care au produs proasta gestionare a avariei de către ApaServ de pe Strada Petru Movilă care a afectat timp de aproape 4 zile populația din municipiul Piatra-Neamț și împrejurimi. Proiectul de hotărâre, cu un amendament din partea comisiei juridice, a fost votat cu 19 de voturi pentru, 10 împotrivă, 1 abținere și două neexercitări de vot. Amendamentul adus proiectului de hotărâre a transformat decizia de revocare a membrilor consiliului de administrație al ApaServ ca fiind una opțională, nu obligatorie. Conform legii, AGA ApaServ poate decide  demiterea Consilului de Administrație, iar Consiliul de Administrație poate decide demiterea managerului, dacă aceasta se impune.

După numeroase atacuri din partea grupării PNL la adresa Emiliei Arcan, care, în calitate de președinte de Consiliu Județean, a fost acuzată că nu a gestionat corespunzător criza apei din municipiul Piatra-Neamț, după dispute privind legalitatea votării unui astfel de proiect de hotărâre, după stabilirea faptului că tot ceea ce se întâmpla la nivelul rețelei de alimentare cu apă este o culpă comună a instituțiilor responsabile care e menținută de ani de zile, după contradicții pe probleme tehnice, s-au dat două lovituri de grație. Mai întâi, Emilia Arcan a declarat: ”Nu sunt incompatibilă, sunt incomodă pentru mulți și nu îmi voi da demisia!”. Apoi, Ioan Păcală, responsabilul ApaServ de proasta gestionare a avariei de pe Petru Movilă și-a dat demisia din funcția de consilier județean. Dacă la prima vedere, pare a fi un gest normal de asumare a vinei, din anumite surse, una fiind chiar directorul general al ApaServ, Cătălin Dughir, se spune că Ioan Păcală va fi ales președinte al Consiliului de Administrație al ApaServ și, posibil, va ocupa și o funcție de director, iar pentru a nu fi incompatibil era necesară o demisie din funcția de consilier județean.

Pentru a vizualiza întreaga ședință de Consiliu Județean, puteți accesa materialul video de mai jos.

M. I.

 

6 Comentarii
 1. murino spune

  Oameni buni, cand o sa scape comunitatea asta de activistii PCR care ne monitorizau la revolutie sa nu formam grupuri mai mari de 3 agarici? Astia ne dau lectii de democratie?

 2. legio spune

  In sfarsit o hotarare importanta ,ca nu mai santem PACALITI de o persoana ,asteptam demisiile celorlalti pacalitori.

 3. maria spune

  Da ăsi da demisia din consiliu judetian dar ramane director tehnic la apa serv
  Probabil va candida la functia dnlui Dughir
  Pacala ne pacaleste….perfect dacai merge…de ce nu

 4. Pacala!!! unde e Tandala??? spune

  Exact ca in filme…

 5. Anca Tatarasanu spune

  Pacala…

 6. Lolita spune

  M-am imbatat cu Apa Rece !!!!
  Da chiar am crezut ca incepem sa avem politicieni cu respect fata de cetateni….M-am inselat !

  Daca: „tot ceea ce se întâmpla la nivelul rețelei de alimentare cu apă este o culpă comună a insituțiilor responsabile care e menținută de ani de zile” inseamna ca tot Partidul Comunist Roman conduce dupa 1989 iar populatia orasului traieste intr-un vis frumos.

  Noapte buna Piatra Neamt, dormiti linistiti ca partidul munceste pentru dvs.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate