Invenția … interes zero din partea companiilor și oficialităților

0

Creativitatea a fost mereu o caracteristică pe care românii și-au însușit-o pe deplin. În această categorie se încadrează perfect și inventatorul Remi Rădulescu.
Acesta este inginer, are 57 de ani, locuiește în Timișoara, iar în acest an a participat la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva de unde s-a întors cu 28 de medalii, dintre care 18 au fost de aur. Una din invenții, cu totul remarcabilă, a fost un dispozitiv mecanic de închidere a gazelor în cazul producerii unui seism puternic. Precizăm că această învenție a fost distinsă cu o medalie de aur şi două premii speciale.remi-radulescu-small
Inventatorul Remi Rădulescu a obținut, la şase ediţii ale prestigiosului Salon de Invenţii şi Inovaţii de la Geneva, medalii de aur şi premii speciale.
Invenția premiată anul acesta este una nu foarte costisitoare. Pentru a produce un singur exemplar, ar fi nevoie doar de câteva sute de euro.
Invenţia sa a fost apreciată de juriu pentru că funcţionează independent de o sursă de curent electric spre deosebire de ventilele clasice care devin nefuncţionale în cazul unui seism. În plus, s-a dovedit un dispozitiv de o mare precizie şi având costuri de producţie mici, în cazul în care o companie va fi interesată de invenţia sa.” a menționat inventatorul pentru www.gandul.info.
Avem aici un dispozitiv mecanic pentru închiderea gazelor. Da, în acest moment gazul este întrerupt, această forță, această bilă în mișcare creează un impuls mecanic și dispozitivul închide trecerea gazelor spre zonele afectate de cutremur”, a declarat Remi Rădulescu pentru digi24.

Acest tip de dispozitiv care oprește alimentarea cu gaz în cazul unui seism costă aproximativ 300 de euro.

Din nefericire, nici o companie de gaze din România nu a fost interesată de mecanismul creat de inventatorul Rem Rădulescu.
Cum interesul oficialităților românești este egal cu zero în ceea ce privește invenția și ideile inginerului timișorean,  acestea vor fi probabil preluate de investitori străini.
sursa: www.cunoastelumea.ro

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate