Invatamantul nemtean functioneaza in regim de avarie

0

De la an la an invatamantul nemtean pierde teren in privinta calitatii actului educational. Din ce in ce mai putini elevi ne reprezinta cu succes la olimpiadele nationale si internationale si din ce in ce mai putine talente reusesc sa fie slefuite de sistemul scolar.
Motivele pentru aceasta decadere sunt variate, dar printre principalele putem enumera:
1. Scaderea interesului parintilor pentru o educatie aprofundata a copiilor. Multi parinti pun accent pe terminarea unei scoli de catre copil, contand mai putin cum se realizeaza acest lucru si cu ce bagaj de cunostinte ramane copilul in urma absolvirii unei etape de invatamant.
2. Dezinteresul din ce in ce mai mare a cadrelor scolare. Pe baza unei salarizari scazute si a diminuarii maxime a autoritatii profesorilor, acestia isi pierd interesul pentru un invatamant de calitate si urmaresc in special terminarea programului de lucru mai putin contand rezultatele obtinute.  Din acest motiv, foarte multi copii care vor sa depaseasca nivelul mediocru al actului de invatamant sunt obligati sa apeleze la ore de meditatie platite, mediatatii oferite de multe ori de aceiasi profesori de la clasa.
3. Politizarea si pervertirea ocuparii unei functii in invatamantul nemtean. Desi nu este foarte clar determinat acest aspect se stie prea bine ca functiile importante din invatamanul nemtean sunt aprobate politic si, desi exista anumite concursuri pentru functii in sistem, este foarte clar pentru toata lumea ca multe posturi se ocupa in moduri “miraculoase”.
4. Lipsa de interes scolar din partea elevilor. De la an la an scoala nemteana pierde pozitie in scara de valori a tinerilor, tinzand sa ajunga pe ultimele locuri in lista prioritatilor.
5. Lipsa modelelor umane. Intr-o societate dominata de coruptie si in care politicul dicteaza, intr-o societate unde persoane care nu au absolvit opt clase conduc masini de sute de mii de euro si aboslventi de facultati vand la standuri, intr-o societate unde nimeni nu intreaba un tanar ce a mai cititi in ultima perioada, lipsa modelelor umane care reusesc prin invatatura duce la pierderea interesului pentru educatie.
Toate aceste motive concura la scaderea drastica a calitatii actului educational si mai ales la diminuarea rezultatelor obtinute in urma absolvirii unei unitati de invatamant din nemtean.

B.O.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate