Moralitatea invatamantului nemtean intre realitate si fictiune

4
Invatamantul nemtean
Invatamantul nemtean

Invatamantul nemtean, prin conducatorii sai, incepe sa fie din ce in ce mai cu fundul in doua luntri. Daca pana acum eram obisnuiti ca directorii de unitati scolare sa fie reprezentanii angajatorului si tinta sindicatelor, iata ca la Neamt bunul simt nu mai are nicio limita, iar cand e vorba de problemele cadrelor didactice, unii directori sunt de partea angajatorului, iar cand e vorba de a cere si pentru ei drepturi salariale, brusc devin membri de sindicat cu drepturi depline .
Noi stiam ca directorii de unitati de invatamant nu au voie sa fie si membri de sindicat pentru ca directorul de scoala este functie asimilata patronatului, deoarece are atributii de angajator, persoana juridica, fiind delegat cu puterii de executie si aplicare a legii de catre I.S.J prin Inspectorul Scolar General.
Din pacate am inteles ca s-au mai modificat niste legi, dar si asa consideram ca este de prost gust ca un director de scoala sau liceu care trebuie sa fie un exemplu de moralitate, sa stea cu fundul in doua luntri. Am auzit de situatii atat de josnice in care un director obligat sa reprezinte interesele ISJ o face in tribunal contra sindicatului din care face parte acelasi director si, culmea, acelasi director, prin sindicatul care il reprezinta este parte in proces si cere drepturi salariale. Deci spuneti dumneavoastra cum se cheama directorul de unitate de invatamant care se prezinta la tribunal in dubla calitate de reclamant si reprezentant al reclamatului. Asta ar trebui sa invete copiii de la dascalii lor ?
Prima oara am descoperit aceasta pozitie de sindicalist doar cu drepturi si fara obligatii la directorul liceului Petru Rares care, in mod miraculos, beneficiind de indulgenta, ca sa nu spunem complicitatea I.S.J.N., este si purtator de cuvant al unui partid politic, functie care se suprapune inevitabil peste programul de director al liceului, dar am inteles ca asa e treaba in invatamantul nemtean si nu se poate respecta legea si ca unele cadre didactice trebuie sa fie peste ea, mai ales daca sunt implicate politic.  Am observat aceeasi situatie apoi la directoarea de la Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu, directoare care este mare observator si neimplicata cand profesorii din sindicat au nemultumiri si membra cu drepturi depline cand acestia cer drepturi salariale . Mergand pe firul starii de incompatibilitate morala clara, am descoperit ca din cele aproximativ 140 de unitati de invatamant din Neamt, 101 au directori ce sunt si membri de sindicat cu cerere scrisa de intrare in sindicat, semnata cu manuta lor pentru anul scolar curent si platesc constiinciosi cotizatia .
Acest moment este unul foarte delicat pentru conducerea Inspectoratului Scolar Neamt care, daca ar fi centrata pe interesul copiilor, ar trebui sa elibereze din functie instantaneu astfel de directori care nu pun demnitatea pedagogica pe primul plan si care nu pot fi un model pentru elevi, dar din pacate  prea multi sunt numiti politic, iar USL-ul se pare ca face exact ce a facut si PDL-ul, dar parca PDL-ul avea oameni ceva mai bine pregatiti pe posturile de directori de unitati de invatamant .
Dupa acest articol urmeaza o demonstratie de oologie din partea Inspectoratului Scolar Neamt, care ne va arata ce e mai important in invatamantul nemtean: pilele si apartenenta politica sau demnitatea si moralitatea, iar daca judetul Neamt ar face parte dintr-o tara civilizata, acesti directori de unitati scolare ar trebui sa demisioneze pe loc ori din functia de conducere, ori din statutul de membru de sindicat, ca nu poti fi cu fundul si in barca angajatorului si al angajatilor, chiar si in cazul directoarelor si directorilor  care ar putea sa faca fizic acest lucru .
Hai pa, lupilor moralisti !

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
4 Comentarii
 1. feraru marcel spune

  Interesu’poarta fesu’. O vorba veche de-a noastra care spune cel mai bine despre ce e vorba in articolul de mai sus. Asa ca n-are niciun rost sa se inflameze iarasi ETERNII anti pedelisti,ca o fac degeaba si-si maresc cantitatea de fiere din organism. Da’probabil lor le-a devenit de acum indispensabila si neandestulatoare in cantitati normale,asa ca de cum prind un articol „propice”da-i si lupta bibicule. Huoooo,aia,aia-s de vina,partidul ala,ca astilalti-s mai buni si mai cinstiti. Ce mai conteaza ca scoala romaneasca produce mii de rebuturi,anual? Nu mai. Conteaza ca directorul apartine nu-s carui partid. Nu, directorul,practic isi apartine siesi si intereselor lui,iar vremelnicul partid la putere i le poate indeplini. Ca tot veni vorba,azi27.08.2013,presedintele in mandatele caruia Romania a Ramas fara cea mai mare parte din industrie si resurse,da vina pe altul acuzandu-l de jefuirea si decaderea tarii. O alta vorba de-a noastra zice : Hotul, striga HOTII! O vorba a unui cretin televizat zice: Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul. N-am ce ma face si-i dau dreptate. Cretinului.

 2. Monica spune

  La Roznov si in scolile din vecinatate culmea este ca au ramas directori tot acei PD-listi pupincuristi ai autoritatilor locale caretrec dintr-o barca in alta la fel ca nenea de la Rares, cu sprijinul Inspectoratului Judetean Neamt. E greu cu educatia pe acolo.

 3. gabi spune

  Se cuvine sa mai precizez si complicitatea „cainilor de paza ” ai democratiei (ziarul si televizorul),care si-a primit tainul de la politicienii si directorii corupti, spre a le canta ode si a ne prezenta noua, prostilor , o alta realitate.
  In tot acest timp, JUSTITIA a stat de sase pentru ca si ea are coloana franta , ca tot din aluatul acestui neam se trage…

 4. gabi spune

  E,ati pus punctul pe i. Da hai sa vedem de ce au directorii de scoli si licee aceasta atitudine duplicitara. Simplu.Sindicalistii stiu mai mult decat credem noi si atunci, ca sa le inchida goarna, directorii trec subit de partea lor.Asta-i tara.Functie de interese, toti, trec de partea adversarilor.Neamtul insa e un tinut special ales de Dumnezeu unde BLATUL a devenit virtute.
  Dupa parerea mea invatamantul nemtean e varza.Concursurile pentru capacitate sunt scenete de teatru.Copiii politicienilor nu iau nota de intrare la liceul dorit, sunt trimisi la alt liceu, insa a doua zi apar din nou in usa clasei spre mirarea celor admisi. Exista nenumarate exemple de acest fel din mandatul lui Varlan -sclifosita.
  Liceele cu renume sunt istorie si nimic mai mult.Copiii capabili fac pregatire in particular(scoala dubla) , promoveaza la facultati apoi dinozaurii care conduc liceele se lauda ca datorita lor liceul in speta are rezultate.
  Asta de la Rares de care vorbiti e un masarici care linge clantele la toate partidele ca sa ramana pe post.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate