Învață să gătești mâncăruri internaționale acasă

0

Din ce în ce mai mulți oameni învață să gătească acasă. Unul dintre motive este faptul că pandemia de coronavirus a închis majoritatea restaurantelor. De asemenea, faptul că mulți dintre noi muncim de acasă, este un alt motiv care a dus la aventuri culinare domestice. Însă, trebuie să recunoști că bucătăria românească nu este foarte diversă. Prin urmare, trebuie să înveți să gătești și alte feluri de mâncare inspirate de culturile pe care le apreciezi, pentru a nu te plictisi. Iată de unde trebuie să începi!

Investește în condimente

Cu toți știm că gustul mâncării vine de la condimente. Ei bine, atunci când vrei să gătești feluri de mâncare internaționale trebuie să cumperi în primul rând condimentele. Baza de carne este mereu aceeași, iar pentru unele legume poți găsi înlocuitori autohtoni. Însă, atunci când vine vorba de condimente, trebuie să optezi pentru cele indicate de rețetă. Curry, ghimbirul, piperul sichuan, turmeric (curcuma), busuiocul, toate dau o aromă specifică mâncării. Unele sunt comune la noi în țară și ușor de găsit. Iar pe restul el poți cumpăra atunci când este o săptămână specifică la Lidl. Caută în catalogul online ce ai nevoie, pentru a-ți fi mai ușor să îți faci lista de cumpărături pentru condimente exotice.

Optează pentru produse proaspete

Dacă condimentele trebuie să fie specifice, legumele, carnea sau cerealele folosite ar trebui să fie proaspete, pentru ca mâncarea să fie savuroasă. Într-adevăr, nu întotdeauna găsești produsele alimentare originale proaspete, în special atunci când vine vorba de legume. Însă, cu siguranță există produse corespondente pe piața autohtonă. Iar în cazuri extreme, poți opta pentru variante congelate. Acest principiu ar trebui să îl aplici atât legumelor cât și produselor de origine animală. Astfel, mâncarea gătită de tine va fi mai savuroasă.

Găsește-ți inspirația

Uneori trebuie doar să spui: „Mi-e poftă!”. Însă, atunci când nu știi ce să gătești, trebuie să îți cauți inspirația. Ei bine, poți să iei o carte de bucate sau să cauți rețete pe internet. Showurile de gătit sunt și ele o sursă bună de inspirație. Mai poți pleca de la un gust anume sau de la o idee. De asemenea, poți răsfoi pliantele online ale marilor lanțuri de hipermarketuri pentru a găsi ceva care să îți atragă atenția. Odată ce ai un punct de plecare îți va fi mai ușor să găsești rețeta perfectă.

Începe cu mâncăruri simple

La început ar trebui să pornești de la rețete simple. O bază de supă, câteva ingrediente și condimentele locale sunt suficiente pentru a-ți da seama dacă îți place sau nu. Odată ce stăpânești rețetele de bază, poți să treci la mâncăruri complexe. Dacă sari peste pasul inițial, există posibilitatea ca preparatul să nu fie reușit. Având în vedere că vorbim despre o aventură culinară, trebuie să te pregătești și să îți iei măsurile de precauție. Astfel, dacă faci pași mici și înveți din ei, în timp vei putea să gătești mâncăruri internaționale la tine acasă.

Bucură-te de experiență

Mâncarea este o necesitate, însă gătitul nu trebuie să fie o corvoadă, în special atunci când experimentezi cu ceva nou. Prin urmare, creează-ți starea necesară pentru a găti și distrează-te. Ascultă muzică sau podcastul preferat. Cântă și dansează! Fă orice te bucură. Poți chiar să experimentezi cultura care a inspirat mâncare cu filme și muzică locale. Cu cât mai deschis ești atunci când prepari mâncarea, cu atât mai plăcură va fi experiența consumului acesteia.

Nu este greu să pregătești mâncare internațională la tine acasă. Poți să înveți să o prepari mai bine ca la restaurant. Cu puțină pregătire, ingrediente proaspete și dedicație, orice mâncare devine savuroasă. Iar tu poți să experimentezi lucruri noi, chiar și atunci când ești închis în casă din cauza carantinei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate