Intreventii in incendii 24 august 2010

0

Incendiu în municipiul Piatra Neamţ

(24.08.2010, ora 08.43)

Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 4 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit într-un spaţiu destinat pentru colectarea gunoiului menajer (containere), amplasat pe strada Aleea Plaiului din municipiul Piatra Neamţ.

Incendiul a fost generat de jarul provenit de la o ţigară nestinsă, aruncată neglijent în iarba uscată depozitată în zona containerelor. Au ars cca 100 kg. de iarbă uscată. Din cauza temperaturii degajate ca urmare a arderii vegetaţiei uscate, au fost afectate masca radiatorului şi vopseaua de pe capota unui autoturism, parcat în zonă (în stare de nefuncţionare) şi un container din material plastic, utilizat pentru colectarea deşeurilor de hârtie şi carton.

Arderi necontrolate de vegetaţie uscată în cartierul Speranţa

(24.08.2010)

La ora 17.29, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 5 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea focului izbucnit pe un teren agricol (mirişte), situat în zona cartierului Speranţa din municipiul Piatra Neamţ.

Au ars cca 2000 mp de vegetaţie uscată din cauza unei ţigări nestinse, aruncate neglijent. Prin intervenţia pompierilor militari s-a înlăturat pericolul propagării flăcărilor la casele din imediata apropiere, dar şi disconfortul creat pentru locuitorii din zonă prin degajarea unei cantităţi foarte mare de fum.

Incendiu în comuna Ştefan cel Mare

(24.08.2010)

La ora 18.39, Detaşamentul de Pompieri Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit cu 6 subofiţeri şi o autospecială pentru localizarea şi stingerea unui incendiu izbucnit la podul unei anexe dintr-o gospodărie (aparţinând lui Constantin S.), situată în localitatea Ştefan cel Mare.

Au ars: cca 50 mp din acoperiş, construit din asterială lemn şi învelitoare ţiglă; cca 1000 kg fân; 2 maşini de cusut, tavanul magaziei, pe o suprafaţă de 20 mp; 5 ml gard din lemn, o anexă cu suprafaţa de 32 mp. S-au deteriorat diverse bunuri casnice şi instalaţia electrică. Incendiul a fost provocat de jocul copiilor cu focul (minora Alexandra L., în vârstă de 8 ani, s-a jucat cu focul în podul anexei unde era depozitat fânul).

Pompierii militari, sprijiniţi de 3 voluntari din cadrul SVSU Ştefan cel Mare, au reuşit să împiedice propagarea incendiului la casa de locuit.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate