Întîlnire cu poetele Nora Iuga şi Angela Baciu, la Biblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu”

0

Biblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu” vă invită vineri, 27 martie, ora 13.00, la o nouă întâlnire din seria “Antologia scriitorilor români contemporani”. De această dată, Sala “Cupola” va fi gazda poeziei din registrul feminin, invitatele ediţiei fiind poetele Nora Iuga şi Angela Baciu.
Acoperind în egală măsură, cu talent şi har, variate forme de manifestare literară (proză, poezie, traducere), Nora Iuga este, dincolo de cuvântul scris, o prezenţă fascinantă, o personalitate cu magnetism şi cu graţie, în cuvântul rostit.
Cea de-a doua invitată, poeta Angela Baciu, autoare cu multimple valenţe, a publicat la rândul ei poezie, publicistică, cărţi pentru copii şi desfăşoară şi o intensă activitate de promotor cultural.
Biblioteca oferă, aşadar, un final de martie sensibil, luminos şi îmbogăţitor, printr-un eveniment ce se va regăsi, apoi, în albumul de emoţii frumoase.
Adrian Alui Gheorghe, moderatorul întâlnirii: “Nora Iuga este unul din scriitorii noştri fabuloşi, cu destin şi cu operă. Poetă şi prozatoare deopotrivă, tradusă în multe limbi europene, Nora Iuga este un scriitor de succes în adevăratul înţeles al cuvântului. O vreme a trăit în Germania, consiliind-o pe deţinătoarea Premiului Nobel, Herta Müller, a tradus în literatura română din literatura contemporană germană. Nora Iuga vine la Piatra-Neamţ însoţită de Angela Baciu, o poetă extrem de talentată din generaţiile mai noi, realizatoarea unei cărţi substanţiale «Patru zile cu Nora», o investigare a personalităţii şi operei invitatei de onoare de la Bibliotecă. Vă garantăm o amiază de literatură memorabilă”.

Afis 03_27_2015 Antologia Scriitorilor Romani  Contemporani_Nora Iuga si Angela Baciu

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate