Interzis jurnaliștilor pe moșia lui Lazăr

12

Directorul spitalului din Piatra Neamț a terminat tot ce avea de făcut în unitatea sanitară și, nemaiavând de treabă, s-a apucat să facă un regulament pentru ”reprezentanții mass-media” prin care să reglementeze accesul ”pe teritoriul Spitalului Judetean de urgență Piatra Neamț”.
Eu zic să râdem împreună 🙂

Reguli privind accesul reprezentantilor mass-media pe teritoriul Spitalului Judetean de urgenta Piatra Neamtregulament-massmedia
1. Toti reprezentantii mass-media care vor oferi informatii inregistrate audio/video de pe teritoriul Spitalului Judetean de urgenta Piatra Neamt au obligatia de a asigura informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor.
Deci, înțeleg că directorul Lazăr va analiza materialele jurnalistice și ne va spune daca suntem obiectivi sau nu. Stau și mă întreb … oare fuma ceva domnul director când a scris asta ?
2. Pe teritoriul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt, accesul se face insotit numai de catre Purtatorul de cuvant sau alta persoana(e) delegate de Managerul Spitalului.
Deci gata cu jurnaliștii care merg la UPU la fiecare accident mai deosebit, de acum trebuie să sunăm la 2 noaptea la domnul director să ne dea un delegat care să ne însoțească. Sau cine știe, poate suplimentează organigrama cu vreo 5 purtători de cuvânt ca sa însoțească fiecare câte o echipă de filmare … că și jurnaliștii aștia vin toți gramadă, nu știu să vină la diferență de cel puțin o oră.
3. Accesul reprezentatilor mass-media va fi permis pe teritoriul Spitalului numai daca acestia isi asuma prin semnatura respectarea prezentelor reguli.
La naiba, deci trebuie să dăm și câte o declarație pe propria raspundere când intrăm pe moșia lui Lazar. Bun așa …
4. Accesul in spital se face numai echipat corespunzator cu halat si ecuson pentru identificare.
Asta e bună și sunt de acord.
5. Reprezentantii mass-media nu vor recurge la inselaciune in vederea obtinerii unor informatii sustinand ca sunt persoane angajate ale spitalului.
Culmea jurnaliștii aștia. Se duc la spital, se dau medici sau asistente și întreabă pe oamenii ce-i doare ….
6. Reprezentantii mass-media nu vor lua interviuri, nu vor efectua filmari ale pacientilor din cadrul spitalului decat dupa ce se va obtine acordul scris al acestuia.
Domnule Lazar, să luați dumneavoastră acord scris de la bețivii care sunt aduși la spital după ce omoară un copil pe trecerea de pietoni sau la oamenii care cheamă presa pentru că au convingerea că cineva își bate joc de ei în spital.
7. Reprezentantii mass-media care vor obtine si utiliza informatii din cadrul spitalului folosind mijloace de inregistrare audio/video ascunse se fac raspunzatori pentru faptele lor si vor suporta consecintele. Utilizarea metodelor mentionate atrage dupa sine interzicerea accesului in cadrul Spitalului cu alte ocazii pe termen nelimitat.
Zi sincer domnule director … ți-e frică rau să nu filmeze careva debandada de pe moșia ta … nu ?

Data 22.01.2015 Manager Dr Lazar Ioan

Domnule director Ioan Lazar, nu pot să fiu supărat pe dumneavoastră pentru că nu mă pot opri din râs. Poate data viitoare când prindeți puțin timp liber, totuși, vă ocupați și de treburile spitalului, că tare sunt multe și nerezolvate.
Eu promit să imi iau câteva halate de unică folosință să le am în mașină pentru că aici aveți dreptate … în rest… nu știu ce să zic cu acest regulament … poate aveți o problemă. Cel mai bine e să consultați un specialist.

Iosub Robert

11.03.2015 – Drept la replica

Ziar Piatra Neamt-2_Page_1 Ziar Piatra Neamt-2_Page_2

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
12 Comentarii
 1. cipig spune

  Mergeti sa vedeti sectia de Urologie din Spitalul Nou,(etaj 2, stanga catre Chirurgie Infantila este o usa delimitatoare care face trecerea in sectia Urologie). Totul e frumos si decent la UPU si la et. 2 Chirurgie, insa dupa ce se deschide usa catre Urorlogie parca am calatori inapoi in timp(arata de parca nu s-au mai adus imbunatatiri de pe vremea raposatului: usile de carton cu vopseaua sarita, peretii scorojiti vopsiti pana la jumatate, miros greu de neaerisit, imbacsit, pe jos mozaic cu o depunerea neagra groasa in crapaturi – asa arata holul sectiei de Urologie). O amintire de cosmar!

  1. feraru marcel spune

   Stimate domn, nu stiu cum stati cu engleza, dar folosirea moldovenismului ci, langa pig, as spune ca nu va prinde bine…. Cei care bunghesc ingleza, adica, prietenii…..”stiu de ce”….. Va asigur de tot respectul meu !!

   1. Fane Agheu spune

    Ascultati-l pe marcelik, e englezoi. Stie el ce nu spune.

 2. catrinel spune

  Domnilor, ( asta ca sa fiu drăguță). Eu sunt dispusa sa fiu de acord cu fiecare părere a celor care sunt puși „în slujba pacientului”. Exista însă un articol în Constituție care asigura libertatea presei și libertatea de exprimare. Orice încălcare a drepturilor omului ( deci și ale pacientului) poate fi atacata în instanță, fără ca vreun doctor sa fie avocat. Pe urmă, orice jurnalist care intra într.o unitate sanitara -teoretic-are acreditare. Iar dacă nu i se da acreditare ( tocmai pentru a răspunde de cele publicate și de a oferi eventuale drepturi la replica), decizia trebuie motivată Voi semna acele reguli doar când mi se va garanta ca dacă port un halat „de unica folosinta” după un cetățean nespălat, nu voi contacta eu vreo boala. Și abia după ce se va lua ( ce sa vezi, tot „in scris”) con simțământul fiecărui om care intra în spital ( pacient sau angajat LA STAT) de a fi înregistrați pe puzderia de camere instalate ! Până atunci, sa fim sănătoși!

 3. tanase scatiu spune

  Reprezentantii mass-media AU dreptul sa intre pe mosie DAR cu ecuson,halat alb si inregistrati la poarta !Daca vor sa filmeze bolnavii din saloane si sa EXPUNA public bolile avute TREBUIE sa ceara acordul PACIENTULUI!Nu camere ascunse care sa filmeze bietii oameni …!

 4. Razvan spune

  Domnule Iosub, imi exprim deosebita ingrijorare in ceea ce priveste buna functionare a spitalului judetean Neamt. Rog presa, in special Ziarpiatraneamt, de a fi prezenta ori de cate ori este nevoie, pentru a face reportajele necesare informarii publicului (subsemnatul) ingrigorat. Va rog sa folositi aceasta cerere, daca este nevoie vin personal la dumneavoastra si fac cerere pe hartie, semnata, ori de cate ori aveti nevoie sa intrati in spital. Le spuneti ca ati fost trimisi la cererea publicului ingrijorat, si apoi apar si eu sa imi pot dovedi ingrijorarea.
  Domnule Lazar, din taxele mele platite, imi permit sa anunt si sa trimit presa la dumneavoastra in spital de fiecare data cand consider necesar. Nu, nu am nevoie sa semnez nicaieri. Nu va convine, demisia. Lucrati la stat, iar statul sunt si eu.

  1. Lolita spune

   se pare ca nu intelegi legatura intre salarii si taxele platite de cetateanu Razvan …citeste constitutia pina iti intra in „drepturi”

 5. cititor 40 spune

  Este clar ca nea „tov.director” a luat-o hais.Mai ai si „altele” tov.Nici nu trebuie sa ne miram ,sistemul de sanatate a luat-o razna.Cand ziceam ca Bonicioiu este alaturi de bolnavi cred ca a luat ‘freo”boala la cap,auzi matale:doctorii au dreptul sa deschida spitale particulare in spitalul de stat!!!!!!!!!!Daca doctorul are pacienti in „particular”, nu mai are timp de tine,daca nu il platesti in particular, nu se ocupa de tine!Dece se mai plateste cas? De invatat,au invata pe banii nostri ,participa la toate la” comun ” cand este vorba sa te oblojeasca ,”firfirei”.Iti sta mintea domnule.Cine a fost DOBITOCUL, care a fost cu propunerea legislativa si care sunt dobitocii care o sustin?Mai au curajul sa apara printre noi?D-le Iosub va rog mult supuneti dezbaterii publice proiectul de lege.In privinta d-lui Lazar,Dumnezeu cu mila,atat il duce capul ,atatat face!

 6. mihnea spune

  S-ar putea sa fiti inregistrati chiar de pacienti. Ce faceti, nu-i veti mai trata? Nu pot sa cred ca directorul unei institutii publice de asemenea importanta poate debita asemenea monstruozitati!!!!! Platit din banii nostri. Poate interziceti si serviciilor sa inregistreze hotiile de pe aceasta mosie. parerea mea, ca medic e slab dar ca manager e dezastru! Lazar, pericol public. Poate il trag de maneca cei care finanteaza spitalul.

  1. tanase scatiu spune

   Marele Dr Lazar trata acum 20 ani o banala rinita acuta cu 40 de injectii de penicilina.Aoeu!Probabil de la mustata aia stufoasa ii veneau ideile geniale!De aia bolnavii ORL informati se orienteaza spre spitalele universitare din Cluj,Bucuresti chiar si Iasi.

   1. popa gheorghe adrian spune

    Apropo de ORL si de Lazar. Dumnezeu sa-l odihneasca pe dr. CH(K)IRILEANU SIMION, fost medic ORL la Piatra Neamt. Din bun simt acest om nu a devenit sef de sectiie pt. a pastra locul lui dr. Lazar pe vremea cand era la CNAS Neamt. Unul dintre cei mai buni doctori ORL – Chirileanu Simion (Nucu). DUMNEZEU SA-L IERTE!

 7. mickey999 spune

  „M-am ris”!
  Domnii cre’ e niste boi.
  Interzicerea le termen nelimitat.
  Ai grija domnule cu condeiul ca face referiri directe la matale.
  Daca te-ai imbolnavit ai interzis in spital!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate