Interviu cu primarul Gheorghe Stefan

31

Dupa multe lupte si foarte multe piedici puse de unii oameni Gheorghe Stefan aflati in subordinea primarului am reusit sa-i adresam o serie din intrebarile primite de la dumneavoastra .
Ne vom abtine de la orice comentarii lasandu-va pe dumneavoastra sa trageti singuri ce concluzii credeti ca se impun .

Cati bani europeni au venit in Piatra Neamt de cand sunteti primar?

Peste 100 de milioane de euro din proiecte care sunt angajate, sunt finatate, sunt contractate. O parte din ele s-au incheiat, o parte sunt in derulare si urmeaza sa se incheie in urmatorii 2 sau 3 ani, in functie de contractele incheiate si de licitatii.

Este adevarat ca pe proiectul initial al Curtii Domnesti, proiect care a fost dezbatut public, nu exista nicio cafenea in parc si ca ea a fost pusa ulterior de firma de la Iasi care a preluat proiectul?

Acesta e un proiect separat, facut de Primaria Piatra Neamt, proiect pe care l-am avut in vedere inca din 2006-2007. Deci inca de acum 4 ani aveam niste solutii  ale arhitectilor din Piatra Neamt care nu au fost puse in practica nici in ziua de azi.

O buna perioada de timp Perla Invest a fost administratata de o alta firma. Niciodata nu am aflat sub nicio forma cui apartine acea firma din Cipru. E vorba de Authentic Trustees Ltd.

Firma Perla Invest nu a fost administrata niciodata de alte firme. Firma respectiva a castigat o licitatie pentru administrare, au fost niste negocieri pentru incheierea contractului. Caietul de sarcini a fost facut de domnul consilier Negelschi. La fel, licitatia a fost condusa de dansul. Negocierile contractuale au fost facute cu avocatii acestei firme, iar Primaria Piatra Neamt a fost reprezentata de consilierul Negelschi. Conditiile impuse de primarie nu au fost acceptate in final de acea firma si, mai ales, dupa controversa mediatica, firma respectiva a renuntat la administrare si la acel contract. Pentru noi este o pierdere, si pentru pietreni, si pentru Primaria Piatra Neamt si le “multumesc” celor din media care au facut acest lucru pentru ca pietrenii au pierdut foarte mult si va pot demonstra cu documente si cu acte.

Este adevarat ca din cei 10 juristi ai Primariei majoritatea au fost dati afara si s-a apelat la serviciile unor avocati sau ale unor case de avocatura, iar unele onorarii, cum ar fi cazul insolventei Acva Calor, s-au ridicat la peste 50.000 de euro?

Pot sa va spun un singur lucru. Eu personal nu am dat pe nimeni afara, insa eficienta juristilor din Primarie a fost, ca sa fiu elegant, mediocra, iar procesele pe care le-a avut Primaria, in momentul in care s-au angajat firme de avocatura, au avut succes. In momentele in care aveam ca reprezentanti juristi ai Primariei de la Oficiul Juridic nu am avut succes. Au fost diferite firme de avocatura, nu am facut parti pris-uri pentru o firma sau alta, iar pot sa va spun ca toate firmele au fost mult mai competente decat juristii Primariei. Va dau un ultim exemplu. In premiera in Romania am castigat un proces cu statul, cu Ministerul de Finante, referitor la cei 25% pe care Ministerul de Finante trebuie sa  ii dea Primariei Piatra Neamt in urma unei legislatii care prevede acest lucru. Nu s-a intamplat pana acum niciodata si noi am castigat acest proces si avem o hotarare de revocare. Probabil ca juristii nostri nu ar fi obtinut acest lucru, plus ca anumite suprafete de teren care au fost in litigiu intre Primaria Piatra Neamt si diferite persoane juridice si fizice au fost recuperate, au intrat in patrimoniul Primariei, datorita acestor firme de avocatura care stiu sa apere foarte bine patrimoniul Primariei. Eu, ca primar, am datoria sa apar Primaria Piatra Neamt, patrimoniul acesteia. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar firmele de avocatura sunt mai competente decat juristii nostri si e normal, pentru ca salariile bugetarilor nostri sunt foarte mici.

A fost o greseala la nivelul Primariei cand s-a alocat o suprafata de teren Fundatiei “Copiii nostri” care apartine doamnei Mihaela Stoica deoarece aceasta suprafata de teren s-a dat cu 2 luni inainte de a se infiinta fundatia. Ulterior, aceasta greseala a fost reparata printr-o alta HCL care a reglementat si a dat terenul la 11 zile dupa infiintare. Cum e posibil sa se dea pamant unei fundatii care nu exista?

Nu am cunostinta de asa ceva, chiar acum aud pentru prima oara, dar, oricum, daca a fost o eroare, ea trebuie corectata si cei care au gresit vor suporta consecintele conform legislatiei in vigoare.

Se vorbeste in Piatra Neamt ca domnul Stefan face, drege, si in special, principalul subiect este Clubul Ceahlaul. Cate firme care au contract cu Primaria fac sau au facut donatii la Clubul Ceahlaul?

Nu am cunostinta de numarul lor, sunt multe. Da va spun altceva, nici Gheorghe Stefan, nici tatal lui, nici copiii lui, nimeni din familia lui nu este actionar la Clubul Ceahlaul, juridic vorbind. Mergeti la Registrul Comertului si intrebati cine sunt actionarii. Niciodata Gheorghe Stefan nu a beneficiat macar de un leu avantaj de la Clubul Ceahlau. Din contra. Gheorghe Stefan, prin firmele la care a fost actionar a finatat Clubul. Din punctul acesta de vedere chiar ma simt foarte curat. Ce am facut eu pentru Clubul Ceahlaul din pasiune a adus prejudicii materiale  familiei mele.

In cazul proiectului de la Piata 22 Decembrie am avut ocazia, mergand la sedintele CL, sa vedem solutiile care s-au dat si sa le vedem inaintea concursului. Sa intelegem ca au fost dinainte niste solutii si s-a ajuns la concurs? Noi am vazut acele randari care au castigat proiectul inainte de concurs. Erau puse pe perete in Sala de Consiliu.

Eu i-am cerut arhitectului sef sa fie un concurs de solutii si cea mai buna solutie sa fie cea castigatoare. Pe mine, ca primar, ma intereseaza ca acel proiect din zona pietonala sa fie cel mai frumos din Romania. Am un singur interes, sa se realizeze, pentru ca este necesar pentru modernizarea si aducerea la standard  european a acestui oras. Acest proiect, dupa opinia mea este vital.

O alta intrebare, venita din partea cititorilor nostri. In momentul in care a fost discutia cu cafeneaua din parc, un cetatean a initiat o petitie online, iar dumeavoastra ati spus ca puteti aduce dovezi ca cetateanul este din Roznov, pentru ca aveti o fisa acasa. Cu ce ocazie aveti dumneavoastra acasa o fisa a unui cetatean persoana fizica?

Pot sa va spun foarte clar, si nu imi este frica. Dupa ce a fost acea disputa, eu nu stiam de unde este cetateanul respectiv. Probabil, nu am date exacte, primarul din Roznov, urmarind disputa, ar fi primit informatia ca acea persoana este din Roznov. El, ca sa sara in apararea mea, ca suntem colegi de partid, a venit cu dovada ca acel cetatean nu este din Piatra Neamt. Normal, si eu pot sa scot o fisa de la Primarie  pentru orice cetatean din Piatra Neamt care este inregistrat pentru a dovedi ca este intr-adevar cetatean al orasului Piatra Neamt. Acestea sunt lucruri publice, nu am facut  o ilegalitate, si mi-a adus dovada ca acea persoana era in momentul respectiv locuitor cu mutatie definitiva in Roznov.

Pana la urma se face cafeneaua in parc?

Cafeneaua se va face in parc pe o zona pe care legea ne va permite. Spatiul va fi mai restrans si se va organiza un nou concurs de solutii si o licitatei pentru ca, indiferent ce se va spune, vom cere parerea cetatenilor, care va fi cu totul alta decat cea a politicienilor din opozitie care au generat acest scandal mediatic. Insa am puterea sa recunosc ca si noi am fost neatenti, am facut erori, pentru ca prima data aveam cuprinsi in PUZ 320 de mp, iar in proiect erau 500 mp. A doua chestiune, o parte din acel teren (e vorba de terenul alocat initial cafenelei ) a fost revendicat de o persoana fizica care avea dreptul de despagubire , iar din moment ce noi ii ofeream o utilitate acelui teren, dansul avea dreptul sa o utilizeze. De aceea, suprafata am restrans-o pentru a nu afecta hotararea judecatoreasca care era data si care era in favoarea Primariei si pentru a fi in legalitate cu toate autorizatiile necesare pentru construirea acelei cafenele. Eu spun ca o toaleta publica si o cafenea sunt necesare in acea zona, indiferent de pozitia unor cetateni din politica pietreana care incearca sa manipuleze.

O ultima intrebare. Per total, ca omul Gheorghe Setafan, politicianul si primarul, credeti ca sunt mai periculosi oamenii care  fac petitii, se iau de dumneavoastra, poate si pe nedrept, sau cei care sunt in apropierea dumneavoastra care sunt cu doua fete?

Periculosi sunt toti aceia care vor sa faca nedreptati. Unii oameni sunt falsi, caci in fiecare padure exista si uscaturi. Experienta mea politica imi spune ca si in partidul tau, dar si in partidul opozitiei sunt oameni care au o anumita structura distructiva, negativa.

Doriti sa transmiteti ceva cititorilor nostri?

Le spun sa aiba incredere in Gh. Stefan pentru ca ma bat pentru acest municipiu si incerc sa fac din el un oras european si am convingerea ca in 3-4 ani Piatra Neamt va fi un oras european, iar pietrenii vor fi mandri de acesta. Acesta e telul meu, sa ii fac pe pietreni mandri de orasul lor.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
31 Comentarii
 1. locuitorul #499.999 spune

  cel mai important om din neamt?! in urma faptului ca a facut ce, potrivit caror criterii, in afara celor politice?! mai important decat cei 500.000 de truditori din judet sau 100.000 din orash pentru simplul fapt ca e primar sau ca se numeste stefan?!

 2. admin spune

  Sunt oameni care fac greseli gramaticale grave.
  Sunt oameni care nu stiu sa scrie deloc.
  Sunt oameni care nu stiu sa se exprime.
  Sunt oameni care gresesc pur si simplu.
  Credeti ca parerea acestor oameni nu conteaza si doar daca esti perfect stapan pe gramatica ai dreptul la o opinie???
  ADEVARUL ESTE ca persoanele slabe cand raman fara argumente sar la bataie sau se apuca de facut corecturi gramaticale.
  Va spun sincer ca am intalnit oameni semianalfabeti, dar mult mai umani decat altii cu doua facultati. Toti ne nastem la fel de analfabeti.
  Nimeni pe aceasta lume, nici religia, nici educatia, nici gradul mai ridicat de cultura nu dau dreptul nimanui sa rada de un om mai slab pregatit. Aceste gesturi sunt total antisociale, anticrestine si lipsite de un bun simt elementar.
  Eu personal stau zilnic de vorba cu oameni cu 4 clase, 8 clase, dar cu probleme si incerc sa dau o mana de ajutor sau cand e cazul sa le explic ca nu au dreptate sau unde gresesc si in nici un caz nu pot sa tratez acesti oameni ca fiind inferiori, ba chiar am intalnit oameni cu 2 clase mai buni decat mine si mai umani decat noi toti.
  Incercati sa reduceti discutiile la o dezbatere de idei, nu la corecturi gramaticale.
  Un om care face greseli gramaticale nu este mai putin om.

 3. electricianul spune

  celebratului janel iosub faraonu:
  dupa cum scrii, fara spatii intre virgule si cuvintele urmatoare, greseli penale precum pinalty ca mandrii, a-ti invatat, i-si rup, i-mi cer si multe alte asemenea expresii, se vede faptul ca ai ocolit mult institutiile de invatamant primare.
  alaturarea unor nume cu adevarat mari (Tutea) unor nume de doi lei ca roncea, albin marinescu si silviu alupei ma face sa rad cu mare pofta. imi aduce aminte de un om simplu de la tara care spunea intr-un interviu „Multumesc lui Dumnezeu si lui Nea Costica”.
  necunoscand numele „mari” de mai sus, am cautat pe google… albin marinescu = informator al securitatii, fratii roncea = hartuitori extremisti si silviu alupei = un bolnav convins ca totul in jurul lui e o conspiratie mondiala…
  http://www.ziare.com/stiri/politie/fratii-roncea-reclamati-la-politie-pentru-vandalizarea-expozitiei-lui-benedek-422842
  http://www.tribuna.ro/stiri/actualitate/justitiarul-marius-albin-marinescu-nume-de-cod-rahova-iii-62246.html
  date fiind aceste noi date, eu unul ma bucur ca janel este alaturi de aceste nume „mari” si ii doresc sa ramana in continuare la fel.

 4. furadan spune

  deja s-a intrat in zona jegului..
  si e autorul a doua cartzi?!
  am plecat la o bere, balacareala placuta, stimabililor

 5. dracon spune

  Am aparut si eu ,ma bag ca musca-n lapte sau ca musca-n c–l calului si asi vrea sa adu c la lumina cateva lucruri.Cum de multipietreni nu apreciaza ,,realizarile” dlui mare cacialmist Stefan[domnii erau inainte puscariasii s-ar putea ca o parte din ,,domnii” actuali din Romania sa ajunga tot acolo] primare de PN. Cum nu apreciaza pietrenii-telegondola,piartia de schii,telescaunul,fantana cantatoare care sant atat de profitabile incat bugetul primariei da pe afara[lasand la o parte aluviunile si malul care vin in timpul ploilorpe strazile acestui oras si surparile care trebuiesc acoperite tot din banii pietrenilor,astea sant situatii colaterale fara importanta]cum nu pot aprecia pietrnii pavajele si bordurarile pe care iti rupi gatul si in acelasi timp nu apreciaza sacrificiul primarelui Stefan ptr a acoperii gaurile din asfaltul strazilor cu placintele alea puse din mertu in metru. Pietrenii ar trebui sa propuna BOR ca primarele lor sa fie canonizat ca un sfant neinteles ce este si care a facut din acest oras unul european si a reusit sa faca invizibile gunoaele si balariile din cartiere si di tot orasul. ,,Cinstea” si ,,corectitudinea” acestui personaj nu ar trebui puse la indoiala nici de catre cei care il acuza pe acest forum.Norocul nostru al pietrenilor este cuvantul catorva postaci care-si apara stapanul si sponsorul lor si-si castiga si ei traiul lingand si pupand c–l acestui binefacator al lor.Va veni si ziua cand se va destepta pietreanul si va sti ce voteaza dar sa speram ca pana atunci DNA-ul isi va face treaba.Sant multe de spus despre ,,binefacerile” acestui personaj si ppana acum nu sant cunoscute nici 10% dintre ele[ terenurile de pe Carlomanul, de la poligonul regimentului si multe altele] si ar trebui sa scriu vreo zece volume si nu vreau sa-i concurez pe altii

 6. POPA GHEORGHE ADRIAN spune

  zana m(-)iuta trebuie sa inteleaga urmatoarele:
  chiar nu ma intereseaza cine e primar…eu am sa traiesc la fel de bine si cu Stefan primar si cu zana „viceprimarita la closetul securitatii”… ideea e una singura… daca prostimea vrea sa moara de foame, din lipsa medicamentelor, a pensiilor si salariilor taiate ( nu sunt bugetar si n-am sa fiu vreodata, asa ca nu sunt frustrat ca altii din prisma reducerilor de salarii sau personal) votati administratia oranjutana. Mult succes in campania electorala…pe mine personal chiar nu ma intereseaza cine conduce orasul, statutul meu va fi acelasi!!! asa ca nu mai faceti spume la gura sa-mi raspundeti ca mie imi face placere si ma delectez sa va raspund.

 7. iosub janel spune

  Hai ca a inceput sa-mi placa sa conversez cu slugile lui Pinalty care sunt impinse din spate. Persoane frustrate care se simt ofensate si care stau la rand sa pupe poponetul tesit din barda al baronului local GHIGHI penalul. Am sa incerc sa nu mai gresesc atunci cand scriu , deoarece se supara cap de creta alias electricianul.Iar Zanei dreptatii o mare personalitate umeda de emotii a municipalitatii, o rog respectuos sa nu mai vorbeasca cu subsemnatul daca are gura plina,deoarece nu poate sa ajunga deputata ca fermecatoarea Miuta.Fermecatorului cuplu Furalizadon-Tamara le doresc casa de piatra, insa ii rog sa nu dea nastere la urmasi, deoarece cretinismul a atins cote alarmante in Romania!Prodane tu nici ca umplutura in decor la vreo tv. nationala nu-ti gasesti loc, darmite sa mai scrii doua carti si sa fii reporter special la o revista nationala de coruptie,alaturi de nume mari precum:Marius Abin Marinescu, fratii RONCEA,Silviu Alupei etc, precum subsemnatul.Eventual poti fi umplutura intr-o sarmala sau o chiftea pe care sa o serveasca la pranz electricianul si zana dreptatii!Ma scuzi dar cred ca chetroi pe varza murata iti sta mai bine, la cat de destept te dai!

 8. Zana spune

  Cu toate defectele lui, il prefer pe dl Stefan decat pe impostori gen Popa etc (crede ca poate pacali cu „avocateala” lui fara sa spuna Baroul in care ar fi membru – dar nu e – ha ha ha ).
  Stefan, si maine daca pleaca de la Primarie lasa ceva in urma lui. Voi, detractorii lui ce lasati decat otrava si venin? Aaaa, sau va e dor de vremurile (XXXXX cenzurat admin, nume de partid) ale lui Rotaru. pai spuneti asa, postaci rosii ce sunteti…

 9. furadan spune

  eh, am aflat ca avocatii sunt si oameni de stiinta..
  succesuri maretzuri, mai

 10. POPA GHEORGHE ADRIAN spune

  raspuns pentru zana folclorista… e greu sa raspunzi unor persoane paralele cu educatia si stiinta… la fel de greu este sa interpretezi un citat cand creierul tau de dimensiunea unei nuci innoata in lichidul cefalorahidian… profesia de avocat este liberala si te poti inscrie in orice barou de pe teritoriu Romaniei sau a Uniunii Europene… inainte de a vorbi „chiftele” si „placinte manastiresti” lecturati ceva legistatie in domeniu si dupa aceea comentati – rautacios ce scriu altii. Nu sunt avocatul d-lui Cantoreanu, nu am vb. despre speta dansului, ci despre posibilele documente ale d-lui Gaidau…asa cum bine stiu ca le detine pe ale mele. Cat despre sentinta judecatoreasca a d-lui Cantoreanu, care de fapt banuiesc ca este o decizie (daca este irevocabila) nu inseamna ca aceasta este batuta in cuie si nu poate fi desfiintata la CEDO. Asa cum astazi asistam la un masacru in randul cetatenilor care isi cauta dreptatea prin instantele de judecata romanesti, in mare parte nelegitime (exemplul meu fiind „pilot”), trebuie sa luam cu rezerva o hotarare judecatoresca pronuntata de instantele romane, avand in vedere paleta vasta de hotarari contradictorii, nedrepte, de rea credinta si lista poate continuua cu regretul ca hotararile drepte si obiective sunt in procent din ce in ce mai mic.
  In ce priveste pe „noname-ul” vlad prodan, nu noi hotaram numirea sau schimbarea primarului, dar cu certitudine putem schimba mentalitatea si gandirea intunecata a unora ca tine. Cat priveste facultatea la Spiru…o regula importanta, de capatai la inceput de viata- pentru cei care au citit codul bunelor maniere – „sa nu vorbesti neintrebat”, sau „daca taceai filozof ramaneai”, ori „daca nu sti ceva concret nu porbi ca sa nu taci”. Mult succes in fala cu care-l aparati pe Stefan si Co, si ca incheiere pentru ceea ce ai scris…” cainele linge mana stapanului si mujicul pe a boierului”

 11. electricianul spune

  la multi ani celebratului janel iosub, noi toti decelebratii care iau in ras cuvintele si nu vor sa le asculte si „i-si” rup pixelele/picsu/pixurilele in dictare asteptam cartea a treia de coruptie cu mai multe licente poetice marca janel celebratul! multe succesuri!

 12. Vlad Prodan spune

  Deci Pinalty nu va mai fi ales pt ca asa au hotarat cativa tipi: Janel, Kiatra, Gaidau si Popa. Mai pot fi adaugati la lista Petru Frasila, Catalin Naclad si Ioan Stratila (ultimul plateste!).
  Or reprezenta acesti sapte suparati majoritatea alegatorilor din Piatra Neamt?
  Oricat ai incerca sa-i creditezi cu mare priza la publicul elector tot nu poti aduna, in spatele lor, voturi mai multe decat pe o scara de bloc. Frasila a candidat si a casticat eternitatea etichetei de candidat. Stratila sr l-a facut pe fiu-su deputat pe lista, in 2004. Pe lista lui Pinalti si cu interventii majore la Tariceanu ca sa nu ramana odrasla fara coledzi. Gaidau… cine e Gaidau? Cel ce se recomanda ziarist la Ceahlaul unde nu a avut statut de angajat ci doar de colaborator (pentru cateva caricaturi puerile)? Cel ce a scris vreo trei articole prin Realitatea despre cum gaseste un amic de al sau, nu o nuielusa manuita parapsihologic, apa potabila? Aha, m-am lamurit; inca 2 voturi. Naclad e cu cumatrul sau covri-Liciu, Popa o fi vreun jurist cu licenta pe la Spiru pe baza de portbagaj si tot asa. Adaugam Janel (decor de serviciu la OTV, numai bun de pus o virgula in delirul verbal al lui Alupei), daugam Kiatra Neamt (definitia frustrarii in forma anonima) si cam gata…
  Dati-i inainte baieti. Nu va fie frica. Nu aveti de ce. Doar in visele voastre delirante de tip paranoid riscati ceva. Nu va are nimeni grija (voi sunteti ca si comunistii aia care se credeau clandestini dar pe care nu0i cauta nimeni). Vai de capsoarele voastre…

  ADMIN : Daca maine ar fi alegeri in Piatra Neamt , Gheorghe Stefan ar iesi primar fara nici o problema dar procentul scade zilnic iar pana la alegeri mai e ceva timp . Daca trendul in care se pierd procentele se mentine constant, la alegeri vom avea alt primar 100% . Asta daca nu cumva trece legea cu primarii din primul tur si mai fac vreo adaugire la legea cu votul prin corespondeta sa fie valabila si la locale ca atunci totul e clar si apa la robinet va fi portoclie.

 13. alexandru cristescu spune

  Vai, dar numele noastre, de-mprumut sau nu, palesc in fata unor somitati locale.
  Nu intelegeam de ce apar toate trei si-si iau apararea si dai si lupta, pana cand m-am dumirit, inainte sa te intrebi, ce-a scris, manuale de coruptie sau altceva,
  http://himalayacoruptiei.wordpress.com/
  http://catavencu.ro/nemaipomenitele-aventuri-ale-cavalerului-dreptatii-janel-iosub-de-sub-pietricica-24840
  Dar pentru amatorii genului, chiar si pentru cei cu probleme la scufita care inca mai pricep slova, cu efortul de rigoare in a decripta fraza si metafora agramata, e o lectura interesanta, cred.
  Sunt bestiale titlurile, toate prefatarile, observatiile si, nu in ultimul rand, citatele, frate, aveti de unde alege.
  Cred ca aia de la salvare nici daca prestau si ore suplimentare zilnic, nu reuseau sa produca atata coruptie cata e prinsa-n cele doua carti, o Santa Barbara a coruptiei in toata regula, doar 4.000 de episoade.
  Enjoy!

 14. furadan spune

  bine, domnule gaidau, ne-ati luminat si de data asta, spectacol sa fie, chit ca dom’primarele ‘v-a’ avea sau nu noroc la poker, aferim!

 15. furadan spune

  Nu pot sesiza, inca, latura stiintifica a acelui citat, ce nu poate fi decat frumos, prea frumos pentru unii. De parca accesul la cultura si educatie este exclusiv apanajul unora.

  Daca tot ati intervenit, nu-mi aduc aminte sa fi facut vreo alta referire in afara de cea anterioara, dar nu ma deranjeaza sa socializez, inteleg ca vi se face o mare nedreptate, primarul se face ca ploua, elegant spus, cum face de cand s-a dedulcit la primarie si cand i se pun intrebari incomode, inteleg ca v-ati gasit dreptatea la CEDO, ma bucur, si veti fi despagubit din banii publici, eh, nu ma mai.

  Domnule, in momentul cand faci afirmatii ca detii o ‘documentaţie tare densă şi pastelată’, ori bagi pe teava si faci public ce ai, ori esti Dan Diaconescu.
  Am suficienta rabdare sa vad cand primarul si celelalte ‘cazuri’ vor fi bagati in corzi, din cauza ‘documentatiilor’ sau pur si simplu ca se va schimba regimul.

  In rest, spectacolul continua, domnule, si e al dracului de plictisitor sa vezi aceeasi zbatere, ca-i de la Bucuresti sau in targu ala.

 16. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Persoanele cu numedeîmprumut: @ionutz.fi,@TAmara,@furadan etc să fie sănătoase, să aibă ce pune pe masă fără să lingă şi să se cocoşeze prea mult! Le doresc fericire! Postez unde vreau, unde mi se permite şi în compania cui poftesc! Cu dosarele, pe care nu le păstrez acasă, fac ce poftesc. Sunt colecţionar şi dau la schimb cui vreau eu. Informaţia trebuie să circule! Subiectul a fost furnizat de răspunsurile primarului. Nu trăim în peşteri, ci în vecinătatea pădurii, aşa că unele mizerii excesive, bine documentate, ajung mai departe, la „opiniunea publică”! Personal, n-am simţit nevoia unui nume de împrumut, pentru că nu am de ce şi de cine să mă ascund. În campania electorală din 2004, alianţa portocalia din judeţul Neamţ a lansat o lozincă: „OPRIŢI JAFUL”! Sunt suficiente aspecte neplăcute, pe care nu le pomenesc aici, din prea mare delicateţe. Primarul municipiului poate spune orice, că e democraţie, dar nu te obligă nimeni să-l şi crezi, pentru că, pe lângă democraţie mai există şi nenorocitele de probe-contra, care nu se potrivesc nici cu mâna, nici cu kicioru’. Asta nu înseamnă că Gigi nu v-a avea noroc la poker. Cu alegerile e altceva, mult mai grosolan şi mai puţin subtil decât zâmbetul misterios al unor gingaşe folkloriste-flautiste. Unde-i artă p.o.p.u.l.a.r.ă, nu-i tocmeală!

 17. Zana spune

  1. Domnule Janel, suntem emotionati si profund marcati ca suntem contemporani cu autorul a „doua carti de coruptie”. Scriitorii adevarati si alfabetizati s-ar fi referit, poate, „doua carti despre coruptie” (DESPRE). Dar, ne-am dat seama, ei sunt depasiti si uite asa a aparut la „KIatra Neamt” un autor de best-seller mai ceva ca Sandra Brown. Sa mai zica cineva ca Salvarea e pe chituci. Nu e. Produce. Produce scriitori. „Doua la primarie, doua la prefectura…”
  2. „I-mi cer scuze”, „i-si rupt pixul” etc sunt constructii gramaticale / literare in care cratima e clandestina. Dar ce mai conteaza acest detaliu de forma (cred ca se puncteaza prin clasa a 2-a / chiar, pe unde umblati atunci?) cand e vorba de cineva care citeaza din „marele Tutea”? Asa ca nu o sa va intreb cat ati castigat ca autor de carti; probabil ca ati platit prea mult pt editare si tiparire pentru ca v-a jumulit cel de la corectura… 🙂
  3. pt dl Popa – si dvs, ca si colegul dvs de pledoarie (dl Janel) ne dati pe spate cu citatele. Tare! Si daca tot ati apelat la Maria Stuart de Schiller sa ne explicati ce si cum cu reputatia dvs, poate ne lamuriti de ce prietenul dvs va numeste avocat iar noi nu v-am gasit pe la barourile din Neamt? Aaaaa, poate sunteti acreditat la baroul PP – asta inseamna ca sunteti foarte egoist daca tineti acest eveniment secret. Si daca tot va califica dl Janel drept avocat, apropo de referirile la cazul Cantoreanu, de cand va permiteti sa va dati cu parerea despre o sentinta? Sau i-ati luat banii omului si daca tot a pierdut procesul, acum prestati pe zona de circ?

 18. bufonul spune

  Incerc sa imi dau seama daca articolul are vreo valoare, alta decat de informare calduta da dl primar a fost de gasit si a raspuns aiuritor la extemporalul cu intebari comuniate din vreme, sau daca abia comentariile pe marginea articolului sunt cu adevarat interesante. In rest, apa de plaoie..

 19. POPA GHEORGHE ADRIAN spune

  Cum niciodata nu am ramas dator fata de cineva, ma simt obligat sa raspund si acestei persoane fara identidate care intreaba : „da ce-au distrus precedentii comentaristi? ”
  Este suficint sa ai studii medii sa poti intelege ca unii apara dreptul legitim al unei persoane (subsemnatul) si altii apara „butoiul de rahat” al altora…si ca sa raspund altui ” no name” – domnul Sorin Gaidau vorbeste in cunostinta de cauza referitor la speta mea…cand faci afirmatii de genul…”promo” sau „suntem satui de cuvinte” trebuie sa ai o baza solida in a exprima asa ceva…cum, cu certitudine, eu personal nu am baut un ceai cu persoana” no name” alias „furadan” cred ca nu sunteti in masura sa ve exprimati cu privire la ceea ce stie domnul Gaidau despre cazul meu sau poate a domnului Cantoreanu. Dar sa va raspund mai frumos, poate excesiv de stiintific, ” sunt mai bun decat reputatia mea” – Maria Stuart de Schiller

 20. iosub janel spune

  Pentru cei care m-au criticat, as dori respectuos sa aiba demnitate si sa-si treaca numele in clar asa cum am procedat subsemnatul, dl. Sorin Gaidau si dl avocat Popa Adrian. Am realizat ceva in viata fiind singurul nemtean care a scris doua carti de coruptie, probate cu documente indubitabile. Ca am deranjat o stupina de mafioti este cu totul altceva. De fel sunt o persoana cu bun simt dar nu pot ramane indiferent cand cineva ascuns sub fusta nustiu cui, iese ca sobolanul si musca pe furis. In genere cei prosti si neiscusiti iau in ras cuvintele si nu vor sa le asculte, daca acestea mustra nepriceperea lor! Personal am ajuns la concluzia ca marele TUTEA avea dreptate cand afirma ca PROSTIA ESTE INFRACTIUNE LA ROMANI! I-mi cer scuze celor care nu m-au jicnit si nu doresc sa dau satisfactie unor persoane decelebrate care i-si rup pixul in dictare.

 21. curiozitatea a ucis pisica spune

  da ce-au distrus precedentii comentaristi?

 22. POPA GHEORGHE ADRIAN spune

  Mi-as fi dorit sa traiesc intr-o societate curata si morala, lipsita de slugi si ingenunchiati ai actualei administratii…poate pana voi inchide ochii voi reusi sa vad cum sub ochii mei se vor naste si astfel de oameni care sa nu distruga ceea ce au construit altii…aviz precedentilor comentaristi

 23. sarin spune

  Era de asteptat sa dea astfel de raspunsuri, nu-i nimic, ca va fi la alegeri, ori intr-o alta maniera, locuitorii au sa puna pe altcineva.

 24. furadan spune

  @mihail-sorin gaidau
  pai, daca aveti la indemana o documentatie atat de suculenta, bagati episodul 1, ce tot dati numai promo?!..
  tare ma tem ca totu-i doar promo si eu as merge un pic mai departe de comentariul tamarei si-as zice ca sunteti ipocrit cu iz de delator..
  e plin netu de comentariile dvs., reprezentative fiind cele din mon figaro

 25. TAmara spune

  Domnule Gaidau, sunteti duplicitar. Cand faceati emisiuni la 1 tv (adica la postul mogulului Pinalti) si castigati de-acolo, asa de o bere, nu v-am auzit criticand administratia Stefan.
  Iar daca ati ajuns avocatul domnului Cantoreanu (fost consilier), care in cardasie cu fostul primar Rotaru dorea ca pentru cateva sute de mp si un zid daramat sa ia hectare intregi inclusiv Baza Hipica nu pot decat sa am compasiune pt dvs.
  De fapt, cred ca nu e intamplator ca postati fix aceleasi mesaje ca Janel Iosub, Kiatra Neamt etc. Mai lipsesc vajnicii moderatori ai lui Petru Frasila 🙂 🙂 🙂

 26. Kiatra-Neamt spune

  De ce il criticati pe „ZEUS” ???

  Cum de va permiteti asa ceva ??

  Atat el cat si familia lui beneficiaza de vize SUA – asa ca , sansele sa-l vedeti in CELULA la BERCEA MONDIAL ori la EROUL FALAU sunt foarte mici….

  Sa nu uitam articolul de la 06.06.2010 XXXXXXX CENZURAT ADMIN – Viata privata a primarului nu nu intereseaza
  Asa ca el este constient ca NU va ajunge dupa GRATII ….

 27. MIHAIL-SORIN GAIDAU spune

  Viitorul ex-primar lasă impresia că pietrenii sunt idioţi. Mi-au trecut prin mână, din păcate, o serie de dosare foarte murdare, foarte jegoase, prin natura meseriei mele. Informaţiile acestor documente nu-i pun într-o lumină prea favorabilă imaginea de edil. În calitate de primar nu ai voie să pretinzi că nu ai ştiut ceva, că nu cunoşti, că nu ai semnat niscaiva documente. Însăşi poziţia publică te implică, indiferent cine semnează actele şi documentele primăriei! Nu poţi da vina doar pe Chitic, ori Vişan, ori să te ascunzi în spatele Consiliului Local, dacă tu eşti primar! CUNOSC FOARTE BINE „DOSARUL POPA”! Dispun de toate actele acestui caz, prin care proprietarul este supus, în continuare, jafului bolşevic-prelungit şi malversaţiilor de genul „alba-neagra”(trecerea unei proprietăţi din domeniul public al primăriei, în domeniul privat al primăriei, apoi, dacă nu-i ies „cărţile” d-lui Stefan, proprietatea respectivă este scoasă din domeniul privat al primăriei şi trecută în domeniul public al primăriei). Mă refer doar la „CAZUL POPA”! Mai sunt şi altele, pe care le-am arhivat cu aceeaşi rigoare şi plăcere! Dl. Ghe. Stefan să facă fapte de binefacere pentru oraşul nostru doar din banii săi şi numai pe soacoteala proprietăţilor sale, nicidecum pe barba proprietăţilor altora! Mai ales că nu suntem la barbut, la poker sau la crâşmă, înconjuraţi de folkloriste! „CAZUL CANTOREANU” este la fel de interesant! Dl. Ioan-Florin Cantoreanu a fost victima unui stil de jaf-prădăciune specific Vestului sălbatic nord-american din anii 1870-1900! „CAZUL PILOT CREŢU” a constituit un tipar-model? Este doar o întrebare retorică! Dispun de o documentaţie tare densă şi pastelată, nu numai cu tipologiile de prădăciuni practicate „La cacealma”! Probabil că vor fi studiate şi în institutele de învăţământ superior, nu peste mult timp.

 28. POPA GHEORGHE ADRIAN spune

  Am „onoarea” sa raspund „distinsului primar” la minciunile sfruntate (minciuni sfruntate – termeni preluati fara drepturi de autor de la Primarul Gheorghe Stefan din campania electrorala din 2004 cand se adresa XXXX CENZURAT NUME PARTID POLITIC ) din prezentul articol:
  1. Referitor la firma Authentic Pub care urma sa concesioneze suprafata de 530 mp din Parcul Tineretului, prin numai 7 randuri!!! i s-a aprobat trecerea din domeniul public in privat a suprafetei de 530 mp. Afirmatiile generale si lipsite de temei juridic ca: orasul a pierdut foarte mult la fel si pietrenii, toate din cauza presei sau a proprietarului de drept – pe ideea, „mortul e de vina”- … insa, aceasta (presa) a reusit, aproape ca de fiecare data sa prezinte impartial si obiectiv cazul proprietarului de drept deposedat abuziv in Europa anului 2011. Astfel, aduc la cunostinta domnului INGINER Gheorghe Stefan ca, indiferent cat s-ar stradui sa manipuleze opinia publica – cetatenii orasului Piatra Neamt – nu poate acoperi si domeniul juridic pe care acesta nu l-a aprofundat. Ori, asa fiind, municipiul Piatra Neamt nu are un titlu valabil asupra terenului din Parcul Tineretului asa cum, in mod intentionat si cu rea credinta se invoca o hotarare judecatoreasca care in prezent este lipsita de efecte juridice din 2 motive: lipsa despagubirilor stabilite fostului proprietar (deci hotararea nu este susceptibila de executare) si situatia juridica noua a terenului in litigiu. Totusi, actiunea in revendicare aflata pe rolul Tribunalului Neamt a fost motivata exlusiv pe doctina si juriprudenta CEDO, iar potrivit CEDO nerestituirea terenului in suprafata de 946 mp echivaleaza cu o noua deposedare abuziva pe care Romania, in frunte cu edilul orasului Piatra Neamt, o vor resimti din plin la CEDO…
  Pentru cei ce citesc acest articol concluzia este urmatoarea:
  – Municipiul Piatra Neamt nu detine in mod legal suprafata de 946 mp din Parcul Tineretului, si nu o spun eu ca proprietar al terenului, ci Curtea Europeana a Drepturilor Omului.
  – restituirea in natura este inevitabila pentru Primaria Piatra Neamt – doar orgoliul Primarului de a prelungi acesta boala face sa intarzie acest rezultat.
  – despagubirile pe care le voi obtine – daune materiale si morale – vor fi platite exclusiv de catre cetatenii orasului Piatra Neamt, carora, edilul orasului, le prezinta „metropola” Piatra Neamt ca un oras de vis in urmatorii ani. E bine de stiut ca,in cazul refuzului nejustificat al Primarului Gheorghe Stefan de a-mi restitui terenul in natura, valoarea in despagubiri banesti pentru care orasul Piatra Neamt va fi impovarat este de exact 946.000 EURO, bani, evident, platiti din impozitele si taxele platite de toti cetatenii orasului Piatra Neamt.
  Aduc in discutie si articolul din Monitorul de neamt – 26.11.2005, cand primarul era inca la XXXX CENZURAT NUME PARTID POLITIC iar acesta sustinea ca LEGEA 247/2005 Legea proprietatii este prioritara pentru el si ca va fi aplicata. Vedem cu totii astazi promisiunile desarte ale edilului nostru…restul desprindeti dvs. pana in 2012.

 29. ionutz.fi spune

  Janel si Kiatra – chiar ma intreb ce farmec avea acest interviu fara interventiile voastre? 🙂 🙂 🙂 bai, voi chiar nu aveti ce face… cred ca stati toata ziua pe net si cum apare ceva legat de Stefan, urlati ca babele alea care intreaba „unde e violul, maica?” ; stati linistiti, nu va violeaza nimeni 🙂 🙂 🙂

 30. Kiatra-Neamt spune

  „ULCIORUL” -NU merge de multe ori la „BISTRITA”…..

  NU a exzistat in ISTORIA – acestei URBE un asa TEPAR…..

  @ iosub janel – Se fac controale la statia de salvare….(ori se musamalizeaza hotiile).

  Ori ce suis are si un coboras….

  Niciodata NU va fi prea tarziu tov. PINALTY….

 31. iosub janel spune

  Toti pietrenii sunt „mandrii” de…foame si mai toti stiu de combinatiile din primarie, de ilegalitatile fara frontiere, de sumele uriase de bani care le are primaria datorie etc. Asta este culmea tupeului sa mai vorbim de un oras european infometat si fara locuri de munca!Daca o sa mai candidati si in 2012, cu indulgenta si multa dijma obtineti un cinci la suta! Oricum din birurile capac puse pe spatele fraierilor la energie electrica, traiti linistit mult timp, daca Domnul CEL de Sus nu are alte intentii. Ce nu a-ti invatat multi in viata d-le primar, este o chestiune de educatie crestina: pe lumea ailalta nu luati nimic cu dv.din tot ceea ce a-ti agonisit!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate