Interviu cu Maria Talpa, sociolog, presedinte al Asociatiei ADL-Progres din Piatra Neamt

0

Asociatia ADL Progres din Piatra Neamt, al cărei presedinte este sociologul Maria Talpa, este un ONG infiintat in anul 2005, de un grup de membri fondatori, care are ca scop principal stimularea dezvoltarii comunitare si a grupurilor aflate in dificultate sau care au nevoi speciale. In interviul ce urmeaza puteti afla mai multe detalii cu privire la implicarea Asociatiei ADL Progres pe piata muncii. Recent, aceasta Asociatie a lansat proiectul “INTEGRA – Complex de masuri active de ocupare pe piata muncii”, cu o durata de implementare de 2 ani (1 octombrie 2010 – 30 septembrie 2012). Proiectul se adreseaza in special somerilor tineri, somerilor de lunga durata, somerilor peste 45 de ani, persoanelor inactive cu scopul de a-i reintegra in campul muncii.

Cum se face ca intr-o perioada de criza economica cand toti angajatorii fac disponibilizari, dumneavoastra ajutati oamenii sa se angajeze, sa se recalifice sau sa isi deschida propria afacere si toate acestea gratis?

In aceasta perioada este nevoie, mai mult ca oricand, de servicii profesioniste de ocupare, motiv pentru care organizatia noastra a initiat acest proiect finantat de FSE prin POSDRU, proiect prin care ajutam persoanele interesate de un job sau de o noua calificare ceruta pe piata muncii. Specialistii nostri au pregatirea si expertiza necesara pentru a furniza gratis servicii de consiliere, indrumare, mediere si formare profesionala pentru un grup tinta de peste 500 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca din mediul rural si urban al regiunii NE pe durata a doi ani de zile. Proiectul “INTEGRA – Complex de masuri active de ocupare” l-am initiat in parteneriat cu alte doua organizatii non-profit: Asociatia Femina 2000 din Roman si Asociatii Indeco din Iasi din perspectiva completarii gamei de servicii si de cursuri de calificare si specializare pe care sa le oferim grupului tinta, in functie de optiuni si oportunitati de ocupare pe piata muncii interne si externe. Detalii despre aceste cursuri se pot gasi pe pagina de internet a proiectului http://adl-progres.ro/info-proiect/

Stim ca pentru redactarea unui proiect munca depusa este, de regula, voluntara, iar proiectul dumneavoastra reprezinta o activitate non-profit. De ce ati ales o activitate non-profit?

Activitatea in acest domeniu implica multa pasiune si profesionalism. Avand in vedere aceste cerinte, personalul nostru este dedicat muncii in sectorul societatii civile, acceptand si voluntariatul ca o forma de lucru pana cand proiectele sunt finantate si munca poate fi remunerata. Este foarte adevarat ca rata de finantare a proiectelor depuse de noi nu este intotdeauna de 100%, si cei care accepta sa lucreze in echipa nostra stiu asta. Munca intr-un ONG este o investitie eficienta in dezvoltarea personala a specialistilor tineri.

Cum trebuie sa procedeze un om care vrea sa acceseze serviciile gratuite oferite de ONG-ul dumneavoastra?

Oricine este interesat de serviciile organizatiei noastre poate accesa pagina web www.adl-progres.ro sau ne poate contacta la sediul nostru din strada Burebista, bloc L12, parter, ap.21, tel. 0233-271 678, persoana de contact Catalin Pricopie.

Art.pub.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate