Interviu cu doamna Silvia Rosescu, manager-ul Spitalului Judetean de Urgenta Neamt

0

Silvia Rosescu, manager al Spitalului Judetean de Urgenta, Neamt a avut amabilitatea de a ne acorda un interviu. Neasteptat pentru noi a fost faptul ca, desi intrebarile au fost destul de incomode, doamna Rosescu nu a evitat sa ne raspunda foarte scurt, clar si uimitor de sincer.


Reporter: Multi dintre pacientii spitalului sunt trimisi, ei sau rudele lor, sa cumpere medicamente de la farmacie. Va rog sa ne spuneti, daca pana la finele anului 2010, se va rezolva aceasta situatie?
S.Rosescu: Nu se poate promite nimic, totul depinde de banii care vor fi alocati si de furnizorii de medicamente care, o parte dintre ei sunt in pragul falimentului, iar o alta parte cu care aveam contracte au disparut. Acum ne descurcam cum putem si facem eforturi deosebite pentru a asigura medicamentele pentru cazurile deosebit de grave.
Reporter: La urgente, sunt consultati primordial pacientii cu probleme grave, iar cei care nu au probleme vitale sunt nevoiti sa astepte uneori si cate 5 ore. Va rog sa ne spuneti daca aceasta problema va fi remediata?
S.Rosescu: NU se va rezolva in viitorul apropiat. Sunt cazuri in care pacientii stau si mai mult de 5 ore. Incercam sa facem tot ce este posibil pentru a oferi asistenta medicala in cele mai bune conditi , dar apare aceasta supraaglomerare deoarece multe din cazurile de la UPU ar trebui sa fie rezolvate de medicii de familie sau in policlinica, si tot la UPU se prezinta si persoanele care din diverse motive evita sa mearga in policlinica ( ori nu stiu unde trebuie sa se adreseze, ori nu sunt asigurati sau au alte motive ).
Reporter: Exista posibilitatea ca, in cazul in care un pacient isi doreste si isi permite servicii VIP cu rezerva separata si alte facilitati ce depasesc actul medical, sa obtina aceste servicii la Spitalul Judetean Neamt?
S.Rosescu: NU. Momentan nu putem oferi acest gen de servicii, dar am pregatit doua astfel de rezerve la pediatrie si urmeaza sa punem la punct o sectie de cardiologie care va fi dotata si in acest scop.
Reporter: Unii pacienti ai acestui spital au fost nevoiti sa se deplaseze la alte spitale din tara ( Cluj, Targu Mures, Iasi , Bucuresti ) pentru a-si trata unele afectiuni. O parte din acesti pacienti declara ca, odata ajunsi acolo, doctorii, care i-au preluat, au afirmat ca tot ce li s-a facut la Piatra Neamt a fost gresit. Exagereaza pacientii care spun aceste lucruri, doctorii din alte spitale sau este o problema la Piatra Neamt?
S.Rosescu: Doctorii din Piatra Neamt sunt foarte competenti si rezolva tot ce se poate rezolva cu dotarile de care beneficiaza acest spital. Ce nu se poate realiza cu aparatura din Piatra Neamt este redirectionat catre alte spitale. Sunt sigura ca la noi nu se aplica tratamente gresite, greseli se fac in orice spital, dar sunt sigura ca in spitalul din Piatra Neamt nu se fac mai multe greseli decat in alte spitale, chiar si in cele mari de care vorbiti.
Concluziile care se pot trage sunt: Problema medicamentelor depinde de criza si de fonduri, la UPU veti sta in continuare la coada pana ce doctorii de familie isi vor face treaba si oamenii nu vor mai veni la urgente decat pentru urgente , in spitalul din Piatra Neamt inca nu exista servicii VIP si doctorii isi fac meseria cat pot de bine, in functie de instrumentarul medical existent.

Uram succes doamnei Director Silvia Rosescu si speram sa aiba cu cine si cu ce sa puna in aplicare planul managerial.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate