Interviu cu Dana Macsim, director al Centrului pentru Cultura „Carmen Saeculare”

12

Noi am intrebat, doamna Dana Macsim a raspuns . Va lasam pe dumneavoastra sa trageti singuri concluziile ce se impun .

Noi am publicat un articol care dovedea clar ca proiectul cu care ati participat este proiectul Centrului pentru  Cultura “Jean Bart” din Tulcea, pe care dumneavoastra l-ati preluat de acolo cu totul si doar ati facut cateva modificari in el. In specificatiile tehnice ale documentului se vede clar cine este autorul, cand a fost printat ultima data si, mergand pe aceeasi linie, am descoperit ca si cel de la Tulcea este preluat de la cineva de la Craiova.

Pot sa incep cu o intrebare? Pe domnul Boureanu l-ati sunat?

Nu, pentru ca nu priveste judetul Neamt.

Ma gandeam ca este interesant si un punct de vedere al titularului pe care l-ati descoperit.

Am preferat sa nu il sunam pentru ca am vazut ca proiectul sau este preluat din alta parte si nu am vrut sa extindem lucrurile in afara judetului. Probabil cei de acolo se vor autosesiza. E problema lor.

Vreau sa va spun ca inainte de a prezenta proiectul si de a-l inscrie in concurs am consultat foarte multe proiecte pentru ca nimeni nu s-a nascut director si, cu siguranta, cine a dorit o functie a consultat in momentul in care s-a inscris la concurs proiecte de management ale altor colegi din domeniul sau de activitate. Ei bine, asta am facut si eu. Diferenta, daca vorbim despre plagiat, este substantiala intre mine si un alt proiect care, culmea, mi-a parvenit astazi, probabil ca e o lupta de gherila care ma depaseste si nu o cunosc, un proiect care a concurat si care este copy-paste dupa un proiect din Slatina, Olt. Nu vreau sa ma disculp, nici nu am motive, dar ideea e urmatoarea: plagiatul inseamna sa iti insusesti niste idei sau un text si sa le prezinti toate acestea ca fiind o creatie personala. Din punctul meu de vedere, proiectul de management, tehnic vorbind, nu a fost semnat, nu l-am prezentat ca pe o lucrare stiintifica originala, apoi, intr-un exces de sinceritate care imi caracterizeaza personalitatea, vreau sa va spun ca in cadrul interviului nu am facut un secret din a transmite ca modelul meu a fost proiectul de management de la Tulcea, un proiect extraordinar de bine facut, cu obiective foarte clare. Asadar, nu se incadreaza in definitia plagiatului faptul ca eu nu am semnat proiectul de management care nu e o lucrare stiintifica, e doar o propunere de management si, mai mult decat atat, am acordul titularului de proiect sa ii folosesc lucrarea. Ca sa nu mai vorbim ca proiectul nu intra sub incidenta dreptului de autor pentru ca nu are ISBN, nu e inscris nicaieri, iar proiectele de management in domeniul cultural circula intre institutii si important e sa fie un proiect bun care sa poata fi aplicat. Daca era un proiect original scris ca o naratiune care nu are nicio fezabilitate in practica, era mai bun?

Deci sa inteleg ca cei din comisie stiu ca acest proiect este inspirat de la proiectul de la Tulcea?

Inspirat e mult spus, ca am avut un model de proiect de management care mi s-a parut mie un model fezabil pentru institutie.

Din punct de vedere tehnic acel proiect a fost descarcat de pe site-ul de la Tulcea si s-a lucrat direct pe el. Nici macar nu s-a facut copy-paste, s-a lucrat direct pe documentul celor de la Tulcea, nu s-a lucrat intr-un document nou. Din punct de vedere tehnic este foarte clar acest lucru si dovada este pe site-ul CJ. Deci, ati spus ca aveti acordul domnului Boureanu?

Da, despre care spuneti ca nu este titularul.

Noi am descoperit ca in elementele de identificare ale fisierului word  apare un alt nume.

S-ar putea sa aveti o surpriza, s-ar putea ca tot acest domn Boureanu sa ii fi facut proiectul celui de la Craiova.

E posibil, dar ordinea cronologica e Craiova 2006, Tulcea 2010, Piatra Neamt 2011.

Da, eu am recunoscut ca am lucrat pe modelul celui de la Tulcea. Nu l-am semnat, repet. Nu am facut un secret.


Deci ca sa fie clar pentru toata lumea. Dumneavoastra ati avut acordul celui care a realizat proiectul de la Tulcea si acest lucru il stia si comisia?

Aveti libertatea sa il sunati pe domnul Boureanu sau pe unul din membrii comisiei pentru a confirma aceste lucruri.

De ce se spune, spun cititorii nostri, ca sunteti tinuta in brate si ca nu este posibil ca un om care dauneaza atat de grav imaginii CJ sa fie tinut in continuare in functie? Exista fosti angajati ai Centrului pentru Cultura, fosta conducere, dansatorii care sustin aceeasi idee.  Ca a venit doamna Maxim, ca a stricat absolut totul, ca a inlocuit profesionistii cu neprofesionistii, a dat afara oamenii, sunt foarte multe procese in instanta pe care CJ le-a pierdut  s.a.m.d.. Ce parere aveti despre aceste lucruri?

Pot sa va spun ca e o campanie concertata si teama mi-e ca eu sunt o victima colaterala. Cauza este altcineva, dusmanii sunt in alta parte. Vreau sa va spun ca de un an de cand sunt la conducerea Centrului singura vina pe care mi-o asum e aceea ca am lasat oamenii si initiativele lor sa se manifeste la activitatile pe care le-am avut in aceasta perioada de interimat. Nu am iesit la rampa eu, nu am iesit in media sa ma laud eu cu ceva pentru ca am considerat ca directorul trebuie sa fie un coordonator din umbra si am lasat oamenii sa se manifeste. Asta e singura vina pe care mi-o asum. In rest, acuzatiile potrivit carora eu am dat oameni afara… Vreau sa va spun ca eu am venit intr-o institutie deja decimata. Cand am venit in institutie am gasit in ansamblu doar doi dansatori care mai erau cu carte de munca si care nu puteau lucra cu seful de serviciu. Din doua in doua saptamani erau in biroul meu si imi spuneau ca ei nu mai suporta atmosfera de lucru, ca ei nu mai pot lucra si nu se mai pot face repetitii.

La nivelul conducerii si inainte de venirea dumneavoastra s-au facut greseli mari in urma carora oamenii se judeca pentru niste bani pe care i-au primit si acum trebuie sa ii dea inapoi.

Da, ei nu au castigat in instanta si eu sunt alaturi de ei si recunosc ca salariile sunt foarte mici si poate ca directorii dinaintea mea au incercat sa ii ajute. Eu nu cred ca cineva cu rea credinta le-a dat niste sporuri ca apoi sa vina Curtea de Conturi si sa recupereze banii. Vreau sa intelegeti foarte clar un lucru. Nu directorul a dispus sa li se ia oamenilor niste sporuri. Avem un proces verbal al Curtii de Conturi in care s-a spus foarte clar: sporuri acordate nelegal care trebuie recuperate intr-o perioada de 3 ani. Ca eram eu, ca a fost Ionut Cucoara, ca a fost domnul Alupului, toti eram obligati sa punem in aplicare ce a scris Curtea de Conturi. Si dincolo de asta, Curtea de Conturi are un proces verbal foarte clar in care sunt stipulate si plati nelegale catre o Fundatie si o Asociatie, plati nelegale pe care institutia, nu eu personal, trebuie sa le justifice. Si atunci, ceea ce eu am fost obligata potrivit legii sa fac a fost sa duc o sesizare penala, nu civila, la Parchet, pentru ca asta e procedura si nu e o plangere. E o foarte mare diferenta intre plangere si sesizare penala. Am facut o sesizare penala si ca anexa un proces verbal al Curtii de Conturi si am cerut Parchetului sa ne spuna ce s-a intamplat in Centru inainte de venirea mea. Nu va ascund faptul ca, probabil declansarea de catre Politie a cercetarii penale ar putea fi o cauza a acestui scandal mediatic, sa zicem, adaptat blogurilor.  Probabil ca ziarele inca nu stiu despre ce este vorba pana la capat si atunci evita, desi eu am toata deschiderea, insa timp de un an nu a venit nimeni sa ma intrebe ce s-a intamplat cu scandalurile din presa inainte de venirea mea. Ce s-a intamplat cu apartamentul inchiriat, cu aceste plati catre fundatii din bani publici veniti de la CJ, ce face directorul asta? Nu pune nimic in aplicare?


Ce a depins de conducerea institutiei s-a facut. Exista dosare la judecatorie inaintate de noi, mai mult decat atat noi nu putem face, trebuie sa lasam legea sa hotarasca. Misiunea noastra se incheie la portile judecatoriei.

Deci oamenii trebuie sa inteleaga ca doamna Dana Macsim nu este tinuta in brate de nimeni, nu?

Mie imi pare foarte rau ca institutia CJ este tarata intr-o asemenea disputa. Nu inteleg de ce presedintele CJ ar avea  vreo legatura cu acest concurs. A cerut transparenta, obiectivitate. Nu cred ca a fost cineva care sa spuna ca acest concurs trebuie sa fie castigat de cineva. E absurd.

Dar ati vazut ce a spus seful comisiei de contestatii? Presupun ca ati vazut opinia sa separata.

Am vazut, dar justificarile au fost strict pe procedura. Si daca e vorba despre procedura, nu e treaba mea ca si candidat, nu e treaba comisiei care a evaluat competentele candidatilor, e strict o problema a CJ. Eu sunt convinsa ca nu isi permiteau si nu ar fi riscat cineva sa eludeze legea sau sa faca un pas pe langa lege, tocmai pentru ca e o institutie publica, la vedere. Nu se pot face nu stiu ce favoruri. Si apoi, haideti sa fim seriosi! Acest concurs, fie si prin conditiile minime care au fost impuse, a fost un concurs  deplin. Cine s-a inscris si a fost elminat inainte de prima proba? Al cui dosar a fost eliminat ca sa castige Dana Macsim? Ce oameni de valoare, ce oameni foarte buni au venit la concurs si nu au luat? Despre ce vorbim? Adica, haideti sa fim realisti! A castigat Dana Macsim in detrimentul cui? Pe cine a defavorizat Dana Macsim? Cred ca asta e intrebarea sincera dincolo de disputele politice si de miza politica a acestui post.

De ce s-ar bate cineva pentru acest post?

O miza financiara nu exista, o miza a orgoliilor, poate. Dar sunt niste orgolii marunte, din punctul meu de vedere. Si daca oameni cu suflet si oameni care stiu ce inseamna cultura nemteana, ce a mai ramas din ea pe zona de cultura traditionala, de folclor, nu vin in  sprijinul Centrului pentru Cultura si prefera sa stea deoparte si sa arunce cu piatra, este trist din punctul meu de vedere. Eu mi-as fi dorit si usa mea a fost mereu deschisa ca oameni care au pastorit aceasta institutie sa vina si sa consilieze institutia, nu sa vina si sa ne razboim in acest moment la OSIM pentru un brand. Mi-as fi dorit sa venim sa ridicam calitatea unui brand, a unei manifestari internationale care, iata, a ajuns la a 40-a editie si am ajuns la o lupta care nu are nicio legatura cu domeniul culturii. Cineva imi spunea ca domeniul culturii e  un domeniu foarte frumos, dar cu oameni urati.  Nu se poate sa nu sprijini o institutie mica, o institutie care are niste oameni, atatia cat au mai ramas. E intretinut un scandal din exterior si oamenii care au ramas aici, adusi, nu de mine,  oameni pe care i-am gasit aici si care sufera pentru ca au lefuri mici, pentru ca sunt tarati in toata aceasta cavalcada a disputelor de toate felurile, oamenii de aici nu inteleg de ce nu se face liniste. Un director care a venit in urma unui concurs, contestat asa cum este el in continuare…. De ce nu e liniste? Asta nu inteleg oamenii. 5% au plecat din cauza mea. Diferenta e pe alte mandate. Mi s-a reprosat si ca nu are virilitate si nu mai are notorietate institutia aceasta. Pai, eu nu puteam sa ii aduc notorietatea intr-un an, eu nu puteam decat sa o conserv si sa o duc mai departe.

Atunci, in anul 2011, ce a facut Centrul pentru Cultura?

Am spart o nisa care nu a fost valorificata din punctul meu de vedere absolut deloc pana acum, un festival de intepretare populara pentru copii, asadar stimulam grupa de varsta de 8-16 ani. Un asemenea festival a fost adus opiniei publice prin mediatizare nationala. Noi am mers pe Favorit TV, care, chiar daca nu este de interes national, este un post cu un public tinta. Am facut si un studiu pe aceasta tema. Am avut spectacolul acesta de 3 ore, cu ecouri in tara. Imi pare rau ca nu a fost mediatizat asa cum mi-as fi dorit pe plan local. Ne pregatim pentru Vacante Muzicale, acest festival atat de disputat.

Va mai fi, puteti sa folositi numele? Am inteles ca e o disputa foarte apriga.

Suntem in faza de contestatie. Domnul Alupului si fundatia domnei sale a mers si a considerat ca trebuie sa inregistreze la OSIM dupa ce a iesit la pensie acest brand. Va dati seama ca nimeni din institutie nu s-a gandit ca o manifestare dusa de o institutie publica de atata amar de ani poate fi luata de altcineva.

Dar acum, legal, este a dumnealui?

Nu, asta voiam sa va spun. Saptamana trecuta am fost la Bucuresti la OSIM. In comisia de contestatie a fost o comisie de opozitie, care a sugerat, dar nu este inregistrat inca, brandul. Marca nu este inregistrata. Domnul Alupului a sugerat comisiei de contestatie ca notorietatea festivalului apartine Fundatiei, desi Fundatia s-a ocupat doar in 2008 strict de aceasta manifestare, si e inutil sa va spun ca avem facturi si contracte cu subventii de la CJ care au trecut prin Centrul pentru Cultura si au ajuns in Fundatie unde nu stim ce s-a intamplat cu acele sume. Probabil fundatia va justifica aceasta. Toate acestea sunt depuse la OSIM in comisia de contestatie. Pe 21 iunie va fi o infatisare unde voi merge cu juristul care se ocupa de acest caz si eu sunt convinsa ca acest brand va ramane institutiei care l-a initiat.

Va mai exista anul acesta festivalul “Vacante muzicale”?

Avem buget, am facut economii pentru a 40-a editie, vor fi nume cunoscute in arta lirica, bineinteles ca vor exista si contestatii, ca altfel nu se poate. Chibiti care vor  sta pe margine si doar vor infiera, dar ceea ce va fi sigur este ca am adus oameni langa mine care se pricep la muzica clasica, si vorbesc aici de directorul Academiei din Cluj ”Gheorghe Dima”, care are filiala si in Piatra, vor veni de la Cluj foarte multe formatii, va fi implicat si rectorul de la Iasi, de la Universitatea “George Enescu”. Va fi o seara de jazz cu Marius Mihalache la tambal. Vor fi si multe alte surprize. Deocamdata suntem cu rezerva ca nu avem confirmare de participare de la Gh. Zamfir.

Ati spus ca nu ati beneficiat de sustinere si promovare pe plan local.

Nu, nu asta am spus. Am afirmat ca vina mea este ca nu am venit eu inspre presa. Parerea mea este ca un director trebuie sa vorbeasca prin ceea ce face si faptul ca intr-un an de zile abia am incercat sa ma familiarizez cu manifestarile care au fost, am incercat sa le pastram pe cele care existau, aduse de cei dinaintea mea si am sprijinit niste intiative cum ar fi Salonul de Arta Naiva, care s-a organizat in premiera in Piatra Neamt. Am considerat ca a fost un an de acumulari, un an de familiarizare a mea cu institutia, cu oamenii ei si a oamenilor pe care i-am gasit aici cu mine. Nu cred ca cineva poate sa ceara intr-un an de zile minuni cuiva. Eu cu mine sunt impacata ca dupa un an de zile nu a iesit in presa ce am citit despre predecesori de-ai mei. Sa zicem ca din punctul acesta de vedere, eu fata de mine sunt impacata.

Sa fim sinceri, noi am fost cei care ne-am luat cel mai mult de Centrul “Carmen Saeculare” si de persoana doamnei Dana Macsim, in calitate de director. Ce aveti sa le transmiteti celor care citesc ziarul nostru?

Sau celor care scriu? Am tot respectul pentru cei care citesc materialele dumneavoastra, am rezerva pentru cei care comenteaza, pentru ca ar trebui sa existe mai multa rigoare in libertatea de exprimare si mai multa buna credinta si bun simt. Cred ca managementul meu timp de un an s-a bazat in primul rand pe buna credinta si pe bunul meu simt. Dincolo de asta las publicul manifestarilor Centrului “Carmen Saeculare” sa judece si ceea ce imi doresc cel mai mult este ca atunci cand aveti dumneavoastra ca administrator si ca autor de articole dubii legate de un subiect care vizeaza aceasta institutie sa aveti si parerea mea. Pentru ca atunci lasam la latitudinea cititorilor sa traga niste concluzii si nu doar sa citeasca niste comentarii care sunt la limita decentei, din punctul meu de vedere. Si atunci cand nu poti intr-un comentariu sa abordezi o problema de management si vii cu atacuri la persoana, imi pare rau, dar eu nu pot sa respect asemenea oameni care ataca fizic sau pe zona de moralitate pe cineva. Mi-as dori foarte mult sa fiu judecata doar prin prisma activitatii instututiei si vreau sa va asigur ca sunt aici ca sa ajut institutia, nu sa o boicotez, nu sa o subminez, nu sa inabusim initiativele oamenilor  care chiar sunt creativi.  Si daca sunt lasati si au platforma de manifestare chiar vor spune foarte multe lucruri si au inceput deja niste miscari prin institutie. Va spun in premiera ca va fi schimbat seful de serviciu de la Departamentul de Cercetare,  cu doamna Ramona Mancas. E un om cu solide cunostinte  care a mers in teritoriu, a facut o cercetare. Nu a fost valorificata, din pacate, la adevaratul ei potential, dar sunt convinsa ca va reusi sa ii coordoneze pe ceilalti care nu sunt pe specialitatea postului pe care sunt angajati.

Iosub Robert

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
12 Comentarii
 1. Ovidiu Coman spune

  Dana Macsim sefa la Desteptarea din Bacau! Cred ca alegerea facuta de cei de la trustul Desteptarea si anume aceea de a o numi pe Dana Macsim este una foarte buna. Din ceea ce am citit prin presa locala din Bacau, trustul Desteptarea este expert in stiri facute pe sistemul copy paste de la alti. Dana Macsim prin proiectul cu care a castigat conducerea la Carmen Saeculare si prin noul regulament de ordine interioara de la Carmen Saeculare a aratat ca este experta in plagiat si in a prelua cu copy paste lucruri scrise de alti. Dana Macsim este persoana potrivita pentru cei de la Desteptarea pentru ca iti trebuie un expert pe post de director; un expert ca Dana Macsim care preia cu copy paste si apoi spune ca ii apartine si o face si la scara mare; cati dintre noi am avea tupeul sa luam ceva cu copy paste si apoi sa ne prezentam „opera” in fata unei institutii de stat (CJ Neamt in cazul acesta) si sa scapam si fara dosar penal.

 2. HAIDUCII spune

  MARE GALCEAVA PE AICI…..
  se apara bine dna.Maxim, este si normal , doar este director……..cine ar pierde asa o paine?!

  DNA MAXIM……..cand ai venit aici , erau mai mult de 2 dansatori , ai lasat la vatra tu vreo 4, ai mai curatat cateva locuri pe ici pe colo…..si ai gasit multe belele de la DNA POPOVICI….fosta directaore inaintea lui IONUT CUCOARA……..

  STIE CINEVA DE CE A FOST ADUS IONUT CUCOARA?

  SA O PUNA LA PUNCT PE DNA POPOVICI * 2008-2009* PENTRU CA INCEPUSE SA FACA CE FACE SI DRA MAXIM ACUM, BA MAI GRAV….DE PE VREMEA EI SUNT INCA PE ROL VREO 6 PROCESE….

  DECI VRETI ISTORIE?!….
  MAI AM PUTINA TREABA ASTAZI……DAR IMI FAC TIMP SA VA DAU DATE , ORE, ACTE, DOCUMENT…..SI DIN 2008, 2009, 2010 DAR SI DIN 2011….ANUL MAXIM…..

  2008 – 2009 ANUL POPOVICI
  2009 – 2010 ANUL CUCOARA
  2010 – 2011 ANUL MAXIM……E DATA NAIBII GAGICA…DAR SA VEDEM PANA CAND!
  MULT SUCCES……TE PUPA HAIDUCII!

 3. x-man spune

  Pentru Ana si Mircea (Dana Macsim), daca sunt angajati ai Centrului, atunci bravo lor, ca spun ce gandesc despre tine si felul in care ti-ai croit concursul pe gustul tau. Cu toate astea nu ai fost in stare sa iei cinstit acest concurs (probabil cinstea e pentru tine o utopie). Culegi ce ai semanat. Sper ca, macar, atat ai bagat de seama, ca nu-i unul care sa fie de partea ta. Cum crezi ca poti conduce un colectiv, fie el si a acestui Centru, cine te mai asculta, basca sa te respecte, cu NOTORIETATEA proaspat dobandita? Da’ multa rabdare mai au astia cu tine, pana acum trebuia sa-ti culegi boarfele din strada. I-auzi cine da lectii de morala! Hoata care striga HOTII. Iti dau un sfat, gratuit, nu-i subestima, mai curand, spala putina pana nu se-mpute. branza.

 4. mircea spune

  Este clar ca sunteti plini de invidie si de rautati, de ce nu ati participat si voi la acest concurs daca va tot dati cu parerea?

 5. puyehue spune

  da, or sa ia masuri, insa tot a aluia negru ramane cea mai lunga…
  mai rar asemenea minciuni, n-ar fi de mirare sa sufere de ceva, poate tulburare de personalitate antisociala, la femeia asta toate-s contra celorlalti si mediului in care traieste

 6. Caltabos spune

  au trecut 5 zile de la descoperirea imposturii iar competentele noastre autoritati nu au avut nici o reactie publica. Oare chiar vor sa o tina in continuare acolo pe parvenita?
  Atata timp cat individa nu a fost capabila sa conceapa un proiect de management propriu, cum va putea pune in aplicare viziunea altora?
  Concursul a fost castigat prin FRAUDA evidenta, de proportii iar Consiliul Judetean este obligat sa ia masuri. Asteptam decizia de demitere, fiind clar ca cea aburcata in copac nu va face niciodata un asemenea gest de onoare!

 7. ana spune

  Dragi comentatori pe bloguri (angajati ai Centrului – se stie cine),
  Sunteti de-a dreptul penibili!

 8. andrei marian spune

  Da domnule Gustav, cel putin una dintre candidate, nici daca se va mai naste inca o data, nu va ajunge la valoarea doamnei Maxim. Aici vorbim de doamna Popovici, care e de o prostie fantastica, iesita din tipar. O doamna care ar fi mai bine daca ar lucra la piata, la taraba, ca la ce caracter mizerabil are, numai de cultura nu e buna (doar la cultura de cartofi, poate).

 9. LUCIAN spune

  Mai incet cu pianul pe scari,stai sa vina un control si dupa aceea vorbim cat esti de corecta. Nu cunosti nici faptul ca domnia ta conduce departamentul de cercetare.Cautata stimato in hirtiile de la „Carmen Saeculare nu de la „Jean Bart”.

 10. Marius spune

  PLAGIÁ, plagiez, vb. I. Tranz. A-și însuși, a copia total sau parțial ideile, operele etc. cuiva, prezentându-le drept creații personale; a comite un furt literar, artistic sau științific. [Pr.: -gi-a] – Din fr. plagier.

  A PLAGIÁ ~éz tranz. (mai ales texte literare sau științifice străine) A reproduce integral sau parțial, prezentând drept creație personală; a copia. /<fr. plagier

  PLAGÍA vb. tr. a lua, a fura ideile, expresiile, invențiile cuiva, prezentându-le drept creație proprie; a publica pe numele său fragmente din lucrarea altuia. (< fr. plagier)

  PLAGIÁ vb. I. tr. A lua, a fura ideile, expresiile, invențiile cuiva și a le prezenta drept creații proprii; a publica pe numele său fragmente din lucrarea altuia; a comite un furt literar. [Pron. -gi-a, p.i. 3,6 -iază, ger. -iind. / < fr. plagier].

  Cam astea-s definițiile deșteapt-o! Chiar crezi că suntem toți proști? Câtă nesimțire poți să ai în tărtăcuță ca să nu recunoști după ce ai fost prinsă în halul ăsta? Hai că trimit câteva mailuri la televiziunile naționale să vedem ei ce zic.

 11. Lulu spune

  Vai de capul ei, minte de ingeata si eschinosii.Cand a fost parasutata la Centru, la Ansamblu erau 28 de dansatori si instrumentisti, acum mai sunt 2 dansatori pe care nu i-a putut da afara ca erau in concediu de crestere copil(da’nu-i trecut timpu, cand se intorc, li se desfiinteaza si lor posturile…!)si 7 instrumentisti. La centru din 8 salariati a dat afara 4 (cu studii corespunzatoare posturilor de specialitate)si a lasat doi „specialisti in administratie publica” si un inginer mecanica fina (?Ce fel de cercetare or fi stiind astia sa faca?), pe unu l-a concediat definitiv – l-a trimis la Domnu, sa tina de urat ingerilor (probabil acu’ o bantuie)(o fi mandra ca i-a semnat certificatul de expediere…, trebuie sa recunoastem, e o realizare a mandatului ei), da’ n-are noroc ca trebuie sa plateasca, ca judecatorii nu i-au dat dreptate. Apropo de judecati si aici minte, ca nu a castigat nici o actiune si s-a mai si facut de ras prin tribunale. Imputatiile la curtea de conturi inca se judeca, iar actiunile ei(a Centrului)sunt suspendate, dar ea tot le ia banii oamenilor din salarii. Ce, pana mea, stiu judercatorii. Dar ii deplange pe „bietii oameni cu salarii de mizerie”… VULPE, da’l plateste gras pe un mosulica de 70 de ani, luat de suflet… pentru „sapaturi”.
  Se lauda cu Salonul de Arta Naiva, da nu spune ca tocmai a semnat concedierea „pentru eficientizarea activitatii” a celei ce l-a organizat,realizat si administrat.Sa-i fie rusine…, mii scarba de atata impostura.
  Cu „sesizarea penala”, tot omu stie ca o verificare se incheie cu un proces verbal la care unitatea verificata poate face OBIECTIUNI, ce au si fost facute. Decizia (care inchide procesul verbal si obiectiunile) a Curtii de Conturi nu pomeneste de nici o plata nelegala la Fundatie sau Asociatie. Deci s-a folosit de un truc jegos si a facut o sesizare tendentioasa/ calomnioasa (cu care mai are tupeul sa se si laude). Ce spuneti de asta ??? Sa mai spunem ca, atat Fundatia cat si Asociatia au castigat in instanta, actiunile inaintate de CJ. Deci despre ce ilegalitati vorbeste cucoana asta? Sa se uite in „curtea” ei, ca are ceva cadavre prin dulap …PROIECT !?!

 12. Gustav spune

  adica ce vrei sa zici Dano, ca nici una dintre cele doua contracandidate nu se ridica la nivelul tau? Tu care nu ai fost in stare sa concepi un proiect de management propriu, din capusorul ala al tau superdestept si supersaturat de experiente… in nimicuri? Tu care ai parvenit si te bagi ca musca-n lapte desi ti-ai dezvaluit adevarata fata?
  Voi, naparcilor, duceti tara asta de rapa!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate