Intervenţii SMURD (26.01.2011)

0

Stiri NeamtÎn ultimele 24 de ore, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ au fost alertate în 17 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat (12 Piatra Neamţ, 3 Roman, 2 Târgu Neamţ).

La ora 08.07, echipajul SMURD Piatra Neamţ a fost alertat şi s-a deplasat pe strada Progresului din municipiul Piatra Neamţ pentru a-i acorda primul ajutor calificat lui Alex O., în vârstă de 22 de ani. Pacientul, aflat în dormitorul locuinţei personale, avusese o tentativă de suicid şi prezenta agitaţie psihomotorie. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale şi l-au transportat la Spitalul Judeţean Neamţ pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate.

La ora 12.09, echipajul SMURD Piatra Neamţ Neamţ a fost alertat şi a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor calificat lui Grigore R. (62 de ani), căzut în zona străzii Ozana din municipiul Piatra Neamţ. Pacientul prezenta hipotermie şi după ce i-au fost evaluate funcţiile vitale a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ. În cursul acestei dimineţi (27.01), la ora 07.10, paramedicii pietreni au fost solicitaţi pentru a-i acorda primul ajutor şi a-l transporta la spital pe acelaşi pacient, aflat de această dată în zona Bulevardului 9 Mai.

La ora 21.37, echipajul de prim ajutor Piatra Neamţ a fost alertate şi a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor calificat lui Gheorghe M. (54 de ani), din localitatea Bârgăoani, care avusese o tentativă de suicid. Pacientul prezenta agitaţie psihomotorie şi după ce i s-a acordat primul ajutor a fost necesară transportarea acestuia la Spitalul Judeţean Neamţ pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate.

La ora 04.00 (27.01), echipajul SMURD Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit pentru a acorda primul ajutor calificat victimei unei agresiuni, aflată în zona Bulevardului 9 Mai din municipiul Piatra Neamţ. Victima (Galeriu L., 46 de ani) prezenta un traumatism cranio – cerebral şi un traumatism hemitorace stâng. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale, i-au aplicat guler cervical şi l-au transportat la Unitatea de primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ.

Stiri Neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate