Intervenţii SMURD (20-21.08.2011)

0

 

În ultimele 48 de ore, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ au fost alertate în 25 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat (14 Piatra Neamţ, 11 Roman).

20.08.2011


La ora 05.30, echipajul de descarcerare şi echipajul SMURD Piatra Neamţ au fost alertate şi au intervenit ca urmare a producerii unui accident de circulaţie pe raza localităţii Bicaz. Din cauza impactului puternic dintre un autoturism şi un copac, două dintre cele trei persoane (Radu A., 22 de ani, Octavian A., 31 de ani, Adriana D.) aflate în autoturism au rămas încarcerate între fiarele contorsionate, de unde au fost scoase de către pompierii militari. Una dintre victime a fost preluată de către paramedici care, după ce i-au evaluat funcţiile vitale, i-au aplicat pansamente şi gulerul cervical, au transportat-o la spital, celelalte victime fiind preluate de echipaje ale Serviciului de Ambulanţă.

La ora 17.50, echipajul SMURD Roman a fost alertat şi a intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat victimei unei agresiuni. Victima (Marcel I., 27 de ani), din localitatea Budeşti, comuna Făurei, prezenta o plagă tăiată la nivelul genunchiului drept şi etilism acut. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale, l-au monitorizat EKG, i-au aplicat pansamente şi l-au transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Roman.

21.08.2011

La ora 12.05, echipajul SMURD Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat victimei unui accident de circulaţie produs în zona localităţii Căciuleşti, comuna Girov. Victima (Aurelia C., 61 de ani) prezenta un traumatism toracic. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale (personalul medical prezent la locul intervenţiei i-a administrat medicamente), i-au aplicat gulerul cervical şi au transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ.

La ora 23.21, echipajul SMURD Roman a fost alertat şi a intervenit pentru a-I acorda primul ajutor calificat lui Ciprian B. (28 de ani), din localitatea Pânceşti. Pacientul prezenta traumatisme cranio – cervical şi toraco – lombar, ca urmare a unei agresiuni. După ce i-au evaluat funcţiile vitale şi i-au aplicat gulerul cervical, pacientul a fost transportat la spital pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate