Intervenţii SMURD (14.06.2011)

0

În ultimele 24 de ore, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ au fost alertate în 13 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat (8 Piatra Neamţ, 5 Roman).

 


La ora 10.21, echipajul SMURD Roman a fost alertat şi a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor calificat lui Daniel A. (44 de ani), domiciliat pe strada Smirodava din municipiul Roman. Pacientul prezenta un traumatism costal, un traumatism cranio – cerebral închis şi o plagă la braţul stâng, produse prin cădere de la înălţime (cca 1,5 metri) în urmă cu două zile. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale, i-au aplicat pansamente şi l-au transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Roman.


 

La ora 12.35, echipajul SMURD Piatra Neamţ a fost alertat şi a intervenit pentru a-i acorda primul ajutor calificat lui Petrică P. (19 de ani), aflat în zona străzii Calistrat Hogaş din municipiul Piatra Neamţ. Pacientul prezenta tulburări de comportament şi avusese o tentativă de suicid. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale şi l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ, pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate.

 

La ora 18.55, paramedicii pietreni au fost alertaţi şi s-au deplasat în zona străzii Mihai Viteazul din municipiul Piatra Neamţ pentru a-i acorda primul ajutor calificat unui bărbat (aproximativ 60 de ani), căzut într-o staţie de autobuz. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale, i-au aplicat pansamente şi gulerul cervical şi l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate