Intervenţii SMURD (12-13.03.2011)

0

În ultimele 48 de ore, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ au fost alertate în 22 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat (10 Piatra Neamţ, 9  Roman, 3 Târgu Neamţ).

12.03.2011

La ora 18.05, echipajul SMURD Piatra Neamţ a fost alertat şi s-a deplasat în localitatea Costişa, pentru a-i acorda primul ajutor calificat lui Neculai M. (65 de ani) care a suferit un traumatism cranio facial ca urmare a unei agresiuni. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale, i-au acordat primul ajutor şi l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ.

La ora 20.39, echipajul SMURD Piatra Neamţ a fost solicitat pentru a-i acorda primul ajutor calificat lui Ciprian C. (27 de ani), aflat pe strada Petru Rareş din municipiul Piatra Neamţ. Pacientul prezenta un traumatism la nivelul piramidei nazale ca urmare a unei agresiuni. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale, i-au acordat primul ajutor calificat şi l-au transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ pentru a beneficia de asistenţă medicală de specialitate.

13.03.2011

La ora 14.06, echipajul SMURD Roman a fost alertat şi s-a deplasat în localitatea Başta, comuna Secuieni, pentru a-i acorda primul ajutor calificat lui Ioan G. (33 de ani). Pacientul se afla în dormitorul personal, inconştient, prezentând intoxicaţie cu substanţe chimice. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale, i-au aspirat căile respiratorii şi i-au administrat oxigen, după care l-au transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Roman.

La ora 23.20, paramedicii romaşcani s-au deplasat pe Bulevardul Republicii din municipiul Roman pentru a acorda primul ajutor calificat victimei unei agresiuni. Victima (Silviu A., 28 de ani) prezenta un traumatism cranio – cerebral. După ce i s-au evaluat funcţiile vitale, a fost monitorizat EKG, i s-au aplicat pansamente şi gulerul cervical, victima a fost transportată la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Roman.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate