Intervenţii SMURD (12.10.2011)

0

 

În ultimele 24 de ore, echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ au fost alertate în 14 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat (9 Piatra Neamţ, 5 Roman).


La ora 14.58, echipajul SMURD Roman a fost alertat şi s-a deplasat în localitatea Briţcani, comuna Dulceşti, pentru a-i acorda primul ajutor calificat lui Rareş P. (10 de ani). Minorul a suferit un traumatism la nivelul membrului inferior drept, ca urmare a unei căzături. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale, i-au imobilizat braţul cu ajutorul atelelor din dotare şi l-au transportat la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Roman.

La ora 18.39, paramedicii pietreni au fost solicitaţi şi s-au deplasat în localitatea Roznov pentru a-i acorda primul ajutor Mariei T., în vârstă de 15 ani. Pacienta a fost găsită căzută în stradă, pe fondul intoxicaţiei cu substanţe etnobotanice. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale, i-au administrat oxigen şi au transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ.

La ora 20.40, echipajul de prim ajutor Piatra Neamţ a fost alertat şi s-a deplasat în localitatea Hânţeşti, comuna Mărgineni, pentru a acorda primul ajutor calificat victimei unei agresiuni. Victima, Ciprian D. (27 de ani) prezenta policontuzii. Paramedicii i-au acordat primul ajutor calificat şi l-au transportat la spital pentru a beneficia de asistenţă medicală.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate