Intervenţii SMURD (04-05.12.2010)

0

Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Petrodava” al judeţului Neamţ au fost alertate în 24 cazuri care necesitau acordarea primului ajutor calificat. Un număr de 8 cazuri prezentau traumatisme ca urmare a căzăturilor suferite, iar într-unul dintre cazuri pacientul prezenta degerături la nivelul membrelor inferioare. În celelalte cazuri pacienţii prezentau etilism acut, agitaţie psihomotorie, hipotermie sau traumatisme ca urmare a unor agresiuni la care au fost supuşi.

Din nefericire a existat şi o alarmă falsă (04.12, ora 14.11), echipajul SMURD Târgu Neamţ fiind solicitat pentru acordarea primului ajutor victimei unei agresiuni produse în zona străzii Ştefan cel Mare din oraşul Târgu Neamţ. La faţa locului nu a fost găsită nicio persoană care să necesite acordarea primului ajutor calificat.

În ziua de 04.12, la ora 13.53, echipajul SMURD Piatra Neamţ a fost alertat şi s-a deplasat în localitatea Viişoara, comuna Alexandru cel Bun, pentru a-i acorda primul ajutor calificat Nadiei S. (42 de ani). Pacienta prezenta un traumatism în zona membrului inferior stâng (în observaţie cu fractură de tibie), ca urmare a unei căzături. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale, i-au imobilizat piciorul stâng cu ajutorul atelelor din dotare şi au transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ.

În ziua de 05.12, la ora 14.36, echipajul SMURD Piatra Neamţ a fost alertat şi s-a deplasat în localitatea Borseni, comuna Războieni, pentru a-i acorda primul ajutor calificat victimei unei agresiuni (Lementaria L., 28 de ani). Pacienta prezenta un traumatism în zona hemitoracelui stâng. Paramedicii i-au evaluat funcţiile vitale şi au transportat-o la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ pentru a primi asistenţă medicală de specialitate.

Stiri Neamt

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate