Interventii ISU Neamt – 11.01.2014

0

În data de 11 ianuarie 2014, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a intervenit în 13 de situaţii de urgenţă, cele mai importante fiind:

Misiuni de stingere incendii

La ora 10:52, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ au intervenit, cu două echipaje formate din 9 subofiţeri şi două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară din comuna Bălţăteşti, satul Valea Seacă. Au ars acoperişul pe o suprafaţă de cca 200 m2. Cauza probabilă a incendiului este coş de fum amplasat şi neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

La ora 13:27, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ au fost alertaţi şi au intervenit, cu 8 subofiţeri şi două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie izbucnit în satul Turtureşti din comuna Girov. Au ars cca 9 hectare de mirişte şi iarbă uscată. Cauza probabilă a incendiului este foc deschis în spaţii deschise.

La ora 16:04, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ au intervenit, cu un echipaj format din 5 subofiţeri şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un stog de fân din comuna Bălţăteşti. Au ars cca 8 tone de fân. Cauza probabilă a incendiului este fumatul în locuri nepermise.

La ora 21:57, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ au fost alertaţi şi au intervenit, cu 6 subofiţeri şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară în comuna Alexandru cel Bun, sat Vaduri. Au ars cca 1 mc scândură pentru gard. Cauza probabilă a incendiului este fumatul în locuri nepermise.

La ora 22:14, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ au fost alertaţi şi au intervenit, cu 5 subofiţeri şi o autospecială de lucru cu apă şi spumă, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară în oraşul Roznov. Au ars bucătăria construită din lemn(OSB), placată cu polestiren şi acoperită cu tablă în suprafaţă de cca 12 mp, obiecte de mobilier şi îmbrăcăminte.
Cauza probabilă a incendiului este fumatul în locuri nepermise.

La ora 23:29, pompierii militari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman au intervenit cu două echipaje formate din 11 subofiţeri şi două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară din comuna Doljeşti, satul Buruieneşti. Au ars acoperişul pe o suprafaţă de cca 100 m2 şi 500 kg furaje depozitate în podul anexelor. Cauza probabilă a incendiului este coş de fum amplasat şi neprotejat corespunzător faţă de materialele combustibile.

Intervenţii SMURD

Echipajele SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ au fost solicitate în 6 cazuri care necesitau acordarea primului-ajutor calificat şi 1 cazuri care a necesitau ajutor medical de urgenţă.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate