Întâlnire cu reprezentanţii celor 5 Grupuri de Acţiune Locală + Liviu Harbuz + Culita Tarata + Dan Manoliu

0

Grupuri-de-Actiune-Locala-N

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, dl. Culiţă Tărâţă, impreuna cu deputatul Liviu Harbuz si vicepresedintele Dan Manoliu ( parca erau partialele de pe colegiul 6 ) s-au intâlnit joi, 11 iulie, de la ora 10:30,( de fapt 11.00 ) în sala „Ion Creanga” a CJ, cu reprezentanţii celor 5 Grupuri de Acţiune Locală care fiinţează în judeţ in vederea analizarii stadiului implementării proiectelor. La intâlnire a fost invitat şi dl. Gelu Roşu, reprezentantul Autorităţii de Management pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
Indiferent de parerea noastra, este foarte important ca vor veni bani frumosi in judetul Neamt .
Inainte de sedinta, subiectul de barfa intre unii primari a fost serialul de la PSD cu Harbuz Magnificul . Exprimarile au fost multiple si foarte transante din partea primarilor, incepand cu „e baiat bun si are relatii la Bucuresti Harbuz asta” pana la „am supt-o cu Harbuz” . Tot din discutiile de la bisericutele formate in timpul intarzierii inceperii sedintei, am aflat ca fantomele trecutului inca bantuie prin cariera politica a domnului Asrene, deoarece unii primari faceau o paralela intre intrarea in scena a domnului Harbuz si faptul ca domnul Arsene Ionel a fost numit presedinte interimar la PSD Neamt in timp ce presedintele judetean de atunci se afla in concediu si de aici deducem ca domnul Arsene ar trebui sa se mai apropie de oameni si sa le explice cum stau lucrurile, ca altfel toti vor crede ca are scheleti in dulap .
In timpul dezbaterii, discutiile au fost concentrate pe subiect . Poate putin la inceput ni s-a parut noua ca domnul presedinte era putin deranjat ca presa care papa miliarde de la CJN nu era prezenta si nici macar televiziunea draga lui , singura camera de luat vederi fiind a noastra, dar a murmurat ceva , s-au ridicat oamenii , s-au activat telefoanele si dupa un timp a mai aparut o camera .
Asa printre randuri am prins din zbor expresii de genul „In toate discutiile pe care le-am avut cu domnul Harbuz”(Tarata) sau „imi asum sa fiu reprezentantul dumneavoastra”(Harbuz) si alte amanunte presarate printre subiectele discutate despre care veti putea citi pe larg intr-o viziune elogioasa in oficios .
Parerea noastra este ca din banii luati de la romanii care muncesc , o parte raman la bugetul tarii si o alta parte merg la Uniunea Europeana. Din aceasta a doua parte, UE intoarce niste bani care pot fi luati de primariile din Neamt daca depun proiecte . Pana aici totul e corect, dar in realitate umilinta este maxima caci pentru banii europeni , de fapt tot munciti de romani, ti se cer niste proiecte la un grad de complexitate si perfectiune aberante, ca sa nu mai spun de cate tone de acte si hartii trebuiesc facute si unele dintre ele aberante de-a dreptul .
Asadar, opinia noastra este ca sarmanii primari sunt umiliti pentru fiecare leu si sunt pusi sa faca proiecte ce depasesc cu mult gradul de profesionalism al aparatului unei primarii, ca sa nu mai spunem de cat sunt umiliti pe la o gramada de usi si nici nu vreau sa ma gandesc cat de greu iau banii ……. bani care , culmea, daca nu ar fi dati tribut la UE de catre Romania ar putea sa fie in bugetele locale in mod natural si de cateva ori mai multi .
Dar e bine totusi ca vin bani si ca se fac astfel de intalniri ca oamenii sa stie sa se caciuleasca in mod profesionist, ca si caciuleala asta, daca nu e facuta cum trebuie si cu reverente, e posibil sa nu vezi nici un ban dupa ce iti bati capul luni de zile .

Iosub Robert

PS: Unul dintre consilierii domnului presedinte, sa-i printati declaratiile de avere si de interese sa le aiba la el in birou sa le mai  vada din cand in cand, ca tot spune ca la firma la el …. de la firma de la el … . Cred ca domnul presedinte uita ca nu mai are nici o afacere pe numele lui si se mai scapa din cand in cand .
Primarii PSD sau ce or fi ei sa stea linistiti ca nu credem ca vine nici domnul Culita Tarata in PSD , domnul Harbuz, in opinia noastra, dincolo de orice este un domn si nu il va sapa niciodata pe Ionel Arsene pe la spate ca sa-i ia locul . Asadar nu va mai ocupati timpul decat cu lucruri pentru care ati fost alesi, nu cu rumegat zvonuri iar PSD-ul cand se mai confrunta cu un astfel de fenomen de zvonistica ar fi civilizat sa nu tina lumea in tensiune si sa dea o circulara printre membrii partidului,  sa explice cum stau lucrurile …. putin mai mult respect fata de proprii oameni nu ar strica .

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate