Întâlnire cu președinții de asociații de locatari din municipiu la sediul Primăriei Piatra-Neamț

1

Astăzi a avut loc la sediul Primăriei Piatra-Neamț o întâlnire cu președinții de asociații de locatari din municipiu. Întâlnirea a fost organizată de către municipalitate împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” și a avut ca temă  măsurile de protecție civilă și apărare împotriva incendiilor pe care trebuie să le aplice asociațiile de locatari.

La întâlnire au participat primarul Dragoș Chitic, viceprimarul Bogdan Gavrilescu, locotenent-colonel Leonte Cătălin, reprezentanți ai ISU Neamț și ai Biroului Managementul Situațiilor de Urgență din cadrul primăriei.

Reprezentanții ISU le-au prezentat invitaților cauzele care au provocat incendiul de la blocul nemțesc din luna iulie a acestui an, precum și problemele pe care le-au întâmpinat pompierii în timpul intervenției. Întâlnirea a continuat cu prezentarea tuturor măsurilor de protecție civilă și apărare împotriva incendiilor care trebuie puse în aplicare de către fiecare asociație de proprietari / locatari conform legii, respectiv:

– interzicerea cu desăvârșire a depozitării materialelor combustibile în poduri, pe căile de evacuare, sub scară, în jurul blocului sau garaje;

– menținerea celei de-a doua căi de evacuare libere (acolo unde există);

– protejarea instalației electrice și evitarea oricăror improvizații;

– interzicerea afumătoarelor improvizate;

– interzicerea sobelor şi a altor mijloace de încălzire defecte.

„Ne-am propus să organizăm astfel de întâlniri periodic pentru a ne asigura că reprezentanții asociațiilor își cunosc obligațiile dar și că îi informează pe locatarii blocurilor pe care le reprezintă despre acestea. Le mulțumesc reprezentanților ISU că au participat la această întâlnire chiar de Ziua Pompierilor din România, prevenția este foarte importantă, iar când vine vorba despre apărarea împotriva incendiilor este vitală” a declarat primarul Dragoș Chitic la finalul întâlnirii.

S-a hotărât ca ISU Neamț să editeze un material care să cuprindă toate măsurile discutate în cadrul acestei întâlniri  și care să fie afișat de către președinții asociațiilor de locatari în fiecare bloc de locuințe.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. XX spune

    De mai multi ani se numesc asociatii de proprietari

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate