Insula Mare a Brailei va trece in proprietatea Autoritatii pentru Administrarea si Reglementarea Pietei Funciare

1

Insula Mare a Brailei va trece in proprietatea Autoritatii pentru Administrarea si Reglementarea Pietei Funciare care va lua locul Agentiei Domeniilor Statului, ce se va desfiinta.bani-din-porumb
Schimbarea nu este doar una de denumire, ci si de subordonare, caci ADS se afla in subordinea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in timp ce noua Autoritate pentru Administrarea si Reglementarea Pietei Funciare se va afla in subordinea premierului Victor Ponta.
Proiectul de Ordonanta de Urgenta privind desfiintarea ADS a fost publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si prevede ca noua Autoritate va prelua atat activitatea, cat si personalul Agentiei Domeniilor Statului.
Autoritatea ar urma sa aiba urmatoarele atributii principale:
a) asigura publicarea ofertelor de vanzare-cumparare pe site-ul propriu;
b) asigura verificarea exercitarii dreptului de preemtiune;
c) verifica indeplinirea conditiilor legale de vanzare-cumparare de catre potentialul cumparator;
d) emite avizul prealabil incheierii contractului de vanzare-cumparare al terenurilor cu destinatie agricola de catre persoanele fizice, cetateni romani, respectiv cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai statelor care sunt parte la Acordul privind Spatiul Economic European (ASEE) sau tert, precum si apatrizii cu domiciliul in Romania sau intr-un stat membru al Uniunii Europene, in statele care sunt parte la Acordul privind Spatiul Economic European (ASEE) sau tert;
e) infiinteaza, gestioneaza si administreaza baza datelor primite de la structurile judetene ale Autoritatii;
f) constata contraventiile si aplica sanctiunile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta.
„Mostenirea” preluata de viitoarea Autoritate pentru Administrarea si Reglementarea Pietei Funciare cuprinde, printre altele, si o situatie incurcata legata de terenul din Insula Mare a Brailei.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. feraru marcel spune

    Nu mai e mult si denumirea de Republica Romania se va modifica in : Piata Funciara Romania. Locuitorii, vor avea preemptiune la cumpararea de bucati de Romania, dar cum totul tre’ sa aiba un pret, pana la urma numai baietii cu bani, o vor face. Indiferent ca-i cheama Jurgen, John, Ivan, Janosz Itzic, Ibrahim sau mai stiu eu cum. Si peste ani, locuitorii vr-unui sat vor fi supusi Englezi, altii platitori de taxe la nemti la Rusi, la Unguri sau pe la Tel-Aviv. Ei si ce? Vom deveni o federatie de sate si orasele libere, fiecare cu limba si obiceiurile lor, cu moneda lor si mai presus de toate cu guvernatorul lor. Nenea Ponta si-o luat in subordine facatura, ca sa fie sigur, ca se face ce trebuie. Noi nu trebuie decat ca, in 2016 sa dam din nou votul Rrrrrrrumanilor astia de bine si aliantelor lor in interesul prostimii.
    Soldatii credinciosi vor primi in dar cate-o casa s-o bucatica de pamant si vor fi scutiti de taxe si impozite, in veacul USL, care va urma. Ura noastra si mania.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate