Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Microbiologie şi Imunologie “Cantacuzino”, reorganizat

0

 

 

La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat Memorandumul privind reorganizarea Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare în Microbiologie şi Imunologie “Cantacuzino”.

“Documentul reprezintă un prim pas pentru reformarea instituţiei şi baza de dicuţie pentru definirea planului de restructurare care se va regăsi în actele normative ce vor fi elaborate ulterior. Vor putea exista negocieri şi discuţii asupra modului de implementare a prevederilor aprobate. Discuţiile se vor desfăşura ţinând cont de câteva principii ca de exemplu, păstrarea intactă a imobilelor şi faptul că instituţia nu se va privatiza” , a declarat Raed ARAFAT, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Conform Memorandumului aprobat, activitatea institutului Cantacuzino va fi împărţită în două componente, cea de cercetare şi laboratoare de referinţă şi cea de producţie.

Astfel, în ceea ce priveşte prima componentă, pentru structurile de cercetare-dezvoltare, instituţia îşi va desfăşura activitatea prin autofinanţare, pe baza legii cercetării şi va putea încheia contracte de cercetare atât cu unitatea de producţie “Cantacuzino” SA, cât şi cu alte entităţi interesate în dezvoltarea produselor imunobiologice şi cercetare medicală. Laboratoarele de referință vor fi finanțate din venituri proprii prin contracte de prestări servicii încheiate cu Institutul Național de Sănătate Publică și unitățile din  rețeaua națională de boli infecțioase.

În ceea ce priveşte cea de-a doua componentă este prevăzut a fi înfiinţată, în parteneriat cu SC Antibiotice SA Iaşi (acţionariat majoritar de stat), societatea comercială SC “Cantacuzino” SA, care va avea ca obiect de activitate producerea vaccinurilor  şi a altor produse biologice.

 

 

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate