Institutul „Matei Balș” fără vaccin antirabic și antitetanos

0

Stocurile de vaccin antirabic și antitetanos ale Institutului „Matei Balș” s-au epuizat, a declarat luni pentru AGERPRES purbalştătorul de cuvânt al instituției medicale, Cătălin Apostolescu.
„Este o sincopă pe termen mai lung, pentru că Ministerul Sănătății renegociază prețul cu producătorii de vaccin. Nu numai pentru antirabic este valabilă această problemă, pentru toate produsele biologice. Până nu se încheie procedura de renegociere a prețului, noi nu putem să îl cumpărăm. Noi avem bani, ei îl au în depozit (n.r. — vaccinul), dar nu putem să îl cumpărăm. Această problemă ține de aproximativ două luni”, a afirmat medicul Cătălin Apostolescu.
Potrivit acestuia,  Institutul a folosit vaccin din stocurile pe care le avea, însă acestea s-au epuizat.

Se pare că Institutul „Matei Balş” a rămas fără vaccinurile antirabic și antitetanos , după ce producătorii acestor produse au refuzat preţurile stabilite conform legislaţiei, în ianuarie 2015, de Ministerul Sănătăţii.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate